Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Krievijas miljardieris Antonovs Rīgā ticies ar Lembergiem

Pēc redaktora noņemšanas un skandāla laikraksta _Telegraf  _redakcijā šonedēļ Latvijā ieradās Krievijas miljardieris Vladimirs Antonovs. Viņa mērķis bija atrisināt jautājumu par avīzes pirkšanu un vienlaikus runāt par jauniem investīciju projektiem mūsu valstī. Antonovs vēlas paplašināt savu biznesu Latvijā, līdz šim jau iegādājies Krājbankas akcijas un caur to kreditējis airBaltic un radio 101, svētdien ziņoja TV3 raidījums Nekā Personīga
Tikai dažas stundas Antonovs bija uzturējies Rīgā, kad pie viņa atsevišķās automašīnās ierodušies abi Lembergi – seniors un juniors. Sarunas bankas Snoras ofisā ilga vairāk nekā stundu. Arī šīs lietuviešus bankas akcijas pieder Antonovam.

Neoficiāli zināms, ka sarunas temats varētu būt airBaltic. Tāpat Antonovs interesējas par tranzīta biznesu. Taču arī viņš nevelējās atklāt, par ko runāts ar Lembergu: „ Mēs periodiski tiekamies, kā labi draugi. Apspriežam situāciju valstī, nekas vairāk. „ 

Nav gan īsti skaidrs, ja Lembergs ar Antonovu runājuši par situāciju valstī, kādēļ līdzi Latvijas oligarham bija jāņem dēls. Nākamajā dienā līdz ar tumsas iestāšanos pie Krievijas miljardiera ierodas bijušais Saskaņas centra deputāts Jānis Jurkāns. Viņš ir arī pašreizējās Telegraf padomes priekšsēdētājs: „ Manai sarunai ar Antonovu nav sakara ar Telegraf. Viņam ir lieli biznesa plāni Latvijā” 

Interese esot par airBaltic un citiem uzņēmumiem. Antonovs Jurkānam esot izteicis darba piedāvājumu. Telegraf īpašnieku jautājums esot atrisinājies vēlāk. Pie Jurkāna pieteicies kāds Krievijas uzņēmējs, kurš neesot saistīts ar Antonovu un izteicis gatavību nopirkt akcijas no pašreizējā juridiskā īpašnieka News Media Group. Līdz ar to pēc Jurkāna vārdiem Telegrafam ir jauns īpašnieks. 

Tomēr notikušais Telegraf redakcijā un pēc tam liek domāt, ka jaunais laikraksta investors atrasts ar Antonova ziņu. Viņš uzsver, ka uzmanīgi seko līdzi Latvijas presē rakstītajam un lai mēdiji viņaprāt ir nerentabls bizness, tomēr atzīst, ka Krājbanka finansējusi radio 101: „Ziniet man ne visai patīk mediju aktīvi, ja godīgi ar tiem grūti nopelnīt, bet tie ir ļoti jūtīgi. Redziet kādi mēs populāri šodien”.

Zināms, ka Krājbankas izsniegtais kredīts AirBaltic ir 20 milijoni eiro. Pagaidām plašāku interesi par aviompāniju Antonovs noliedz: „ Mūsu rīciba ir ziņas ka par Air Baltic iegādi interesējas Air Asia. Vai jums varētu būt sasitība ar šī kompāniju? Tādu piedāvājumu nav bijis. Kas attiecas uz Air Asia, es patiesam draudzējos ar Toniju Fernandesu. Buvējam pirmo formulu uz Ladas bāzes.” 

Ar minēto pirmo formulu, kuras sāna bortu rotāja bankas Snoras bankas reklāma, dižojās Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, uzsverot, ka arī lielā austrumu kaimiņvalsts sākusi būvēt pirmās formulas trasi. Tas netieši norāda par Kremļa un Antonova sadarbību.

Tomēr Antonova pārstāvis, kurš bija gatavs tikties tikai bez kameras, centās noliegt sadarbību ar Kremli. Pēdējo saikni žunālu Odnako ar skandolozo redaktoru Mihailu Ļeontevu no jaunā gada viņi izlikšot pārdošanai. Krievijā Antonovam esot palikusi viena banka un uzņēmumi Svjastroi un Mjasamolprod.

Tomēr starptautiskajā presē atrodamie stāsti nav glaimojoši. Vairākās valstīs viņa vārds saistīts ar naudas atmazgāšanu un pat ar organizēto noziedzibu. Antonova pārstavis saka, ka, kamēr lietas nav tiesā, tikmēr tās ir tikai runas. Viņš pats gaidot Lielbritānijas pilsonību un Krieviju pec pagājušā gada pavasarī notikušā uzbrukuma tēvam uzskata par bīstamu valsti. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas