Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Krimināllietu par balsu pirkšanu pašvaldību vēlēšanās Rēzeknē, visticamāk, skatīs tikai novembrī

Augstākā tiesa (AT) ceturtdien, visticamāk, ka līdz novembrim, atlika krimināllietu, kurā par balsu pirkšanu pašvaldību vēlēšanās apsūdzēts bijušais Rēzeknes mērs sociāldemokrāts Juris Začests un vēl divi cilvēki, vēsta BNS. Lietas izskatīšana atlikta, jo slimības dēļ nebija ieradies galvenais apsūdzētais Juris Začests. Atvaļinājumā atrodas arī apsūdzēto Grigorija Bekasova un Olgas Skutānes aizstāve. Lietas izskatīšana pagaidām atlikta uz nenoteiktu laiku, taču, kā norādīja tiesnesis, tas nebūs ātrāk par novembri. Apelācijas sūdzības AT iesniedza Začesta, Bekasova un Skutānes aizstāvji.

Jau ziņots, ka Latgales apgabaltiesa pērn maija vidū krimināllietā par balsu pirkšanu pašvaldību vēlēšanās Začestam piesprieda 3600 latu naudassodu. Savukārt Bekasovam tiesa piemēroja 200 stundu piespiedu darbu, bet Skutānei - 160 stundu piespiedu darbu.

Prokurors Pēteris Rutkovskis Začestam lūdza piespriest 4500 latu sodu, Bekasovam piemērot 200 stundu piespiedu darbu, bet Skutānei - 160 stundu piespiedu darbu.

Začests, kas pašlaik ir Rēzeknes mēra vietnieks, iepriekš sacīja, ka neesot vainīgs un, viņaprāt, šī lieta ir politisks pasūtījums.

Turklāt Začests arī norādīja, ka liecinieki lietas izskatīšanā snieguši pretrunīgas liecības, bet dienās, kurās it kā Začests runājis ar vēlētājiem un piedāvājis naudu, viņš bijis pavisam citur. "Piemēram, svinējām puikam dzimšanas dienu," klāstīja Rēzeknes mēra vietnieks.

Začests stāstīja, ka esot apsūdzēts par 60 vai 70 latu došanu. Viņš paskaidroja, ka esot kādiem iztikas grūtībās esošiem cilvēkiem iedevis 60 latu, bet tas neesot bijis saistībā ar martā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. "Es tikai pie viņiem atstāju pāris mūsu partijas programmiņu un bukletiņu un lūdzu, lai paaģitē," teica Začests.

Krimināllikums par vēlētāju balsu pirkšanu paredz cietumsodu uz laiku līdz trim gadiem vai naudas sodu līdz 60 minimālajām algām.

Drošības policija aizturēto dzīvesvietās atrada 36 vēlēšanu biļetenu komplektus ar visu Rēzeknes domes vēlēšanās startējušo partiju vēlēšanu zīmēm, izņemot Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) biļetenus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas