Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kubiļus - Dombrovskis

Lietuvas premjers Andrus Kubiļus ir Valda Dombrovska pretstats. Lietuviešu premjeram ir valsts redzējums. Arī Lietuva īsteno stingru fiskālo politiku, bet bez tās ir redzējums par Lietuvas attīstību, ir stingrība par lietuviešu projektiem, ir stāja pret Austrumiem un Rietumiem.

Lietuvieši nesaka «mēs varbūt būvēsim gāzes termināli Klaipēdā, ja latvieši tam piekritīs». Andrus Kubiļus skaidri saka: «Mēs būvēsim gāzes termināli Klaipēdā!» Nevis Rīgā. Mūsu politiskā vadība gan stāsta, ka Baltijas valstis jau esot principiāli vienojušās par sašķidrinātās gāzes termināļa projektu Rīgā.

Palasiet, ko Lietuvas premjers stāsta krievu biznesa avīzei Delovoj Peterburg! Lietuviešu premjers runā tikai par Lietuvu, viņš neskatās, ko teiks viens un ko teiks otrs ārzemju kaimiņš.

Lietuvai ir tiešām lieli projekti enerģētikā, infrastruktūrā, loģistikā, lieli projekti zinātnes, IT, augsto tehnoloģiju attīstībā. Varbūt kādu no projektiem neizdosies īstenot, bet tie mobilizē valsti, rāda virzienu, ceļ pašapziņu. Kā lietuvieši cīnās par Visaginu! Jā, varbūt viņiem neizdosies AES projektu īstenot, jo baltkrievu un krievu projektiem ir cita finansiālā, politiskā un tehnoloģiskā jauda, bet lietuvieši cīnās.

Kad ASV viesojās Ķīnas prezidents, abas puses noslēdza līgumus daudzu desmitu miljardu dolāru vērtībā. Nesenajā vizītē ASV lietuviešu premjers A. Kubiļus pats aktīvi lobēja konkrētus lielus investīciju projektus Lietuvā. Pie mums, nešaubos, šādā rīcībā tūlīt saskatītu korupcijas briesmas.

Šobrīd nedēļu ilgā darba vizītē ASV atrodas Latvijas prezidents Valdis Zatlers. Latvijas prezidenta vizītes darba kārtībā: tikšanās ar ASV rūpniecības giganta, viena no pasaulē lielākajiem uzņēmumiem General Motors vadību, tikšanās ar citu uzņēmumu vadītājiem.

Tikai Latvijas prezidentu nepavada plaša uzņēmēju delegācija, nepavada ministri, nav līdzi neviena cilvēka, kurš no ASV varētu atvest parakstītu līgumu valsts vārdā.

Blakus prezidentam piemērotākais cilvēks vizītē valstī, kas ir pasaules lielākā ekonomika, būtu premjers. Tikai tā nav Latvijas domāšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas