Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kredītņēmēju apvienība: bankām cilvēkiem būtu jādod atelpa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vinnijs
v
Pirms kāda laika, ja pareizi atceros - 80.gadu sākumā, Zviedrijā tās pašas bankas arī dalīja kredītus pa labi un pa kreisi. Visi, protams, ņēma. Pienāca brīdis, kad burbulis plīsa un... tieši tāpat kā šeit, daudzi nevarēja atdot naudu. Viena liela daļa šo godīgās zviedru nācijas pārstāvju vienkārši aizbrauca uz Dienvidaustrumāziju un dzīvoja cepuri kuldami. Daļa no viņiem sāka atgriezties Zviedrijā, tad, kad bija iestājies noilgums. Šo te viņi stāsta arī ārzemju studentiem, kas kaut nedaudz mācās ekonomiku. :-)
Goga
G
šito lasot reāli uzkurinos! Nav tā, ka es to nezinātu, bet ikdienā jau aizmirstas, ka valsts par cilvēku ņirgājas! Nu tad ko daram?
janka
j
ieeja rublis ,izeja ...
janka
j
vienmēr jābūt izejai no verdzības
kaka
k
pilniigi piekrītu sašutušajai - bankaas straadaa speciaalisti, kurem bija jaaparedz savi riski un par slikti padariitu darbu tad arii shie speciaalisti lai maksaa. nav cilveeks vainiigs, ka ir zaudeets darbs un nav no kaa maksaat. un tas nedod bankai tiesiibas aplaupiit sho cilveeku.
Justs
J
:) 15:21 Kādi te gudrinieki! Savu situāciju vispārināt uz daudziem citiem, ....nāc, parunāsim par dzīvi, tad varēsi izdarīt savus vispārinošos secinājumus..., bet nihilistiem jau nospļauties, pat ja cilvēki ir uz izmisuma robežas dažādu situāciju spiesti, piemēram, saslimšana, bērnu uzvedības problēmas, dzīves vietas maiņa, tuvinieku zaudējums, darba zaudējums un citas dzīves krīzes dēļ! P.S. Ikdienā strādāju ar šādiem mūsu laikabiedriem un situācijas ir ļoti unikālas,specifiskas..., Naivi, ja pieauguši cilvēki neredz tālāk par savu nabisko centru.
lūriķis
l
Ir apmēram tā ,eju uz vēlēšanām,balsoju par ento sarakstu,jo man patīk tas smaiadīgais. purniņš,arī sola debesu dāvanas neatejot no kases.Tagad izrādā,pats zaglis,partija banda un es idiots,jo balsoju bezatbildīgi.Valsts bankrots...
Uzņēmējs
U
Jaunais laiks par cilvēkiem maz domā, aicinu boikotet velesanas jauno laiku ja līdz 1 junijam netiks pienemti likuma grozijumi.
GG
G
Haha. Es nesaprot, ko te visi iespringst :D Laikam vēl nav tik slikti ar naudām... man kredītos aiziet apm 85% no ienākumiem :D Un ja nebūs ko maksāt - nemaksāšu. Ko man atņems - NEKO? A parādu jūgs uz mūžu - vai kāds vēl tic, ka līdz mūsu mūža galam pastāvēs šīs bankas... tā ka - elpojiet dziļi!!! ;)
Ansis
A
Manupraat, vislielaakaa kljuuda bija kad valdiiba, vid pievera acis uz to ka bankas paarstaaja prasiit oficiaalo ienaakumu apliecinaajumu un saaka njemot veeraa neoficiaalos ienaakumus dot krediitus pa labi un pa kreisi. Nu skaidrs ka arii bankas var saprast, cilveeki naak, ir gatavi pirkt naudu no bankas, bet nuuu, diemzheel peec oficiaalajiem papiiriem nepavelk. Bet neoficiaali - luudzu. Bet ja VID jau uzreiz buutu piegriezushi skaabeli shitaadaam izdariibaam, cilveeki buutu spiesti izdariit spiedienu uz darbadeveejiem arvien vairaak lai paariet uz oficiaaliem ienaakumiem. NI tirgus buutu attistiijjies vienmeeriigi, pakaapeniski. Interesanti, kaa bankas taa uzdroshinaajaas tik briivi saakt prasiit par neofiiciaalajiem ienaakumiem, kas tajaa briidii bija pie varas?
nezinītis
n
klau,nu izstāstiet, priekš kam vispār nekust īpašuma vērtēšana ir bijus, par ko vēl kredītņēmēji tak laikam arī maksāja, ja viss tas kaķim zem astes???? bet nu jāa, bankas vēl cītīgi stāstīja shēmu, kas un kā jādara, lai uztaisītu lielāku vērtību dzīvoklim un viņi iedotu lielāku summu :) kurš tad to burbuli pūta?
Sašutusī
S
Tu nez kāpēc ne vienu reizi neesi ieminējies, ka BANKAS IR BIJUŠAS VIEGLPRĀTĪGAS!!! Tās, ar savu specifisko izglītību, darba pieredzi nespēj prognozēt, kas varētu notikties nākotnē - kad pati visiem dāļā kredītus, nespēja izstrādāt attiecīgus izvērtēšanas kritērijus, ņēma vērā neoficiālos ienākumus, izsniedza 105%, utt.. Tas apmēram būtu tā: es aizeju pie ārsta. Šis ko papļāpā, bet visus cēloņus un ārstēšanas metodes, riski būtu jāzin man pašai. Vai lūgt celtniecības firmu izremontēt māju: viņi māk nomahāties ar pindzeli, bet par hidroizolācijas kļūdām, šķībajām sienām vai nepareizo trubu salikšanu jāzin un jāatbild pašai.. ? Un tā bez gala. Bankām tas ir profesionālais darba lauks - tad lai arī nes atbildību, kā tās ir darbojušās. Arī par to viņām pašām jāatbild, ja ticēja uz cilvēku vārdiem, ka pelna tūkstošus tut un tur. Ja kādas firmas būtu tik nevērīgi izvērtējušas savus kompanjonus vai pavirši strādātu, bez kvalitātes - tās uzreiz bankrotētu. un pašas vien vainīgas
zzz
z
Skarbā ironija ir tieši tas, ka pricips, kas bija spēkā ASV un ko Tu popularizē - "atdod īpašumu un esi brīvs" , bija viens no pamatiemesliem, kas noveda pie šīs krīzes. ļoti daudzi cilvēki ar zemiem ienākumiem ASV sagrābās kredītus apzinoties, ka nekādu īpašu seku tam nav - tipa mazliet dārgāka noma. Rezultātā - recesija visā pasaulē.
Ansis
A
Tieshi taaa, piekriitu Nuja. Uz ko visi cereja njemot entos tuukstoshus? Ka taa viss arii turpinasies? Varam uzburt ainu Latvija peec paaris gadiem, ja kriize nebuutu: ik gadu 40% algas pielikums, lielveikalos rindas pie ieejas, mashiinas tiek mainiitas ik pa pusgadam uz jaunaakaam, jaudiigaakaam, prestizhaakam. Rigipsha nesejs sanjem 2500 Ls un prasa veel. Uznjeemeji ari maksaa vinjiem taadas algas. Pie mums saak braukt stradaat no Rietumeiropas un ASV, jo te var labi nopelnit. Izklausaas ticami, ne?
plakanais
p
Tā jau gluži nav, ka ASV var atdot bankai māju un neko nepaliec parādā :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Kredītbrīvdienas klientam var maksāt dārgi; bankas to skaidro ar risku

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas