Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kristovskis izvairās atbildēt, vai nostrādās Ventspils domē visus četrus gadus

Ventspils domē ievēlētais Vienotības, Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības kopīgā saraksta līderis Ģirts Valdis Kristovskis ir izvairīgs, vai pašvaldības opozīcijā nostrādās visu nākamā domes sasaukuma pilnvaru laiku - četrus gadus.

Telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma viņš vairākkārt izvairījās tieši atbildēt par šo neērto situāciju, ņemot vērā, ka vēlētāju vairākuma atbalstu guvusi ilggadēji vadošā partija Latvijai un Ventspilij ar Aivaru Lembergu priekšgalā. Kristovskis vispirms pastāstīja, ka viņa pašmērķis nebija atgriezties politikā tāpat vien. Viņš piekritis to darīt, jo Ventspils ir viņa dzimtā pilsēta, no kuras 90. gadu pirmajā pusē viņu aizveda darbs Zemessardzes izveidē un iekšlietu ministra postenī.

"Es plānoju strādāt efektīvi, vērsties pret tām problēmām, kuras mēs savu ierobežoto iespēju robežās varam veikt," teica politiķis.

Atkārtoti lūgts precizēt, vai domē nostrādās visu termiņu, viņš teica, ka varbūt mērķa - ilgtermiņā vai vidējā termiņā panākt demokrātisku pārvaldi Ventspilī - īstenošanai varbūt vajadzīgs īsāks laiks, norādot uz tiesvedību pret pašreizējo Ventspils vadītāju.

Kristovskis jau iepriekš izteicies, ka darbs Ventspils domes opozīcijā būs pazemojošs. To apliecinot iepriekš šīs pašvaldības opozīcijā pabijuši deputāti, piemēram, ( līdz ar Kristovski Ventspils domē ievēlētie) Dace Korne, Ivars un Aivis Landmaņi, kuru iespējas darboties visu iepriekšējo darbības laiku ir "absolūti ierobežotas".

"Tas bija viens no iemesliem, kāpēc jāmaina vara [Ventspilī]. Pie varas esošajiem būtu jāparāda kaut kāda tolerance, augstsirdība demokrātijas un taisnīguma vārdā arī pret tiem deputātiem, kuri ir ievēlēti, bet nav pozīcijā," intervijā Rīta Panorāmā klāstīja Kristovskis.

Saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem Ventspilī varas partija Latvijai un Ventspilij guvusi 62,13% vēlētāju atbalstu un deviņas vietas domē, bet Kristovska vadītās trīs partiju apvienības saraksts - 24,59% vēlētāju balsis četras vietas pašvaldības opozīcijā.

Top komentāri

Garamgajejs
G
Labak, lai pavada 4 bezjedzigus gadus Ventspili neka tikpat bezjedzigus kaut kur citur, pats nenojausot, cik bezjedzigi vins pavada laiku pec butibas
Stienis
S
Būt pat labāk, ja viņa te 4 gadus nebūtu. Viņam taču nav nekāda plāna par to, kādai pilsētai vajadzētu būt pēc 5, 10 vai 20 gadiem. Mērķis - gāzt Aivaru, nav pietiekams iemesls, lai piedalītos vēlēšanās un strādātu domē.
bezjēdzīgi pavadīti četri gadi
b
Atrasties četrus gadus Ventspils domē opozīcijā, būtu diezgan bezjēdzīgi. Ir jāskatās uz lietām ar skaidru galvu - mēģinājums gāzt Aivaru no troņa neizdevās, tad ir jāmeklē cita jēdzīga nodarbe.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas