Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kozlovskis: Koalīcijai vēlams vienoties par kopīgu Valsts prezidenta amata kandidātu

Koalīcijai vēlams vienoties par kopīgu Valsts prezidenta amata kandidātu, aģentūrai LETA sacīja "Jaunās vienotības" (JV) politiķis, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Rihards Kozlovskis (JV).

Komentējot Valsts prezidenta Egila Levita lēmumu tomēr nekandidēt uz otro pilnvaru termiņu, Kozlovskis norādīja, ka līdzīgi kā pagātnē citi kandidāti, arī Levits nolēmis nekandidēt saprotama iemesla dēļ, jo redzams, ka nepietiek balsu viņa pārvēlēšanai amatā.

JV par savu rīcību lems tuvākajās dienās, ņemot vērā, ka Valsts prezidenta kandidātu iesniegšanas termiņš noslēdzas sestdien, 13.maijā. Līdzīgi kā iepriekš Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) arī Kozlovskis norādīja, ka neizslēdz iespēju, ka JV varētu virzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam.

Politiķis norādīja, ka ir vairāki cienījami iespējamie kandidāti, kuri ir pierādījuši sevi starptautiskajā darbībā un kuriem ir skaidra nostāja drošības jautājumos, kas īpaši svarīga laikā, kad Krievija karo pret Ukrainu.

Jau vēstīts, ka savā paziņojumā par lēmumu nekandidēt Levits norāda, ka patlaban koalīcija Valsts prezidenta jautājumā ir sašķēlusies. Nacionālā apvienība (NA) un JV esot atbalstījusi viņa kandidatūru, savukārt "Apvienotais saraksts" (AS) un opozīcijā esošā "Latvija Pirmajā vietā" atbalsta citu kandidatūru.

Levits savu lēmumu pamato ar to, ka nevēlas, lai Valsts prezidenta ievēlēšanā par līdznoteicējiem var kļūt prokremliskas un ar oligarhiem saistītas aprindas.

Kā ziņots, trešdien AS Valsts prezidenta amatam pieteica uzņēmēja, partiju apvienības dibinātāja Ulda Pīlēna kandidatūru. Savukārt "Progresīvie" savu kandidātu plāno paziņot rīt, 11.maijā.

Līdz 13.maijam varēs pieteikt Valsts prezidenta amata kandidātus, bet prezidenta vēlēšanas Saeimā paredzētas maija pēdējā dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas