Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kots ar Streipu izrunājušies; žurnālists turpina darbu LTV

Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots un analītiskā raidījuma _Skats no malas _vadītājs Kārlis Streips piektdien sarunā vienojušies, ka žurnālistiem jo īpaši šajā priekšvēlēšanu laikā jābūt iespējami tolerantiem un politiski neitrāliem, to pēc sarunas ar žurnālistu _Diena _sacīja LTV vadītājs.

Pats žurnālists pēc sarunas ar LTV vadītāju Dienai noteica, ka viss esot kārtībā un var teikt, ka salīgts miers, lai gan abi nekad nav strīdējušies. Žurnālists piekrīt, ka priekšvēlēšanu laikā masu medijiem un žurnālistiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem un jāapzinās, ko drīkst un ko nedrīkst.

Diena jau ziņoja, ka E.Kots saistībā ar iepriekš saņemtajām sūdzībām par žurnālista darbu gan raidījumā Skats no malas, gan Eirovīzijas komentēšanā iepriekš pauda bažas par to, ka K.Streips varētu būt pārkāpis "diezgan daudz žurnālistikas ētikas un profesionalitātes kritēriju". Izvērtējot K.Streipa darbu, risinājumi varot būt dažādi, kā skarbāko E.Kots iepriekš Dienai nosauca autorlīguma nepagarināšanu.

Pēc sarunas ar K.Streipu LTV vadītājs norādīja, ka autorlīgums ar žurnālistiem tiek slēgts katru gadu, un šis jautājums piektdienas sarunā ar K.Streipu neesot apspriests. Viņš gan bija atturīgs atbildē uz jautājumu, vai no tā, cik lielā mērā K.Streips turpmākajā darbā ievēros noteiktos principus, būs atkarīga autorlīguma slēgšana ar žurnālistu nākamajam gadam.

"Tas būtu tāpat kā runāt, kas būs, ja būs," noteica E.Kots un piebilda, ka profesionālas žurnālistikas standartu ievērošana ir būtisks faktors, lai strādātu LTV. Arī no tā, cik liels būs LTV nākamā gada budžets, būs atkarīgs, ko sabiedriskā televīzija varēs atļauties un ko ne.

LTV vadītājs K.Streipam norādījis, ka žurnālists raidījumā Skats no malas, viņaprāt, par daudz pauž savu personisko redzējumu, taču priekšvēlēšanu laikā jo īpaši sabiedriskās televīzijas žurnālistiem svarīgi būt politiski neitrāliem. Ja žurnālists norāda uz kāda neizdarībām, tad pretī jāliek fakti. Tāpat, pēc LTV vadītāja žurnālistam sacītā, nevarot lietot vārdu "banda". Kā zināms, šādi žurnālists dēvējis Tautas partiju, pret ko aprīļa vidū savas pretenzijas LTV izteica šīs partijas jaunatnes organizācija.

Tāpat E.Kota ieskatā, var izteikt varbūtības, bet nedrīkst paziņot kategoriskus apgalvojumus, lai neizsauktu tiesu darbus. LTV vadītājs aicinājis žurnālistu būt arī tolerantākam, tostarp pret saviem kolēģiem, ņemot vērā gadījumu, kad K.Streips "netaktiski apsauca" vienu no diskusijas dalībniekiem Biznesa augstskolas Turība komunikāciju zinātņu asociēto profesoru Aināru Dimantu.

E. Kots teica, ka bija lietas, kam K.Streips piekritis un bija tādas, kam ne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas