Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Kučinskis: Sprūdža piedāvātais pašvaldību nodokļu modelis nebūs dzīvotspējīgs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ra
R
TP visur kritizee ZRP, jo TP = ir izjukusi, ne bez ZRP paliidziibas.
JA
J
Iepirkuma likums ir briesmigs. Nez kas tadu izdomaja.Ta jau ir tira kaitnieciba.Bet lai ka tur butu, pasvaldibas tomer ir daudz tuvak realitatei.Un ne jau vinas nosaka siltuma cenas.Laukos kaut ko izvilkt varetu vienigi pasu iniciativa un velesanas, ar kuru diemzel pasvaki.
lūk pašvaldības bonuss
l
Vai tad šī valdība ir izdarījusi kaut ko labāku. A neko. Valsti no krīzes faktiski izveda pateicoties SVF spiedienam. Dombrovskis tikai cēla nodokļus, veicināja emigrāciju- aizbraukuši ap 250000 iedzīvotāju, nabadzību, bezdarbu. Ja nebūtu Eiropas miljonu, tad Latvija būtu nabadzīgākā un vissliktāk pārvaldītā valsts. Tas, ka, noslēdzot starptautiskā aizdevuma programmu, Latvija varēs sākt dzīvot neatkarīgi, ir pasaciņas, jo simtiem miljonu lielais parāds būs jāpārfinansē un finanšu tirgiem būs jāpierāda, ka valdība veido izpildāmus budžetus. Lai atdotu parādus Dombrovskis atkal aizņemsies pie tam uz augstākiem procentiem. Dombrovskis jau no paša sākuma ir sevi pozicionējis kā vāju krīzes menedžeri. A veselības ministre tā vispār ir brīnums, kura tikai prot manipulēt ar informāciju un aizmālēt acis. Labklājības ministre neko vairāk par vecuma pensijas sliekšņa pacelšanu nezina. Gremde ir apliecinājusi sevi kā neprofesionāli. Kad noņem plīvuru „oligarhi vainīgi, krievi nāk” tā atklājas šausmas, vai ne tauta? Godīgums ar Vienotība liekulības masku, atbildība- jēdziens, kurš piedēvējams katram pie varas esošajam politiskajam spēkam, kompetence- nozagts jēdziens no TP. Godīgi, atbildīgi un kompetenti zagļi Kampara izpildījumā piešķirot savējiem enerģijas kvotas. Āboltiņa „godīgi” balso par sava vīra uzņēmuma lobējošu likumu. Bez plašākiem publiskiem paskaidrojumiem premjera Valda Dombrovska (Vienotība) valdība un ar to saistītais Saeimas vairākums, tā sauktā tiesiskuma koalīcija, pērn, balsojot par valsts budžeta pieņemšanu, atkārtoti atbalstījusi 24,4 miljonu latu valsts budžeta galvojuma izsniegšanu ar miljonāra Donata Vaitaiša interesēm saistītam jaunas bioetanola ražotnes projektam - SIA JP Termināls. D.Vaitaitis ir aktīvs ziedotājs Vienotībai un atbalstītājs Repšes avantūrai. Neskaidrība, ko pārstāv Bukane - Vienotības premjeru Dombrovski vai Ventspils mēra Lemberga kontrolēto brīvostu. Bukane uz "diviem krēsliem sēž" arī ikdienā, jo ik mēnesi algu saņem gan no Valsts kancelejas, gan Ventspils brīvostas, kuras valdē viņu pēc Dombrovska nonākšanas premjera amatā izvirzīja Vienotības pārstāvja vadītā Finanšu ministrija. 2010. gadā Bukane Ventspils brīvostā nopelnījusi 33 872 latus jeb aptuveni 2,8 tūkstošus latu mēnesī. Par darbu premjera juridiskās padomnieces amatā Bukane 2010. gadā ir nopelnījusi krietni mazāk - tikai 13 727 latus. Arī liekā naudiņa tiek pārdalīta par labu Jaunupam un savējo iestumšanai ostu valdēs, Tarifu padomē u.tml. Nekompetenta rīcība attiecībā uz Air Baltic stratēģiju atlaižot Fliku, Premjers mums ir kā āzis, kurš iecelts par dārznieku, bez tam valsts vēl pamanās „likumīgi” nozagt BAS piederošās akcijas. Es premjera padomnieks Krievārs un Iveta Grudovska „godīgi” pēc Vienotības izpratnes caur savām zemnieku saimniecībām, savām autotransporta firmām izmantojam valsts piešķirto bezakcīzes nodokļa degvielu, tādējādi nemaksājot ne PVN ne akcīzes nodokli.
spurdžs taču butaforija
s
piesedz tp zagšanu pašvaldībās, vispirms jau apkure, tad slminīcas
lūk arī nauda pašvaldībām
l
Baumo, ka šo faktu noslēpt sabiedrības acīm ieteicis premjera Valda Dombrovska padomnieks lauksaimniecības jautājumos un Vienotībai pietuvināts darbonis Uldis Krievārs (attēlā pa labi). Par to esot diskutēts gan slēgtā valdības sēdē, gan pie premjera personīgi. Varētu padomāt - kāda gan interese ir godīgam padomniekam, taču ir interese. Pirmkārt, Krievāram Vidzemē pieder zemnieku saimniecība, kas izmanto bezakcīzes dīzeļdegvielu, otrkārt viņš ir ietekmīgas lobija organizācijas - Zemnieku Saeimas valdes loceklis, un daudzi no šīs organizācijas ir saistīti gan ar esošo politisko eliti, gan ar norietējušiem politiķiem, kuri, iespējams, nelikumīgi izmanto šīs priekšrocības. Zemnieku Saeimas priekšsēdētājam Jurim Lazdiņam Dobeles novadā Krimūnu pagastā pieder zemnieku saimniecība Lazdiņi, kas apsaimnieko virs 1000 ha lauksaimniecības zemi un audzē graudaugus – visticamākais, ka ievērojama daļa no bezakcīzes dīzeļdegvielas paliek pāri. Tai pašā laikā Lazdiņam kopā ar zemnieku Armandu Jankevicu pieder SIA Paugurīši A.J., kas nodarbojas autotransporta pakalpojumu sniegšanu. Varbūt tikai sakritība, bet kālab diviem graudkopības nozarē strādājošiem zemniekiem ir jādibina transporta firma? Un jautājums - vai šie kungi tiešām atstāj neizmantotus vairākus desmitus tonnu bezakcīzes dīzeļdegvielas? Cerams, ka tā ir, bet kālab Lazdiņš tik ļoti cīnās pret iekrāsotās degvielas ieviešanu? Bijušais politiķis, kādreizējais zemkopības ministrs Atis Slakteris, Bauskas novada zemnieku saimniecības Mālnieki īpašnieks un Zemnieku Saeimas pārliecināts atbalstītājs, nesen intervijā Dienas Biznesam sūkstījās, ka Zemgale pārvērsta par zemnieku geto un tagad viņam pat jānodarbojas ar sniega šķūrēšanu ziemā. Interesanti, vai Slakteris tiešām godīgi atstāj graudkopībai nevajadzīgo bezakcīzes dīzeļdegvielu valstij un sniega šķūrēšanai pērk dīzeļdegvielu par pilnu cenu? To ir tik viegli pārbaudīt, jo ziemas laikā bezakcīzes degviela graudkopjiem nav vajadzīga. Nu jau vienīgo valstij piederošo saimniecību Vecauce vada jauna un talantīga, un Vienotībai pietuvināta vadītāja Iveta Grudovska, un nebūtu, par ko pārmest, jo saimniecība attīstās, ja vien viņas Auces novadā esošā ģimenes zemnieku saimniecība Lielvaicēni, kas audzē graudaugus, nesniegtu arī transporta pakalpojumus. Sezonas laikā ik dienas cauri Vecaucei ripo smagās automašīnas ar mēslu cisternām, kuras apkalpo vietējo Auces cūku kompleksu Pūpoli un valsts saimniecību Vecauce. Te atkal jāuzdod jautājums - vai tiešām Grudovskai nav interešu konflikta, strādājot valsts uzņēmumā, pakalpojumu sniegšanai piesaistīt savu ģimenes saimniecību, un vai viņa var likt roku uz sirds un zvērēt, ka neviens litrs bezakcīzes degvielas nav nokļuvis smago auto bākās? Un atkal sakritība: gan Grudovskas ģimenes saimniecība, gan valsts saimniecība Vecauce, pēc neoficiālas informācijas, ir Zemnieku Saeimas biedri.
jā gan
j
Kādi būtu "lielpilsētu guru" racionālie priekšlikumi?Citādi tas viss izskatās pēc Latvijā ierastās tukšu salmu kulšanas!
???
?
Piekriitu >jā gan< komentaaram un jaajautaashu Kuchinskim, ja jau savaa laikaa bija tik labi ministri, kaapeec tagad ir palicis tik slikti? TP mantojums, paareejiem ir jaapaartaisa pa jaunam.
  • 1
  • 0
f
f
"Pēc Kučinska domām, pašvaldībām, kas veicina uzņēmējdarbības attīstību savā teritorijā, kā bonusu varētu piešķirt vēl kādu daļu no iedzīvotāju ienākuma nodokļa. Jo dabiski, ka viens no iemesliem, kāpēc pašvaldībās uzņēmējdarbība neattīstās tik strauji, kā visi gribētu, ir ieinteresētības trūkums, nelaimēšanās ar pašvaldību vadītāju izvēli un varbūt vēl kādi subjektīvi iemesli." Kopumā analizējoš raksts, taču iepriekš izgrieztais citāts, domāju ka arī ir grūti administrējams. Kā atad noteiks, kura pašvaldība veicina uzņēmējdarbību un kura nē. Bonuss būtu, ja pašvaldībām ar ES naudu ļautu sakārtot industriālo teritoriju infrastruktūru, to sagatavojot uzņēmējdarbībai. Lai veicinātu "iesaliušā" nekustamā īpašuma apriti un nokļūšanu darītāju rokās bvajadzētu ļaut piemērot lielu nekustamā īpašuma slogu, ja industriālajā teritorijā nekas nenotiek un savukārt beznodokļa slogu pirmos 10 gadus, ja šajā teritorijā notiek uzņēmējdarbība. Pašlaik ir tā, ka privātie ir sagrābušies nekustamos īpašumus, sēž un gaida labākus laikus, ne paši dara ne citus laiž iekšā.
Kāpēc ne?
K
Var jau ar labo roku kasīt kreiso ausi. Kāpēc ne?
Lelle
L
Viņi visi kasa nevis ausis, bet pakaļas...Šodien Zemnieku Saimas kongresā prezidents sūkstījās par bēdīgo lauku stāvokli Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas pierobežās, bet es jau sen Dombrovskim teicu, ka bez nodokļu diferencēšanas no uzņēmējdarbības fiziskās atrašanās vietas, nekas nemainīsies. Nu nedzird dulburi!!! Kučinska ierosinājums ir galīgi garām, jo pašvaldībās strādā tādi paši dulburi. Tikai nodokļu likmju samazināšana dziļajos laukos varētu izvilkt šīs teritorijas no galīgas nosprāgšanas.
  • 2
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas