Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Krievvalodīgajā presē SC ņemšanu valdībā saista ar krievu valodu kā valsts valodu

«Ja Saskaņas centru (SC) nepaņems valdībā, tas izsauks protesta emociju uzliesmojumu Latvijas krievu iedzīvotāju vidū, visi ies parakstīties par krievu valodu, un mēs noteikti uzvarēsim. Ja SC paņems valdībā, tas izsauks optimistisku emociju uzliesmojumu Latvijas krievu iedzīvotājos un mēs vēl jo vairāk uzvarēsim,» plašā komentārā trešdienas laikrakstā Čas lasītājiem sola Vladimirs Lindermans.

Laikrakstā arī publicēts par nacionālboļševiku bieži dēvētā publicista uzsaukums - aicinājums lasītājam kļūt par «savas mājas aktīvistu» un aģitēt par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. SC iespējas nokļūt valdībā pēdējā laikā ieguvušas lielu nozīmi krievvalodīgās preses darba kārtībā, un nereti tam tiek pausts neslēpts atbalsts.

Diena jau vēstīja, ka neilgi pirms vēlēšanām valdības līmenī izskanēja bažas par krievvalodīgās preses radikalizēšanos, tomēr pašu preses izdevumu redaktori to kategoriski noliedza. Tā vietā viņi atklāti pauda simpātijas pret salīdzinoši mēreni noskaņoto SC kā «vienīgajiem krievvalodīgo pārstāvjiem» politikā. Tomēr vismaz V. Lindermans SC izredzes apspriež tiešā kontekstā ar krievu valodas oficiālā statusa maiņu.

Kaut arī V. Lindermana viedoklis laikrakstā Čas tiek publicēts regulāri, viņš konsekventi tiek stādīts priekšā kā «neatkarīgs žurnālists», un Čas vadība kategoriski noliedz, ka viņš paustu redakcijas viedokli. «Viņš ir ārštata autors. Arī [aicinājumam aģitēt par krievu valodas statusa maiņu pievienotie] telefona numuri nav nekādā veidā saistīti ar Čas, tie, visticamāk, ir V. Lindermana biedrības Dzimtā valoda kontakti,» Dienai uzsvēra Čas galvenā redaktora pirmais vietnieks Valērijs Zaicevs.

V. Lindermana viedokļa publicēšana tiek skaidrota ar centieniem atspoguļot pēc iespējas plašāku viedokļu klāstu.

Turklāt Čas galvenais redaktors Pāvels Kirilovs jau vasarā Dienai uzsvēra, ka to jebkurā gadījumā neuzskata par radikālismu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas