Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kūtris: ZZS mani pierunāja kandidēt uz Saeimas priekšsēdētāja amatu

Kandidēt uz Saeimas priekšsēdētāja amatu kādreizējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķi Gunāru Kūtri pierunājuši viņa kolēģi no ZZS, Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā pauda politiķis.

Viņš teica, ka valdības veidošanas sarunās partneri nolēma, ka, lai būtu politiskais līdzsvars, Saeimas priekšsēdētāja amats piedāvājams ZZS.

Pēc Kūtra vārdiem, ZZS frakcija izsprieda, ka viņš ir labākā kandidatūra Saeimas priekšsēdētāja amatam, jo ir pieredze prezidijā un iestādes vadīšanas darbā. "Kad man to piedāvāja, mans viedoklis no sākuma bija, ka vēlos būt vienkārši deputāts ar normālu darba slodzi, jo apzinos, kā ir būt iestādes vadītājam. Nedaudz paspurojos, bet beigās kolēģi pierunāja," sacīja topošais Saeimas priekšsēdētājs.

ZZS politiķis teica, ka pēc lielām pārdomām piekrita piedāvājumam ieņemt valsts otrās augstākās amatpersonas amatu. Viņš norādīja, ka, ja iet politikā, tad ir jābūt gatavam pildīt politiskus amatus.

"Man karjera bijusi pietiekami laba, lai es teiktu, ka man vajag vēl kādu amatu, bet es saprotu, ka Saeimas vadīšana ir normāls politisks darbs, un esmu gatavs to darīt. Es pieņemu šo amatu kā pildāmu pienākumu ne tikai pret savu partiju, bet arī kā pilsonis pret valsti," apgalvoja Kūtris.

Vaicāts, vai viņš būs labāks Saeimas priekšsēdētājs par līdzšinējo Edvardu Smiltēnu (AS), politiķis teica, ka "dzīve rādīs", bet paša pieredze liecinot, ka līdz šim ir ticis galā ar izaicinājumiem.

Jau ziņots, ka jaunās koalīcijas - "Jaunās vienotības" (JV), ZZS un "Progresīvo" - politiķi iesnieguši lēmumprojektu par Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna atsaukšanu no amata.

Dokumentu parakstījuši deputāti Jana Simanovska (P), Viktors Valainis (ZZS), Ainars Latkovskis (JV), Atis Labucis (JV), Antoņina Ņenaševa (P), Harijs Rokpelnis (ZZS), Kaspars Melnis (ZZS), Jānis Vucāns (ZZS), Edmunds Jurēvics (JV) un Edmunds Cepurītis (P).

Iepriekš izskanējis, ka Saeimas priekšsēdētāja amatu pēc Smiltēna varētu ieņemt Kūtris.

Kā ziņots, piektdien Saeimas vairākums apstiprināja Evikas Siliņas (JV) vadīto Ministru kabinetu, kurā pārstāvēta JV, ZZS un "Progresīvie".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas