Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kultūra LTV 1.kanālā varētu būt darbdienu naktīs un svētdienu pēcpusdienās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jefiņš
J
Acīmredzot LTV uzdevums ir tautas debilizācija.Piekrītu rakstītājai ka padomju laikā tv kultūras raidījumi bija daudz saturīgāki.Izveidojot kultūras tv kanālu kurš raidīs tikai kabeļtelevīzijas tīklos lauki iedzīvotājiem tiks atņemta pēdējā saskarsme ar kultūru,par iespēju to darīt klātienē apmeklējot pasākumus pilsētās jau parūpējās satiksmes ministrija.
Haris
H
Lai cik acīmredzami trūcīga un kusla ir tā mūsu televīzija, LTV1, manuprāt, ir vienīgais Latvijas televīzijas kanāls, ko vērts skatīties. Jā, tieši šo dažu kultūras raidījumu dēļ, dažu ar kultūras norisēm saistītu dokumentālo filmu dēļ (nesen filma par Aviņjonas festivālu), dažu labu mākslas filmu dēļ.
skaisti
s
Vai tad nevar paprasīt tai pašai Ievai Rozenbergai, kas laikam taču par kultūru zin nedaudz vairāk, nekā Kuprišs? Kāpēc citās valstīs IR vesels kanāls KULTURA? Kāpēc neviena Baltcom programma nerāda krievu kanāla Kultūra raidījumus? Vai TV, kas ir sabiedriska TV nav iedomājusies, ka ar varu mums "iegriež' tās stulbās bandītu, vardarbības, izvarošanas, kautiņu, lamu vārdu pilnās krievu filmas un visstulbākos seriālus, ko tepat uz ielām pēc tam visi "pridurki" savās darbībās kopē??? Kur no kabeļTV pazudusi ARTE? Kur koncerti, teātris, kur vispār mūsu pašu kultūras pieejamība , teiksim , laukos dzīvojošiem? Ja joprojām augstākāis kultūras sasniegums ir ziņģes, vai piektdienas vakaros, kad tiešām gribās ko tādu, kas liktu aizmirst šīs valsts problēmas, un mazliet augstāk paceltu mūsu acu skatu pret debesīm, lai iztaisnotu salīkušo kaklu, kura skats iedzīts zemē, vajag šīs ziņģes un vairāk NEKO? Kur tie koncerti no tām koncertzālēm, kurās nekad nebūsim, jo ... 80% tautai nav pat īsti ko paēst?, Uz kādu sabiedrības slāni orientējas sabiedriskā TV? Vai uz bomžiem? Kā izaudzināt bērnus pozitīvismā, kā iztaisnot okupācijas režīmā sagrauto morāli, sākot no valstsvīriem un beidzot ar bērnudārza bērniem? Kur skaistās pasakas? Mūs taču zombē, lai mūžam paliktu kvaukšķi bez smadzenēm, bez dvēseles, bez sirds! Vai šie lēmēji ir kādreiz izjutuši, ko nozīmē pacilātība apskatot M.Rotko gleznas, kuras varējām redzēt vienīgo reizi muzejā, vai noklausoties Rahmaņinova simfoniju, kuru dzirdēja Demakovas kundze, bet neredzēju nevienu TV bosu, vai Mocartu, Šūbertu, Dārziņu, Ivanovu u.t.t., u.t.t.Jānomaina TVvadība, jo kulturālu, izglītotu un inteliģentu cilvēku mums ir pietiekami, tikai jādod viņiem lemšanas spēja. 100g kultūrā, kad A Jundze sāk raidījumu ar : labvakar, dāmas un kungi, sirds salecas, jo visur citur esam zvanītāji, skatīāji, SIEVIETES, graždanočkas, vīrieši un nezin vēl kas. Nu taču mute neveras ar cieņu uzrunāt savu tautu! Labāk lauķi, sētnieki, apsargi, apkopējas u.t.t.? Vai tiešām pēc 50 gadu ārprāta, nevaram pat solīti paspert cilvēcības virzienā? jā
avotiņš
a
Pienaglot Kotu ir tikpat mežonīgs gājiens, kā Pienaglot 100g. kots varbut ir labs ( vismaz centīgs , varbūt būs labs) birokrāts. Un ar tādu ir jāmāk runāt. Un cītīgi strādājot , nevis spalvas pa gaisu un rakstīt vēstules, varētu panākt to , kas vajadzīgs. 100 g kultūras tak pašiem nemaz nav spēcīga koncepta , tapēc viņus ar vienu mājienu var iebāzt naktis un svētdienu pēcpusdienās. Kots nav izglītots. Ar viņi ir jārunā kā ar neizglītotu. Viņš tur sēž un ir direktors. Ja izglītotie tikai to māk kā rakstīt vēstules, tad tas viss ir vienos vārtos. Kota replika par kultūrām ir tikai retorika. Bet pārliecināts inteliģents vaditājs noliktu pie vietas viņu vismaz idejiski. Tas nekas , ka inteliģencei nebūs savs raidijums. Galvenais ir saglabāt stāju. Inteliģernce šajā valstī droši varētu iet iekš underground un raidīt digitālā formātā savu televīziju. Vēstules un paraksti : KOTS = 0:0 neizglītoti
floyda
f
Kā skatītāja. Kultūras laiks pavēlu vakarā man būtu pa prātam - nereti pēc darba vēl aizeju uz kādu kultūras pasākumu vai satiekos ar cilvēkiem un tikai pēc tam atnāku mājās, uztaisu vakariņas un ieslēdzu televizoru. Parasti trāpu uz nakts ziņām. Bet 10 min kultūras raidījums gan ir absurds, diskriminējoši īsi, tāpat bažas par mistisko trešo kanālu.
NIKNĀ
N
Kādas murgainas idejas!!! Bet ko gan var sagaidīt no cilvēka, kurš jēdzienu KULTŪRA nesaprot vispār!? Es runāju par Kotu. Otrs, kuram LATVIEŠU kultūra NENOZĪMĒ NEKO, ir Kleckins-Kļockins. Vai no tādiem mēs ceram kaut ko sagaidīt!? Nesaprotu, kāpēc tik daudzi kultūras cilvēki klusē - šobrīd savs vārds būtu jāsaka KATRAM. Neviens - ne aktieris, ne mūziķis, ne mākslinieks, ne rakstnieks - neviens nedrīkstētu pakļauties šim subkultūras uzbrukumam LTV vadības izpildījumā. Un vēl - kāpēc man JĀPĒRK kabeļtelevīzijas pakalpojumi, lai es varētu noskatīties SABIEDRISKĀS televīzijas raidījumus? Kāpēc man ar savu naudu jābalsta privāts bizness tikai tāpēc, ka vēlos vismaz kaut ko uzzināt par kultūras norisēm? Un kā kultūras raidījumus noskatīsies tie, kuru dzīvesvietās vispār nav iespējams ierīkot kabeļtelevīziju? Un kā par kultūras dzīvi tiks informēti tie, kuriem nav naudas, lai regulāri apmaksātu kabeļtelevīziju vai satelīttelevīziju? Vairāk jautājumu nekā atbilžu! Nekad nedomāju, ka BRĪVĀS Latvijas laikā piedzīvošu kaut ko tik pazemojošu - latviešu tautas pats pamats - KULTŪRA UN VALODA - tiek bradātas kājām... Kāpēc tad vispār vairs jādzīvo Latvijā, ja latviešu kultūra šeit netiek cienīta un godāta!? Kura būs tā valsts, kur latvietis varēs justies kā latvietis!? Kas man atbildēs?
andy
a
Ja kāds raidījums nesasniedz "pietiekamu" auditoriji, tas pirmkārt ir jautājums šā raidījuma veidotājiem. Un nevajag dalīt kultūras, sporta vai masu debilizācijas tipos.
lno
l
... pēc nakts ziņām būšot 10 minūšu kultūras ziņu izlaidums.. _______________________ Pēc atvēlētā diennakts laika raidījums varētu būt par sex kultūru senīlu kungu uzmundrināšanai:)
Anna
A
Dāmas un kungi! Saņemamies! Vai tiešām mēs nespējam nosargāt savas tiesības uz kultūru? Vai tiešām mēs atļausim turpināt zombēt mūsu bērnus un mums atkal būs jānoiet "pagrīdē", lai dzīvotu kulturāla cilvēka cienīgu dzīvi? Kur esat jūs - kultūras cilvēki ar vārdu?
laila
l
Nesaprotu. Es skatos Latvijas 1. televīziju tieši tādēļ, ka tur ir daudz interesantu raidījumu par kultūru, labas filmas, bet tagad paziņo, ka tā vairs nebūs. Ko tad liksiet vietā? Tās muļķīgās komēdijas un tamlīdzīgus "šedevrus", ko regulāri drillē pārējās televīzijas? Tad jau vairs nav jēgas dažādu kanālu pastāvēšanai, jo visi rādīs vienu un to pašu.
sovetiste
s
Ar skumjām esmu siesta secināt, ka Padomju LATVIJĀ televīzijas raidījumi bija daudz saturīgāki. Bija \loti daudz saturīgu raidījumu par Latvijas kultūru. Mākslinieki vienmēr mācēja apiet cenzūru un uzrunāt tautu, veicināt tās garīgo attīstību, ne jau ar komunisma propogandu, bet ar mākslu. Nu ir izaugusi un sociāli noslāņojusies vesala paaudze, kuras liela daļa nemaz neko nezin par Latvijas kultūru un tapēc tai itkā trūkst skatītāju. TĀS JAU IR SEKAS. Noņemot kultūras raidījumu normāli skatāmos laikos, šīs sekas tiks tikai padziļinātas.
egoiste
e
es arī piekrītu nekulturālajai un Ingai! Es tiešām skatos "100 g kultūras" regulāri un neatbalstu raidījuma likvidēšanu vai pārcelšanu uz citu kanālu vai raidīšanu nakts stundās, tā vietā skatoties betmenu vai sazi vēl ko..... esmu satikusi cilvēkus, kas dievina šlāgeraptaujas un realitātes šovus, utt., parasti esmu iecietīga pret viņu izvēli par labu subkultūrai, bet šajā gadījumā nē!!!!!!!!!!!!!!!!!
TV katītāja
T
Svētdienu pēcpusdienas man ir pieņemamas, vienīgi teātru izrādes cenšos apmelēt arī brīvdienu pēcpusdienās. Kultūras raidījumi naktīs absolūti nav pieņemami, jo nākošā dienā jāstrādā, pie tam kvalitatīvi un ar sevis atdevi darbam. Tņemot kultūras raidījumus normālā skatāmā laikā, tiek atņemtas iespējas Latvijas kultūras attīstībai un kulturālas sabiedrības veidošanai.
Inga
I
Pilnīgi piekrītu nekulturālā! Pa LTV1 tos pašus 100 gr. kultūras skatos vienmēr, kad sanāk. Vai es neesmu auditorija? Kādu auditoriju radīsiet ar saviem raidījumiem, tāda arī būs. Ja audzināsiet ´pridurkus” rādot bojevikus, tad tā arī būs jūsu auditorija. Ja rādīsiet kultūras raidījumus, tad arī auditorija būs citāda.
to nekulturālā
t
Sabiedriskajai TV ir jābūt pirmāmkārtām skatāmai kopumā. Kā lai viedo raidījumus par Rotko gleznām, ka "patriotiski" noskaņotā tauta nav gatava maksāt naudu par "interesantajiem" LTV1 kultūras raidījumiem. Var skaisti runāt par Eizenšteina filmām, Nīčses filozofiju un Akutagavas romāniem, bet lai sabiedriskā TV būtu skatāma tai ir jāmainās! "Pastāvēs, kas mainīsies!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Kultūras darbinieku atklātā vēstule par iespējamām pārmaiņām LTV 1. kanālā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas