Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kots neskaidro, kā tērēs no valsts budžeta pieprasītos 90 tūkstošus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
apeirons
a
Te ir trīs vai pat vairākas dažādas lietas, kuras nevajag sabāzt vienā katlā. Katrai varētu būt citi pakalpojuma sniedzēji un citi izcenojumi. 1. Ārzemju filmu un citi materiālu tulkošana, kas patiešām ir tulkošana! 2. Latvijas televīzijas latviešu valodā sagatavoto materiālu subtitrēšana. Kā D teica, tā var būt arī teksta īsināšana, lai kodolīgi pateiktu būtiskāko. Tas nav jādara tulkam ar pieciem svešvalodu fakultātes diplomiem, pietiek ar kādu žurnālistu, kam ir kāda jēga par tekstu rediģēšanu. 3. Tiešraides subtitrēšana. Te nu galvenais ir ātra un precīza datora klavieres pārvaldīšana un zināma jēga par dažādu svešvārdu rakstīšanu, ko var iemācīties. Darbs pirmā kursa studentiņam vai pat vidusskolas absolventam. 4. Surdotulkojums. Par to lai izsakās LNS.
D
D
Jātulko nav, bet jāīsina gan, lai viss runātais satulptu tajā rindiņā uz ekrāna, nebūtu nekā lieka un skatītājs paspētu izlasīt. Ja runā non-stopā, tad ir diezgan, ko noņemties. SDI vispār par dempinga cenām strādā , tulkiem nemaksā, redaktoru nav, kvalitātes arī ne
Skaidrs!
S
Visi ņem, Kots arī grib!
Nezinītis no Pilnmēness
N
Kas jātulko, ja teksts JAU IR latviešu valodā???
tulkotāja
t
Pilnībā piekrītu par SDI tulkojumiem! Visticamāk, viņiem zemākas izmaksas būtu zemās kvalitātes dēļ.
to ronija
t
Kas tur jātulko? Ja raidījumā cilvēks runā latviski, tad rakstīšana faktiski ir diktofonā ierakstītas intervijas atšifrēšana, ar kurām žurnālisti nodarbojas katru dienu! Vai īsāk izsakoties - tā ir skolas diktāta rakstīšana! Jautājums tikai, kas to var izdarīt ātri un precīzi. Vai nevar sarīkot konkursu vidusskolu beigušām meitenēm, kas ar visiem desmit zibenīgāk un bez kļūdām pierakstīs no ekrāna skanošo tekstu?
ronija
r
Tik zemā titrēšanas kvalitātē, kā to dara hansa media - varbūt ar stundu arī pietiek. Fakti šeit tiek sagrozīti, tas neatbilst realitātei un patiesībai. Arī SDI tulko visai neprecīzi un bieži filmās var pamanīt kļūdas - tulkošanas redaktori tur nedarbojas acīmredzot un ja tulks zina par ko ir stasts, tad iztulko pareizi, bet ja nē - vārdnīcas vai citus palīglīdzekļus tur neviens nemeklē un tad bieži vien ir smieklīgi tulkojumi - filmā stāsts ir par kleitu, tulks mums par meitu, bet īstenībā domāts bija kaut kas pilnīgi cits. No otras puses - man piemērām Dienas ziņās traucē tas tizlais tulkotājs kadrā!!! Normāli būtu tā, kā darīja kādreiz - tas tulkotājs parādās LTV otrajā programmā 7 kanālā - kam to vajag, lai tas tur arī skatās! Pamatprogrammā iet normālas ziņas bez kaut kādiem kvadrātiem un tulkiem. Nekur citur pasaulē tā darot neesmu redzējis kā pie mums. Vienkārši tizli! Kas attiecas uz Plūmi - Kots jau sen draudēja vi;ņu atlaist, vai tad to nav vēl izdarījis?
interesents
i
par ko bēda? par to, ka LTV atteicās savos 90 tūkstošos padalīties ar SDI Media?
Jolkins
J
Viss ir čikiniekā, valsts par saviem (nodokļu maksātāju) līdzekļiem, rādot basketbola izlašu pārbaudes spēles, uztaisīs labu reklāmu finālturnīriem, kurus rādīs TV3 & VIASAT !!! Malači, LTV !!! Raudat, ka nav naudas (90 000Ls) titru izveidei nedzirdīgajiem, bet U19 Pasaules čempionātam un izlašu pārbaudes spēlēm esat gatavi izlikt +/- 100 000Ls
pzdc
p
Diena attiecībā uz Kotu kā vienmēr supersensacionāla.
apeirons
a
Par raidījumu subtitrēšanu cīnās Latvijas Nedzirdīgo savienība, un mēs viņus atbalstām. Taču var strīdēties par to, kāpēc pakalpojums tik dārgs. HansaMedia, kura arī subtitrē savus raidījumus, vienā no pieminētajiem rakstiem pieminēja, ka režisoram nepieciešama apmēram stunda, lai pievienotu titrus 13. minūšu garam raidījuma "Kopā".
apeirons
a
Par to, kurus raidījumus tiks nolemts titrēt, tiks nolemts vēlāk apspriedē ar raidījumu vadītājiem.
hmm
h
nesaka jau, ka nezin kam izlietos, bet nav zināms nākamais gads precīzi. Skaidrs jau, ka principā atbalstāms pasākums - sniegt informāciju nedzirdīgajiem.
grieta
g
a kāpēc deva, ja nezina, kur liks? kas tā par slepenību valsts iestādei. atņemt to naudu un viss!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas