Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Krievijas miljardierus interesē Latvenergo un gāzes termināļa celtniecība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Valdis
V
Krieviem Latvijā nav ko meklēt! Lai vispirms sakopj Tambovskas apkārtni!
interesanti
i
cik tālu mēs pieļausim, lai tas turpinās? Kādā brīdī jābūt lūzumam. Latvieši un igauņi ir lēnīga tauta, par kuriem pat Dostojevskis teica, ka nevienā vietā nav tik liela ekspluatācija kā Baltijā. Tauta pie mums ir ļoti pacietīga līdz nepienāk piektais gads.
!
!
Paskatisimies uz cinu ap gazes un naftas zemledus krajumiem Arktika. Ta ir simptomatiska un liecina, ka Krievija mekle veidus, ka turpinat savu zemes dzilu izpumpesanas politiku. Tapec ari sis runas ir jaskata plasaka konteksta. Zala energija ir visas progresivas Eiropas Savienibas dalas uznemts kurss, kas tikai klus vel aktivaks.
latgaļs
l
Vai mums par maz tā, ka Kremļa pārziņā ir viens gāzes ventilis austrumos? Vai mums vajag lai Kremlis groza vaļā-ciet arī šķidrās gāzes piegādi no rietumuiem un dienvidiem ?
barakuda
b
Nevelti PLL saraksta bija Itera sefs SAVICKIS
no malas
n
Kamer Slesers un Skele nesedes, tikmer vienmer bus noslegti valstij neizdevigi ligumi, kur Latvija vel piemaksas biznesmeniem.
LOL
L
Vini ar Krievijas biznesmeniem noslegtu tadus pasus ligumus kaa ar Fliku, ka valstij nav teiksana un viss pikis aiziet savas kabatas.
LOL
L
Jaa, Slesers un Skele tulit nopardotu valsti, ja butu tikusi pie varas.
Edvīns
E
Ja vinnējošie politiķi tiešām vēlas veikt pirmos soļus Latvijas ekonomikas stiprināšanā, tad šis būtu pirmais no veicamajiem mājas darbiem ekonomikā - veicināt atjaunojamo resursu masveidīgu aizstāšanu ar gāzes kurināmo.
Edvīns
E
Ir jau arī pamats satraukties, jo ES jaunā politika atjaunojamo resursu attīstībā uzņem apgriezienus. Arī pie mums Latvijā izcirstās koksnes apjoms krietni atpaliek no dabīgā pieauguma, līdz ar to šeit ir milzīgs potenciāls aizvietot lielu daļu gāzes ar koksnes kurināmo.
Edvīns
E
Diemžēl mums šī ekspansija nozīmēs pilnīgu enerģētisko atkarību. Visa izdotā nauda par enerģiju aizies krievijas gāzes giganta kabatā, kurš savukārt pa to finansēs prokrieviskos politiskos spēkus latvijā. Latvija pa 20 gadiem šim gigantam jau ir samaksājusi teju 10 miljardus latu. Katru gadu par gāzi Gazrpomam tiek samaksāti ~ 300 miljoni latu, pie tam papildus peļņu Latvijas gāzes akcionārām sagādā gāzes piegāde līdz iedzīvotāju plītīm. Samazinot gāzes patēriņu kaut pa 50%, latvijas atjaunojamās enerģijas ražotāji varētu nopelnīt 150 miljonus latu, jeb nodarbināt ap 10 000 darbinieku.
jupis
j
Latvijas gāzes prihvatizācija parāda šādu interešu sekas!
Minimi
M
Lai takš Krievija iesālās ar savu gāzi. Pēc gadiem 10, t.i. tad kad varētu tikt pabeigts iecerētais terminālis un trubas, Eiropu ar gāzi ļoti labi apgādās Polija ar savu "shale gas". Vēl tiek prognozēts, ka ap 2015-2020 saules enerģija būs lētāka par fosilajiem kurināmajaiem. Tas viss ir kārtējais Putina kabatas oligarhu politbizness, bez jebkāda ekonomiska pamatojuma. Bet Šķēle un Šlesers varētu uz to parakstīties, maksājot dalības maksu no LR valsts naudas, ja viņi laicīgi netiks ietupināti aiz restēm.
mantra
m
ko kādreiz pateica Krievijas opozicionārs B.Ņemcovs (Latvijas Avīze, 2008): Jautājums: šobrīd ir bažas par Krievijas lielo ekonomisko un politisko ietekmi. Atbilde: " No ekonomiskās ietekmes nav jābaidās, tikai jānodala privātais bizness no čekistu biznesa, kuram ir politiski mērķi. Krievijā ir daudz privāto uzņēmumu, kuros akcio­nāri ir amerikāņi, vācieši vai citi ār­zemnieki. Nedomāju, ka viņi strā­dās Krievijas politiskajās interesēs. ... Pirms ielaisties ar kādu Krievi­jas uzņēmumu, jāpaskatās, vai tas ir starptautisks, vai starp akcionā­riem ir ārzemnieki. Viņi taču nes­trādās čekistu un Putina labā."
www
w
Jaa, jaa un nopirks muus ar visaam snjoreem. Viss veel priekshaa. Nabagu, vergu tauta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas