Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kozlovskis tiekas ar vairākiem vēstniekiem

Trešdien iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane tikās ar Francijas vēstnieci Latvijā Šantālu Puarē, ar Austrijas vēstnieku Latvijā Štefanu Pēringeru un Turcijas vēstnieci Latvijā Šerifi Serapu Ozdžoškunu, lai pārrunātu ministra izvirzītās darbības prioritātes iekšlietu jomā, kā arī sadarbības aktualitātes, ar katru no valstīm atsevišķi, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas preses dienests.

Tikšanās laikā ar Francijas vēstnieci R.Kozlovskis minēja, ka sadarbība iekšlietu jomā starp Latviju un Franciju līdz šim ir bijusi sekmīga gan kopīgi risinot izaicinājumus Eiropas Savienības darba kārtībā, gan divpusējā līmenī, īstenojot dažādus projektus.

Tiesībsargājošo dienestu vārdā ministrs atzīmēja arī Francijas vēstniecības Reģionālā iekšējās drošības atašeja neatsveramo ieguldījumu Latvijas un Francijas savstarpējo attiecību izkopšanā un stiprināšanā, regulāri sadarbojoties tādos jautājumos kā nelegālās migrācijas apkarošana, viltoto dokumentu identificēšana, organizētās noziedzības apkarošana un citos.

Tikšanās laikā ar Francijas vēstnieci tika pārrunāti arī iespējamie sadarbības projekti nākotnē.
Tikšanās laikā ar Austrijas vēstnieku Latvijā Štefanu Pēringeru R.Kozlovskis norādīja uz līdzšinējo veiksmīgo sadarbību starp Latvijas un Austrijas radniecīgajiem dienestiem, vienlaikus izsakot pārliecību, ka šo sadarbību ir iespējams pilnveidot.

Savukārt tikšanās laikā ar Turcijas vēstnieci Latvijā Šerifi Serapu Ozdžoškunu, R.Kozlovskis pauda pārliecību, ka sadarbībai starp Latvijas un Turcijas iekšlietu dienestiem ir labas attīstības perspektīvas un liels izaugsmes potenciāls ņemot vērā, ka šobrīd sadarbība starp Latvijas un Turcijas tiesībsargājošajiem dienestiem šobrīd galvenokārt notiek Starptautiskās kriminālpoliciju organizācijas Interpol ietvaros. Vienlaikus, ministrs atzīmēja, ka Turcija ir svarīgs partneris iekšlietu jomā visai Eiropas Savienībai kopumā, un Latvijas Iekšlietu ministrija atbalsta šādu partnerattiecību stiprināšanos.

Ceturtdien iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu. Tikšanās laikā puses pārrunāja līdzšinējo veiksmīgo sadarbību starp abu valstu radniecīgajiem dienestiem īpaši jomās, kas skar organizētās noziedzības un narkotiku nelegālās aprites apkarošanu. Tāpat abas puses tikšanās laikā pārrunāja iespēju apmeklēt austrumu robežu, lai novērtētu situāciju saistībā ar transporta līdzekļu plūsmas pieaugumu uz Latvijas – Krievijas robežas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas