Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kreisie vāc parakstus par progresīvo nodokļu sistēmu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jukums
J
Vienotība nemaz nav tik vienota. Izskatās, ka JL mēģina tur uzspiest savu gribu pārējiem. Un tie, savukārt, rīkojas šādā veidā. Sevišķi SCP. Bet PS nogaida.
drakons
d
Tad jau sanāk, ka vientieši ir kreisie, jo daudz no tipa labējās Vienotības ir pakstījušies. Brīnumi nu gan.
Jukums
J
Piebildīšu, ka tieši Krievijā nav šīs visā attīstītaja pasaulē par labu un taisnīgu atzītās sistēmas. Vērtējot pēc šīs pazīmes ir redzams, ka tieši dzēris un viņa domubiedri velk atpakaļ Krievijas virzienā. Kur tad ved jau esam pārbaudījuši visus šos 20 posta gadus - vecā sistēma mums neder!
Jukums
J
Beidzot reāla darbība! Paldies organizatoriem. došos parakstīties!!!
Boldrix
B
Šobrīd ir regresīva nodokļu sistēma, jeb mazāko ienākumu guvējo nodokļos samaksā vairāk nekā tie, kam ir lielāki nodokļi. Vai tas ir normāli? Vai tas ir tas ko jūs visi vēlaties? Investorus neatbaidīs, ja nodokļu slogs būs pārnests no algām uz nekustamo īpašumu. Tas drīzāk piesaistīs investēt ražošanā, bet nepiesaistīs investēt NĪ, kā rezultātā mājokļu cenas pat varētu kristies. Kārtējo reizi cilvēki jau dēļ bļauj, pirms padziļināti iepazīties ar situāciju.
Stulbums
S
To var atļauties valstis ar augstu kapitrālieguldījumu līmeni efektīvās ražotnēs, bet ne valstis, kurām ir jāpiesaista investīcijas.
Pēteris
P
Kaut ko stulbāku, kā ieviest Latvijā progresīvo nodokļu sistēmu, ir grūti iedomāties. Tas nozīmētu, ka: 1) Latvijā būtu neizdevīgi veidot uzņēmumus ar augstām tehnoloģijām un augstu pievienoto vērtību, kas prasa augsti kvalificētu darbaspēku; 2) Latvijā būtu ļoti neizdevīgi legāli maksāt lielas algas, 3) lielo ģimeņu apgādniekiem samazinātos ienākumi.
dzeris
d
Kreisajiem vienmēr galvenais ir pareizi sadalīt. Patreiz Latvijas lielākā problēma gan ir tā, ka nav jau ko dalīt, un progresīvā nodokļu sistēma tikai atbaidīs investorus un liks daudziem pāsrreģistrēties citur, kā arī veicinās dubulto grāmatvedību. Savulaik Krievijā bija progresīvā nod. sistēma, bet, kad ieviesa vienoto likmi 13%, uzreiz iekasēja dubultā. Mēs vēl neesam Skandināvija, kur ir pavisam cita mentalitāte un neviens nešaubās, ka nodokļi jāmaksās. Skatoties, kā valdība izlieto nodokļus Latvijā, pārāk daudzi negribēs maksāt vairāk. Iesākumam vajadzētu piespiest visus maksāt kaut šos, un izskaust ēnu ekonomiku, kas mums esot ap 30 - 40%, tur ir rezerves, nevis progresīvā nodoklī. Bez tam mums vairākumu saeimas kontrolē bagāti oligarhi, pr. sistēma vispār nereāla.
Predicador
P
Kur var parakstīties par to, lai kreisie ietu kaut lāci un atpakaļ nenāktu?
Boldrix
B
es šaubos, ka esi tik bagāts(a) ka tavs nodokļu slogs ir mazāks nekā vairākumam. Piemēram, Kargins no dividendēm maksā 15%, cik nodokļos nomaksā tu?
Boldrix
B
ļoti apsveicama iniciatīva. Diemžēl es jau redzu, kā Dalbiņš saka ka 3000 balsis jau nav nekas vai arī nav jau iespējams pārliecināties vai tie paraksti ir īsti - (to viņš teica pēc iepriekšejās petīcijas saņemšanas)
bika
b
Prātiņ nāc mājās! Tie, kuri skolā luderēja, un tagad saņem mazas algas - lai nečīkst! Nevar būt tā, ka tiem, kas daudz mācījās, un saņem lielākas algas kā "balva" ir lielāki nodokļi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KUR PARAKSTĪTIES?

 

Izlasīt petīciju un parakstīties var šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas