Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kristovskis un Ābiķis šokā par hokejistu uzvārdiem uz formas kirilicā

Pilsoniskās Savienības līderis un Rīgas domes deputāts Ģirts Valdis Kristovskis ir šokēts, ka _Rīgas Dinamo _hokejisti spēles Latvijā aizvada kreklos uz kuriem uzvārdi rakstīti kirilicā - krievu valodā. Vakar _Rīgas Dinamo _pirmajā spēlē _Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā pieveica Tamperes Ilves_ vienību. Spēle notika Rīgā.

Ģ.V.Kristovskis uzvārdu rakstīšanu krievu valodā nosaucis par hokejistu pašapziņas un skatītāju "piesmiešanu".

"To, ko nākas pārdzīvot pašreiz, nevar nekā citādi dēvēt kā PIESMIEŠANA! Tiek piesmieta hokejistu pašapziņa, kuru vairums, atšķirībā no padomju gadiem, ir latvieši, tiek piesmieti skatītāji. Un to pieļauj komandas vadība, kuras akcionāri ir bijušais valsts prezidents Guntis Ulmanis un bijušais Ministru prezidents Aigars Kalvītis. Kā gan tas iespējams?," savā blogā portālā Diena.lv raksta Ģ.V.Kristovskis.

Aģentūra LETA vēsta, ka krieviski rakstīto uzvārdu dēļ spēli nav spējis noskatīties politiķis Dzintars Ābiķis (TP).  "Es esmu šokēts, ka 20 gadus pēc neatkarības atgūšanas hokeja spēlē Rīgā uz sportistu krekliem uzvārdi ir krievu valodā," viņš izteicās. Arī viņš pauž izbrīnu, ka šāda situācija ir pieņemama hokeja kluba akcionāriem.

Vakar bijusi ārkārtas situāciju, kas radās somu dēļ, Diena.lv sacīja klubā. Rīgas Dinamo preses sekretārs Jānis Stepītis teica, ka vakar sportisti spēlēja izbraukuma formās. Tajās hokejisti parasti spēlē tikai Krievijā, taču Somijas komanda atbraukusi tikai ar vienu – tumšas krāsas formu, tādēļ Latvijas klubam nekas neatlicis un bijis jāspēlē gaišajā formā, kur uzvārdi ir kirilicā. Principā Rīgā spēlējam tikai sarkanajā formā, kur uzvārdi ir latviski, viņš apliecināja. "Tā bija force majeure situācija. Nu nevar abas komandas spēlēt tumšās formās. Prieks, ka politiķi skatās hokeju, taču, pirms paust savu viedokli, lai noskaidro apstākļus.”

(papildināts ar pēdējām divām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ģ.V.Kristovska blogs Diena.lv "Ņikakih Latvij"!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas