Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Krievijas portāls: Zatlers uzskata Kononovu par kara upuri

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Edžus
E
A pakaļu nav gribēšana nobučot???
Visvaldis
V
Nožēlojamāks prezidents nekad nav bijis nevienā valstī
Santīms
S
Kā vienmēr loģika klibo. Zatler, kā tad nosauksi tos mierīgos iedzīvotājus, kurus šajā sādžā sadedzināja vai nošāva?
Santīms
S
Kā vienmēr loģika klibo. Zatler, kā tad nosauksi tos, kurus sadedzināja vai nošāva?
Baltijas biotops
B
galvenais lai sarkanarmieshu okupantiem nakotne vairs nekad un NEKUR netiek dota iespeja svinet pastradatas zveribas pret Eiropas iedzivotajiem,Eiropas valstu okupaciju.
Dusmīgais
D
Iesaku izlasīt, ko par Kononovu raksta paši krievi:
MV
M
AR T;ADU PREZIDENTU KĀ ŠIS-JA VIŅS-KA RA NOZIEDZNIEKU UN MASU SLEPKAVU SAUC PAR UPURI-ŽIRIKS ATSKRIES ĀTRĀK KĀ bez viņa.
otra puse
o
"Patiesībā Kononovs ir vienkāršs sarkanarmijas nodevējs" Baidos, ka vairākums Sarkanarmijas ierindnieku tādā gadījumā būtu atzīstami par nodevējiem. Divi miljoni izvaroto vāciešu tam ir apliecinājums.
meliem īsas kājas
m
Man nepatīk filozofēt par tēmu "ko es darītu, ja es nebūtu es un būtu citi laiki". Jebkura komandiera pienākums ir uzturēt disciplīnu savā daļā, tātad Kononovs būtu sodāms partizānu tiesā un pakarams tuvākajā kokā, tādam nelietim lodi tērēt ir pārmērīga greznība. Otrkārt, partizānu kustība nevar pastāvēt bez vietējo iedzīvotāju atbalsta, tāpēc jebkura vardarbība nāk par sliktu pašiem partizāniem. Ukraiņu nacionālisti (UPA) ārzemju reidos ievēroja šādus noteikumus: pārtiku no iedzīvotājiem pirkt par naudu; no alkohola atteikties pat ja tas tiek piedāvāts; nestrīdēties par jautājumiem, kas varētu aizskart iedzīvotājus. Piemēram, uz čehu-slovaku jautājumiem par to, kas notiks ar Čehoslovakijai Aizkarpatu Ukrainu, bija jāatbild tā: "Pašlaik svarīgākais ir gāzt komunistu režīmu, bet pēc tam Ukraina un Čehoslovakija sarunās vienosies par robežu." Nekāda "partizānu tiesa" nav notikusi un nekādi "sodi" nevienam nav piespriesti, Jurijs samelojās. Lai notiktu tiesa, ir jābūt izmeklēšanai, bet tādu ne karavīri, ne partizāni nevar izdarīt, jo nav kompetenti. Es zinu, ka Ļeņina-Staļina cilvēkēdāju režīms šāva cilvēkus pēc izsistas atzīšanās vai vienkārši tāpat un jums tas liekas normāli. Civilizētajā pasaulē par kara noziegumiem apsūdz un tiesā.
meliem īsas kājas
m
Nu pastāsti, par ko tad "sodīja" iedzīvotājus. mani visvairāk interesē, kādus noziegumus bija izdarījusi grūtniece un viņas nedzimušais bērns. Partizānus, kurus vācieši sauca par bandītiem (ne jūs vienīgie protat citus par bandītiem lamāt) iznīcināja vācu karavīri. Zemnieki, pat ja skaitījās "pašaizsardzībnieki", pat nem;ēģināja uzbrukt partizāniem. Tātad Kononova banda izpildīja atriebības un iebiedēšanas akciju, līdzīgu vācu izdarībām Audriņos un citur.
reklāmnīdējs
r
Novāciet uzbāzīgo reklāmu, kas traucē izlasīt rakstu! Nepirkšu jūsu "das auto", nepūlieties!
Juras mandarīns
J
Kononovs ir tāds pats apkaunojums sarkanarmijai kā tagadējie 4 obligātā dienesta marodieri Smoļenskā. Ne labāks, ne sliktāks.
Juras mandarīns
J
Tādus karotājus kā Kononovs kara laikā ir jāšauj, jāspridzina, jāiznīcina jebkuriem kara līdzekļiem. Neatkarīgi no armijas, kuriem tie pielabinājas. Tādēļ jau sarkanie paši viņam nepelnītos apbalvojumus noplēsa un veterāna privilēģijas paši atņēma. Patiesībā Kononovs ir vienkāršs sarkanarmijas nodevējs, no kura varoni tagad taisa vienīgi virspusēji Krievijas un prokrieviskie politiķi.
Sniper'sEye
S
Ja Tev taisnība, tad kādēļ pirmais, kurš vēlējās tiesāt Kononovu -- vēl pirms kara beigām, kad Kononovs varēja dabūt kara tribunālu! -- bija sarkano partizānu koordinators sarkanarmijas plkv. Kārlis Sproģis? Un kādēļ 60.-to gadu sākumā, kad dzīvi vēl bija īstie frontes karotāji, Kononovam tika atņemtas privilēģijas un apbalvojumi? Tagadējie Kononova fani ir politizējošies un aptaisījuši pakaļkājas, jo noliedz īsto WWII/LTK veterānu viedokli, -- izgāzušies. Iespējams arī tādēļ, ka nav pētījuši Kononova lietu visā garumā.
žoržs
ž
Noskatoties interviju, jāatzīst, ka Zatlers tajā bija neticami jēdzīgs. Pilnīgi pārsteigums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas