Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Kristovskis: partiju apvienībai nebūs viena līdera

Jaunais laiks (JL), Pilsoniskā savienība (PS) un Sabiedrība citai politikai (SCP) pirmdien oficiāli paziņos, ka gaidāmajās Saeimas vēlēšanās startēs kopā. Šai apvienībai nebūs viena izteikta līdera, bet gan vairāki, _LNT _pirmdienas rītā prognozēja PS pārstāvis Ģirts Valdis Kristovskis.

"Domāju, ka diez vai būs runa, ka ir viens līderis trim partijām. Katra partija ies ar savu līderi vairāku formātu sadarbības procesā un šie līderi savstarpēji pārstāvēs partijas," viņš teica, taču saraksts uz vēlēšanām būšot viens. "Tur būs  vēl virkne pasākumu jāveic, lai noskaidrotu, kādā veidā un secībā cilvēki veidos sarakstu, taču prakse pasaulē ir bijusi un ir sistēmas, kā šādā veidā panāk pēc iespējas taisnīgāku spēku sadalījumu.”

Viņš prognozēja, ka līdz pavasarim parādīsies cilvēki, kas vēl varētu pievienoties partijā un līdz šim nav bijuši politikā. Viņš minēja bijušā laikraksta Diena galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes vārdu. “Par pamatu ir jāņem principi, kas radās saistībā ar lietussargu revolūciju un attieksme pret līdzšinējo valsts pārvaldi, atbildība par to, kāpēc ekonomiski esam tik vāji.” Viņš skeptiski vērtēja iespēju, ka apvienībai varētu pievienoties Tautas partija vai tēvzemieši. “Dominēs vērtību principi, tāpēc ir maza iespējamība, ka Tautas partija varētu iestāties, jo tai ir liela atbildība par mūsu tautsaimniecības neveiksmēm. Tēvzemieši stāv šai rindai vistuvāk, varbūt kādas atsevišķas personības, taču man grūti noticēt, ka manas partijas biedri, neskatoties uz to, ka Edgars Jaunups izteicies par tēvzemiešu pievienošanos, tomēr domāju, ka daudziem ir iebildumi.”

Ideāli, ja Saeimas vēlēšanās apvienība varētu sasniegt 51 balsi, atzina Ģ.V.Kristovskis. Tad spēki nebūtu atkarīgi no situācijas, kāda tā esot šobrīd koalīcijā, kad “notiek demarši no vecajiem politiskajiem pagurušajiem tīģeriem”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas