Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KPV LV deputāti rosina Latvijā studējošajiem ārvalstniekiem ļaut strādāt divtik ilgāk

Atsevišķi partijas KPV LV deputāti rosina dubultot atļauto darba stundu skaitu Latvijā studējošajiem ārzemniekiem, ļaujot viņiem strādāt 40 stundas nedēļā pašlaik noteikto 20 stundu vietā. Likuma grozījumus iesnieguši deputāti Linda Liepiņa, Iveta Benhena-Bēkena, Didzis Šmits, Ēriks Pucens un Jānis Vitenbergs.

Likumā rosināts noteikt, ka nepieciešams grozīt atbilstošos noteikumus, lai no 2019. gada 1. septembra ārzemniekiem, kam ir piešķirta termiņuzturēšanās atļauja vai vīza sakarā ar studijām vai studiju apmaiņu Latvijā akreditētā izglītības iestādē, ir tiesības strādāt 40 stundas nedēļā. Minētie grozījumi valdības noteikumos būtu jāveic līdz 1. jūlijam.

Deputāti skaidro, ka grozījumi iesniegti, lai sakārtotu un normalizētu situāciju ar ārzemju studentu nodarbināšanu. Lielākoties studenti strādājot daudz vairāk nekā pašlaik atļautās 20 stundas nedēļā, taču darba devējs grāmatvedībā atspoguļo tikai atļauto darba laiku, norāda parlamentārieši.

KPV LV politiķi pauž, ka šāda situācija neveicina ēnu ekonomikas līmeņa krišanos.

Viņi norāda, ka prettiesiski nodarbināto ārzemju studentu skaits esot tik liels, ka loģiskāk būtu sakārtot regulējumu, nevis kontrolēt komersantus, kas ierobežojumus neievēro.

Deputāti nepiekrīt uzskatam, ka šādi grozījumi apdraudētu ārzemnieku studijas. Politiķu ieskatā paši studenti spēj izlemt, vai pilnas slodzes darbs ir savienojams ar pilna laika studijām.

Attiecīgos grozījumus rosināts veikt Imigrācijas likumā un Ministru kabineta noteikumos par ārzemnieku nodarbināšanu.

Top komentāri

Edgars
E
To izdomāja Rostovskis (sadarbojās TV 24 ar Šmitu, Endziņu (jaunāko, jo vecākais - bijušais LU partijas komitejas vadītājs - strādā Turībā), lai turpinātu kāst naudu no ārzemniekiem itkā par studijām!
Margarēta
M
Te jānorāda, ka tā ir tā KPV daļa, kas ir opozīcijā, nevis pozīcijā. 40 stundas ir pilna darba nedēļa ar pilnu slodzi. Laikam Liepiņai un Šmitam, un Petrāvičai lētā, puslegālā darbaspēja aptrūcies.
SKAiDRīTE LISOVSKA
pilnigi nederiga partija ,neviena darba spejiga cilveka ,,kauns par tadu partiju ,,un KAIMINS ari palicis tads jocigs ,,,ne vests no bijusa KAIMINA ,,,fuj
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas