Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kučinskis pilnībā neizslēdz ārkārtas vēlēšanu iespējamību

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) cer, ka pēc Saeimas vēlēšanām "bļaušana" politiskajā vidē pierims, lai būtu iespējams runāt par darāmajiem darbiem. Reizē pilnībā nevarot izslēgt ārkārtas vēlēšanu iespēju, ja nevarēs izveidot valdību, Kučinskis norādīja intervijā aģentūrai LETA.

Premjers apstiprināja, ka nākamās koalīcijas kodolā redz paša pārstāvēto Zaļo un zemnieku savienību, nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK un Jauno Vienotību. Gadījumā, ja šīm partijām nepietiks balsis vairākumam, tad plānots skatīties, vai varēs atrast kopsaucējus ar kādiem citiem politiskajiem spēkiem. Šāda iespēja gan neattiecas uz partiju Saskaņa, ar kuru koalīcijas veidošanas iespēju Kučinskis kategoriski izslēdz.

"Iespējamā situācija pēc vēlēšanām, protams, ir bīstama, un es neesmu starp tiem, kas pilnībā izslēgtu ārkārtas vēlēšanas, ja nevarētu tikt uztaisīta valdība. Jācer, ka 7.oktobrī visa šī "bļaušana" kļūs piezemētāka, lai varētu turpināt runāt par darbu," pauž valdības vadītājs.

Ja politiķim vēlreiz tiks uzticēts vadīt valdību, viņš sola nesākt ar amatu dalīšanu, bet vienoties par kritērijiem, kas ir jāizdara un kāpēc konkrētais politiskais spēks vēlēsies nākt koalīcijā. "Varam runāt, ja nāk ar uzstādījumu, ka varat kaut ko sakārtot tīrākai, labākai Latvijai. Pašlaik ir grūti izprast, kādi ir iemesli iet politikā tiem cilvēkiem, kas pašlaik reklamējas," pauž premjers.

Vaicāts, vai ZZS veidos koalīciju ar partiju Saskaņa, Kučinskis atbildēja "nē un vēlreiz nē" uzsverot, ka pret to iebilst arī politiskā spēka biedri. "Ar pilnu atbildību saku, ka Saskaņa nav gatava, lai mēs ar viņiem sadarbotos," piebilda politiķis.

Top komentāri

Latviešu vēlētāj!
L
Nebalso ar emocijām, balso izsvērti, ar saprātu!! Rediģē sarakstu, svītro bez žēlastības tos, kuri grauj Valsti!!
to Latviešu vēlētājs
t
Visi redz, ka politiskās partijas LV ne par ko neatbild, ja izvirza par deputātu kandidātiem visādus blēžus un zagļus, bet tajā pat laikā neviena partija nesola šo 20 gadus sapuvušo sistēmu mainīt. Vai ta nav savādi?
skats no malas
s
Lai Saeima nebūtu sadrumstalota, kādreiz tika ieviesta 5% barjera. Lai netiktu zaudētas balsis par partijā, kas nepārvar 5% barjeru, varbūt būtu vērts rīkot vēlēšanas divās kārtās. Pirmajā kārtā piedalās visas partijas, bet otrajā tikai tās, kas pārvarējušas 5% barjeru. Līdz ar to, tie, kas būs nobalsojuši par sīkām partijām, varēs tagad izvēlēties no partijām, kas noteikti tiek Saeimā. Turklāt redzot iespējamo spēku sadalījumu, arī lielo partiju vēlētājs varēs mainīt savu izvēli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas