Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kučinskis: Nav slikti, ja kāds uzmana “rociņu”

Tautas partijas (TP) Saeimas priekšsēdētājs Māris Kučinskis uzskata, ka, zemo reitingu dēļ, Tautas Partijai un Jaunajam Laikam (JL) par sadarbību valdībā jāvienojas līdz pašvaldību vēlēšanām. Šo diskusiju TP rosinājis Gundars Bērziņš, prognozējot nākamo vēlēšanu rezultātus, tā intervijā Latvijas avīzei atklāj M. Kučinskis. Tomēr pagaidām nomainīt valdību, neesot pamata.

"Vienošanos noteikti jācenšas panākt jau pirms pašvaldību vēlēšanām. Tas šobrīd būtu galvenais mērķis. JL neapmierina atrašanās opozīcijā, taču arī Godmaņa valdībai tā nav gatava pievienoties. TP savukārt nav gatava piedalīties Godmaņa valdības gāšanā. Pagaidām šīs sarunas bijušas ļoti neformālas, nekādas vienošanās nav. Taču mēs būtu gatavi runāt ar JL par sadarbību Rīgas domē," stāsta Kučinskis.

Kučinskis stāsta, ka G. Bērziņa pieredze tiekot izmantota, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām. Pēc Gundara Bērziņa vārdiem, TP ir rīcībspēja, bet JL skatītos, lai "rociņa nepaslīd". Arī Kučinskis atzīst, ka "nav jau slikti, ja tā rociņa tiek uzmanīta, un JL ir ļoti piemērots tieši šim uzdevumam.

"Runājot par Rīgas domi - var viegli pamanīt un novērst korupciju tad, ja tas ir gadījums. Ja tā 15 gados ir kļuvusi par sistēmu, tad to ieraudzīt ir daudz grūtāk. Sistēma prot sevi nomaskēt, arī no politiķiem, kas ar to dienu dienā sastopas." Tā Kučinskis runā par Edmunda Krastiņa (TP) darbību Rīgas domē. Kā zināms, tiesībsargājošās iestādes izmeklē vairākus gadījumus, kuros iesaistītas bijušās un esošās domes amatpersonas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas