Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kristovskis: "Vienotība" valdībā vēlas vismaz pusi ministru amatu

Apvienība "Vienotība" jaunajā valdībā varētu pretendēt ne tikai uz premjera, bet arī vismaz uz pusi ministru amatu, intervijā Latvijas Radio uzsvēra “Vienotības” līderis Ģirts Valdis Kristovskis.Ģ.Kristovskis neesot dzirdējis, vai oficiālas sarunas par ministru amatu sadali ir notikušas. Tāpat tikai no neoficiālām sarunām viņš esot dzirdējis par Solvitas Āboltiņas vēlmi ieņemt Saeimas spīkeres amatu, taču konkrētas skaidrības, vai viņa to saņems, pašlaik neesot.

Pats Ģ.Kristovskis varētu pretendēt uz aizsardzības vai iekšlietu minista krēslu, jo šīs jomas "pārzinot". Viņš gan labprāt ieņemtu arī kādu citu ministra amatu, jo kā partijas līderim būtu "jāmaina profesionālā orientācija un jāiet uz jomām ar plašāku redzējumu un plašāku atbildību"."Vienotības" līderis pieļāva iespēju, ka pēc kāda laika V.Dombrovskis atkārtoti varētu uzrunāt "Saskaņas Centru" (SC) par iespēju iesaistīties koalīcijā, taču pašlaik ir "rasts inovatīvs risinājums, diezgan netradicionāls un mūsu situācijai unikāls".Ģ.Kristovskis uzskata, ka valdības veidošanas process nedrīkstētu ietekmēt Valsts prezidenta Valda Zatlera iespējamo vizīti Maskavā, taču pašlaik svarīgāk ir izveidot darbotiesspējīgu valdību. "Zatlers ir apliecinājis sevi kā cienīgu Valsts prezidentu. Man ir simpatiska viņa darbība, es noteikti varētu viņu atbalstīt arī nākamajam termiņam," piebilda “Vienotības”līderis.Jau ziņojām, ka vakar Valdis Dombrovskis paziņoja, ka koalīcijas kodolu veidos apvienība "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Sarunas par sadarbību ar VL-TB/LNNK vēl turpināsies. Sarunas ar SC ir apstājušās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas