Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Krievu skolas grib plašāk iesaistīt Dziesmu svētkos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Igors Šiškins
I
Latviešiem ir savi dziesmu svētki,tur citām tautām nav jāpiedalās,ja nu vienīgi skatītāju lomā.
Hava
H
Iskatās gan, ka lielākā daļa komentētāju rakstu nemaz nav izlasījuši. :)
Sēlis
S
Lai iemācās latviešu valodā līdz trīs,tad varbūt tie tupicas sāks domāt.
vaļera
v
Izskaudīsim tos Dziesmu svētkus!
Juris
J
Nevis kāds jāiesaista, bet šim "kādam" jāgrib iesaistīties un par to jācīnās! Tantēm nav ko darīt, un tad pie kafijas tases rodas visādas fantāzijas.
tie ir
t
Latviešu vispārējie dziesmu svētki un un punkts. Ar to tie arī ir unikāli.
cd
c
Baigi laba ideja!Un visus Latvijas krievzidus iecelt par ministriem!
*****
*
Kā tu domā, vai letiņu emigranti Amerikā pa Jāņiem indiāņu tērpos Saules deju dejoja, vai tagadējie Skotijā skotu bruncīšos ar dziedāšanu nodarbojās? Vai tevi zem mašīnpistoles stobra ietērpa krievu kreklā un lika ābolīti dejot?
Человек
Ч
"Es te neko jaunu nepateikšu, ja atkārtošu, ka Latvijas valdība šajos krīzes laikos nevar atļauties tādu greznību, ka finansēt skolas, kurās mācības nenotiek valsts valodā." - Правильно! Поэтому русский язык надо сделать государственным, а латышский - языком нацменьшинств! И для этого надо обратиться за помощью к мировому сообществу, к Франции, Германии и тем же США - которые все теперь стали союзниками России!
latviešvalodīgais
l
Ja tie bērni uzstāsies latviešu tautas tērpos un dziedās latviski, to var tikai apsveikt! bet tā bilde, kas pievienota rakstam sliecās uz kaut ko citu - "mazākumtautības" kultūras nostiprināšanu, ka daļu no Latvijas kopējās kultūras. Es te neko jaunu nepateikšu, ja atkārtošu, ka Latvijas valdība šajos krīzes laikos nevar atļauties tādu greznību, ka finansēt skolas, kurās mācības nenotiek valsts valodā. Ja visi bērni mācītos latviskās skolās, viņi arī apgūtu latviešu dziesmas un dejas, un varētu piedalīties Dziesmu Svētkos.
Hava
H
"no sākuma gribes piedalities tad nakosha prasiba bus paris dziesmas dziedat krievu valoda un jau pec gadiem tikai krievu valoda un kad latvieshi protestes tad teiks ka atkal apspiez .braucat atpakal uz roģinu un dziedat savas kaļinkas..." Nu, piemēram, šādi rakstoši cilvēki varētu izjust spriedzi par pieaugošo konkurenci. Itkā beiguši latviešu skolu, bet no aplipšanas ar kultūru un zināšanām ir veiksmīgi izvairījušies.
Hava
H
Man gan tā šķiet ļoti laba ideja. Kā veca koriste, zinu, ka dziedāt citā valodā ir vieglāk nekā runāt. Dziedot valoda pati iesēžas galvā, vārdu krājums paplašinās bez piespiešanās un zubrīšanās. Caur dziesmu var labāk izjust citas tautas pasaules izjūtu. Galu galā - dziedāšana korī ceļ vispārējo kultūras līmeni. Man šķiet, ka Latvijā ir pārāk maz krievu, bet pārāk daudz padomju pilsoņu, kuriem nav nekādas kultūras sakņu. Plašāka kora dziedāšana no pirmās klases krievu skolās varētu gan celt skolēnu vispārējo kultūras līmeni, gan padziļināt viņu zināšanas arī par krievu kora mūziku, gan uzlabot izpratni par latviešu pasaules redzējumu un tīri praktiski uzlabot valodas zināšanas. Iespējamais rezultāts ir latviešu sabiedrībā iederīgs jaunietis, kurš runā ar labu latviešu valodas izjūtu un pārzina savas etniskās dzimtenes kultūru. Es pieņemu, ka dažam labam latvietim tas varētu radīt stresu, jo viņi saskata konkurenci bieži visai laiskajiem latviešu bērniem.
MTV
M
latvija ir krievu skolas??
bad boy
b
no sākuma gribes piedalities tad nakosha prasiba bus paris dziesmas dziedat krievu valoda un jau pec gadiem tikai krievu valoda un kad latvieshi protestes tad teiks ka atkal apspiez .braucat atpakal uz roģinu un dziedat savas kaļinkas...
Tā gan
T
Kas tad tur ko minēt. Kad izaugs līdz tam, tad būs arī vāciešiem, frančiem un pat krieviem! Tā , ka neuztraucies un gaidi, labs nāk ar gaidīšanu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas