Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kristovskis: Vienotības veidošana nedrīkst būt kāršu namiņš

Ir jāvirzās uz Vienotības izveidi, tomēr šajā procesā ir jābūt savstarpējai cieņai un tas nedrīkst būt kā kāršu namiņš, sestdien kopsapulces biedriem uzsvēra Pilsoniskās savienības (PS) līderis Ģirts Valdis Kristovskis.

Viņš atzina, ka līdz šim partneriem "pieslīpēties un savīties ir bijis grūti".

Lēmumu pieņemšana Vienotībā ir bijusi sarežģīta, kurā iekšējās problēmas bieži ar šantāžas metodi risinātas masu mēdiju vidū. Tāpēc ir nepieciešama ceļa karte, jāsaprot sagrozīto faktu nokļūšanas cēloņi publiskajā telpā, jāizvērtē kļūdas un tikai tad pārdomāti jāvirzās uz kopīgas partijas izveidi. Tāpēc personiskā atbildība jāprasa no ikviena iesaistītā, uzsvēra Kristovskis.

Viņš arī atgādināja, ka situācija ekonomikā un sabiedrībā joprojām ir saspringta un "jostu savilkšana dod pamatu sabiedrības niknumam pret varu, tātad - pret mums". Jau atskan aicinājumi atlaist Saeimu, tāpēc nepieciešama Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) valdības stabilitāte un redzējums par turpmāko ekonomikas attīstību, akcentēja Kristovskis.

Pēc viņa teiktā Vienotībā ekonomiskā doma un redzējums joprojām ir atšķirīgs. PS jau krietnu laiku atpakaļ iesniegusi savu ekonomisko piedāvājumu, piemēram, par progresīvāku nodokļu sistēmu, tomēr tas joprojām nav radis Vienotības partneru interesi.

"Pirms vēlēšanām mēs respektējām Jaunā laika ekonomiskās nostādnes, mēs piebremzējām savas nostādnes Vienotības procesa dēļ," sacīja Kristovskis.

Tomēr esošajā situācijā PS sagaidot, ka viņu ekonomikas redzējums tiks uzklausīts, jo Vienotības iekšienē šis jautājums ir jāaktualizē.

"Pilsoniskās savienības nākotne ir Vienotībā, lai sasniegtu politiskos mērķus. Partija nedrīkst tik saglabāta par katru cenu, bet arī Vienotība nedrīkst tikt būvēta par katru cenu. Jābūt cieņai vienam pret otu un jārīkojas pārdomāti," sacīja Kristovskis.

Jau ziņots, ka politisko partiju apvienības Vienotība līderi sestdien, uzrunājot PS kopsapulcē klātesošos, aicināja neapstāties pie sasniegtā noliekot malā "sīkos ķīviņus" un virzīties uz kopīgas partijas izvedi.

Saeimas priekšsēdētāja un partijas Jaunais laiks priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa atgādināja, ka ilgstošās un veiksmīgās attiecībās svarīgs nav tas, lai partneri ir vienāda garuma, svarīgāk prast sastrādāties, uzdot jautājumus un rast atbildes, strīdēties un iedziļināties viena otra viedoklī. "Politikā nav jāmeklē partneris, kas visam piekrīt, bet tāds, kuru interesē, ko tu domā," noradīja Āboltiņa.

Ikviena īsta kopdarbība sākas no sarunas, politika ir māksla sarunāties un bažas par strīdiem jāuztver mierīgi, jo esmu pārliecināta, ka mēs mākam sarunāties, norādīja Āboltiņa.

Pēc viņas domām, virzība uz vienu partiju ir pareizs lēmums. "Pareizās atbildes jāmeklē viesiem kopā, lai gan Pilsoniskajai savienībai, Jaunajam laikam un Sabiedrībai citai politikai ir atšķirīgi viedokļi, kas ir labi, jo vairāk viedokļu, jo lielāka varbūtība, ka mēs varēsim atrast labāko variantu," sacīja Āboltiņa.

Jau ziņots, ka šodien notiek PS kopsapulce, kurā dienaskārtības galvenie jautājumi ir valsts tautsaimnieciskās attīstības risinājumi un principi partijas Vienotība izveidei.

Ar ziņojumiem par valsts tautsaimnieciskās attīstības jautājumiem kopsapulcē uzstāsies PS priekšsēdētājs un partiju apvienības Vienotība līdzpriekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, finanšu ministrs Andris Vilks, Eiropas Parlamenta deputāte un valdes locekle Inese Vaidere un PS Tautsaimniecības darba grupas vadītāja Ināra Dundure.

Par kultūras un izglītības lomu nācijas izaugsmē runās kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un Saeimas Izglītības komisijas vadītāja, PS valdes locekle Ina Druviete.

Kopsapulcē paredzēts pieņemt rezolūciju par PS mērķiem ekonomiskās izaugsmes un stabilitātes veicināšanai.

Par PS skatījumu uz Vienotības kā vienotas partijas izveidi ziņojumus sniegs Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un Saeimas sekretārs PS priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Šadurskis. Paredzēts pieņemt rezolūciju par partijas Vienotība veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas