Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kristovskis: oficiālais viedoklis par pilotu atbrīvošanu nav meli

Ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim ("Vienotība") ir "ārkārtīgi neērti" Ārlietu ministrijas (ĀM) oficiālo nostāju par notikušo ar Latvijas pilsoņiem Sudānā saukt par meliem, jo ĀM un ministrs personīgi esot atbalstījis ķīlnieku atbrīvošanu atbilstoši amata pienākumiem.

Jāņem vērā, ka operācijai ir vairākas fāzes un ĀM profesionāli veica savus pienākumus, ne tikai Latvijas pilsoņus nogādājot Rīgā, bet arī veicot citas darbības, piemēram, izveidojot kontaktus ar valsti, kurā nav Latvijas pārstāvniecības, žurnālistiem sacīja ministrs.

Pirms plašākas informācijas sniegšanas par notikušo esot jāpabeidz Sudānas notikumu izmeklēšana.

Pēc Kristovska vārdiem, Saeimas atbildīgā komisija šajā jautājumā ir noraidījusi "nepamatotos jautājumus", kuri uzdoti politiskās konkurences dēļ.

Šodienas ārlietu ministra sarunā ar prezidentu Valdi Zatleru Sudānas jautājums neesot apspriests laika trūkuma dēļ, taču par to notiks saruna Nacionālās drošības padomes sēdē.

Kā ziņoja portāls "kasjauns.lv", lai arī ir ticis uzsvērts atbildīgo iestāžu ieguldījums Sudānā nolaupīto Latvijas lidotāju atbrīvošanā, patiesībā viņi no gūsta ir izlauzušies paši un nekādas pilotu atbrīvošanas operācijas nemaz nav bijis. ĀM šo informāciju nekomentē.

"Par labu Latviju" un "Saskaņas centra" deputāti 23.decembrī iesniedza pieprasījumu Kristovskim par ĀM rīcību Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas