Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krauklis: dienesta auto nodoklis jārēķina arī pēc auto vecuma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hm
h
Atkal raudātāju saiets?! Arī tramvajā viens brauc 1 pieturu, cits 10 pieturas pa vienu maksu. Ko, meklēsim taisnību! Tauta ir 10x atjautīgāka nekā tie likumu ražotāji un atradīs izeju. Visi brauks, bet neviens nebrauks privātās vajadzībās. Kam nopietni vajadzēs, tas rakstīs ceļazīmes, tāpat kā to dara šodien, un nekas nemainīsies. Kam vajadzēs plezīram, tas 3x padomās.
Krauklis
K
ir plānā galdiņa urbējs, tūtiņdreijers un spalvaskāta jājējs
Arturs - Pensionars
A
Diskusija pa nezin ko ir smieklīga.Beidzot otrdien valdība nākšot ar nodokļa noteikumiem,tad arī diskutēsim.Uz privātmazajām firmām un it sevišķi uz zemnieku un zvejnieku saimniecībām šis nodoklis atiekties vispār nedrīkst.Tas nebūtu jāmaksā individuālajiem komersantiem,jo visos šajos gadījumos administrēšanas izdevumi,grāmatvediskās uzskaites sarežģītība jautājumu virza pretīm absurdam.Un kādi būs sodi ? Slēgs uzņēmējdarbību,liks cietumā,nosūtīs parādu verdzībā uz mūzū ?
"atbalsts" mazajiem
&
Fin. ministrijai ir kauns nezinat, ka valsti vel dzivibu velk ieverojams skaits mazo uznemeju ar gada apgrozijumu 5000 - 10 000 Ls! Ja trucigs uznemejs izmanto vairak ka 10 gadus vecu automasinu, tad sis jaunais nodoklis ir tisa launpratiba - sie uznemeji driz papildinas bezdarbnieku rindas
es
e
Kaa lai dabun dienesta auto ari es savam vajadzibam?Taksis 0,5 par km,siem no 0.11-0.15 par km,bet cik par gaidisanu???Nu super un vel aldzina ar piemaksam pari par 3000ls,leta saeimas un m.k.ednica ar visiem gradigiem 3 apmaksatas(par neko)garas brivdienas gadaa,izglitiba,dalai,labi ja videnes limenii,nekaunibas un stulbums gan profesionalaa limeni.Vajadzetu deputatiem sarikot ekskursiju uz Aptiekas ielu lai paskataas uz sevi no malas.
Suņu Jēkabs
S
C'mon veči, ko sūdzaties, galīgi galvas uz pleciem nav? Gada sākumā uzrakstiet nobraukumu par 20-30 000 lielāku kā patieso un gada beigās viekārši pierakstiet nelielu atlikumu. Nekas nebūs jāmaksā tad.
ABB
A
Situācija līdzīga. Mēs strādājam būvniecībā un piekļūšana objektiem bezceļu dēļ bieži ir visai apgrūtināta, tāpat mazgabarīta materiālus un instrumentus meistari vadā, džipi ir nevis luksus, bet dzīves nepieciešamība. Kā izdzīvosim, nezinu :(((
Vientulais vilks
V
Ja sis krauklis to butu teicis 3 menesus atpakal es piekristu ,jo nevar but tada situacija ka mans 20 gadu vecais PASATS maksa tadu pasu nodokli ka kraukla pedeja modes kliedziena dzips.Amen.
vecis
v
Vot, paraudāji, -"ko darīt, ko nu darīt"... Da nebraukā uz točku pēc krutkas ar to kruto džipu, un neviens tevi nenoķers un nodokli nepiespriedīs!
sāpe, ko darīt?
s
eh.. ar šo nodokli gan ir tūtā. Iesakiet līdzcilvēki kā labāk rīkoties? Strādāju valsts sektorā, kopā ar kolēģi mums uz diviem ir viens auto - džips (tātad ne ar to mazāko motora tilpumu), lai produktīvi un augstu kapacitāti pildītu darba pienākumus, kas pārsvarā ir nomaļus no galvenajiem valsts autoceļiem - pa mežiem un bezceļiem, kā arī vienmēr ir jāvadā visādi materiāli, kas prasa ietilpību. Auto diemžēl ir jauns, jo nesen iegādāts par projekta līdzekļiem. Tad nu tā, lai nebūtu jāmaksā šis nodoklis automašīnai ārpus darba laika ir jāatrodās pie biroja. ok, bet ja birojs atrodas +/- 150 km attālumā no mūsu atbildībā esošās teritorijas, bet paši dzīvojam šajā teritorijā? Atalgojums ir pārāk mazs šajos laikos, lai kaut vai ļautu šos 100 Ls dalīt uz mums abiem, t.i., katram 50 Ls/mēn.. Līdz šim auto nav izmantots privātām vajadzībām, jo nav bijusi jēga to darīt - nav kur braukt, ja jau esam uz vietas savā darba laukā. tad nākotnes vīzija ir šada - no rīta celties 6.00 ar savu auto braukt 150 km uz biroju pēc dienesta auto, tad braukt ar dienesta auto atpakaļ (150 km) uz teritoriju - strādāt - tad plkst. ~ 16.00 braukt atpakaļ (150 km) uz biroju novietot dienesta auto, ņemt savu auto un tad braukt uz mājām atkal 150 km. Rezultāts - zaudētas 3 stundas no darba laika, nodedzināti apmēram 30 litri degvielas (degvielas limits ir pārāk mazs, lai varētu pieļaut iespēju šadai braukšanai) + zaudētas 3 stundas sava brīvā laika (kurā īstenībā tā jau ir maz) un vēl 24 litri sava benzīna.. kas ir izdevīgāk? - saāk, ka labāk ir lauzt un remontēt savu auto, dedzināt savu degvielu, jo dārgākais tomēr ir laiks, ko lieki pavadīt ceļā. "Paldies" augstākstāvošajiem par šādu risinājumu!
Alma
A
Ai, Dzintriņ, neņem pie sirds tos ļaunos. Noskaiti trīs šķēlreizītes par bagāto, skaisto un gudro Andri, un redzēsi, ka garastāvoklis uzlabojas un dzīve atkal rožaina!
mīlīte
m
Ko vēl piesienies dzintrai? Šamai jau tā viss šķērsam - "auGsts laiks", "īgns rīts", un vēl tu tagad... :)) Vienīgais prieciņš, ka "Vents pats arī tā tīri neko" . :))
dzintra
d
Savus dzēlīgos komentārus atstāj pie sevis ;) Nu gan īgns rīts Jums izvērties.
,,,
,
nez kapec kadam skiet, ka darba masina var but tikai jauna. iespejams, ka smalkos kantoros ta ari ir, bet- laukos, ka ari mazam firmam, kuram darba masina ir ari vieniga privata masina, kas pieder uznemejam, ta ari var but 10 un vairak gadus veca
Ieva
I
Nav viss jārēķina, jo runa ir par ideju, ka tu, ķēms tāds, nevis brauc ar savu mašīnu, sabiedrisko transportu, ņem taksi, bet paņem darba mašīnu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas