Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kultūras ministre dodas uz Parīzi; komentārus žurnālistiem nesniedz

Lai gan kultūras ministre Helēna Demakova (TP) ar presei izplatīta paziņojumu starpniecību teikusi, ka viņai būtu "daudz kas sakāms" par Rīgas koncertzāles projektu, piektdien, kad Nekā personīga filmēšanas grupa sastapa ministri lidostā, viņa bija nerunīga. H.Demakova neatbildēja uz žurnālista uzdotajiem jautājumiem un devās uz lidmašīnu, kas saskaņā ar Nekā personīga svētdien vēstīto, devās uz Parīzi.

Ministri, kas pa lidostu pārvietojās, balstoties uz lietussargu, pavadīja viņas padomnieks Mārtiņš Vanags. Kultūras ministrija, komentējot ceļojumu, norādīja, ka H.Demakovai konstatēta locītavas kaula saslimšana un ārstēšanās kursa noteikšanai turpmākajās trīs nedēļās nepieciešamas konsultācijas ar ārstiem Latvijā un ārvalstīs. Savukārt M.Vanags no brauciena dienas atrodoties atvaļinājumā.

H.Demakova neatbildēja nedz uz jautājumu par ceļojuma galamērķi, nedz arī par kultūras darbiniekiem, kas saņem mazākas algas.

Kultūras ministre par savu saslimšanu paziņoja trešdien, 7.janvārī. Paziņojumā presei viņa vēstīja: "Jāteic, man būtu daudz kas sakāms pēdējo dienu laikā aktuālajā diskusijā par Rīgas koncertzāles projektu, taču liktenīgā sakritība manu piedalīšanos sabiedriski politiskajās sarunās padara neiespējamu. Es "mājas režīmā" strādāju ar dokumentiem, sekoju notikumiem publiskajā telpā, cenšos noturēt tikšanās ar ministrijas augstāko ierēdniecību pie sevis mājās, taču locītavas sāpju saasinājums ir neprognozējams un piedalīšanos publiskās debatēs tas padara neiespējamu." Paziņojumā arī tika norādīts, ka ministre konsultēsies ar ārstiem Latvijā un ārvalstīs.

Par to, ka pagājušā gada pēdējā darba dienā, 30.decembrī, valsts aģentūra Jaunie trīs brāļi (J3B) noslēgusi līgumu ar arhitekta Anda Sīļa vadīto biroju AB.SZK par Rīgas akustiskās koncertzāles būvprojekta izstrādi, kļuva zināms janvāra sākumā. Šāda rīcība pašreizējos ekonomiskajos apstākļos izraisīja vairāku amatpersonu, tai skaitā Valsts prezidenta Valda Zatlera izbrīnu. Līdz šim publiski projektu un līguma slēgšanu īsi pirms gadu mijas skaidrojusi aģentūra J3B, tiesa, kultūras ministre Dienā publicētā viedoklī aizstāvējusi koncertzāles būvniecības nepieciešamību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Demakova: Aivars Ozoliņš starp oranžo un dzelteno

TP valde cer, ka Demakova neatkāpsies no ministres amata

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas