Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ķuzis: alkohola tirdzniecības laika pagarināšana noziedzību nepalielinās

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis uzskata, ka alkohola tirdzniecības laika pagarināšana neietekmēs noziedzības pieaugumu.

"Ja skatāmies uz kādiem kriminogēniem parametriem, es neredzu, ka tas varētu radīt papildu problēmas policijai. Mēs neredzam, ka tas var radīt kaut kādu papildu kriminalitāti," sacīja Ķuzis.

Policijas priekšnieks gan sprieda, ka gadījumā, ja tiek pagarināts alkohola tirdzniecības laiks, arī mazie veikaliņi droši vien pagarinās darbalaiku, līdz ar to stundas pagarinājums dod iespēju noziedzniekiem vēlākajā laikā veikt uzbrukumus šīm bodītēm. "Mēs redzam, ka šajos veikalos mēdz iebrukt laupītāji."

Ķuzis gan uzreiz piebilda - ja bodīte ir savlaicīgi padomājusi par uzbrukumu risku novēršanu, piemēram, ir noalgota apsardze, problēmām nevajadzētu būt.

Jau vēstīts, ka Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija otrdien atbalstīja alkoholisko dzērienu tirdzniecības laika pagarināšanu par vienu stundu - līdz plkst.23. Patlaban alkoholiskos dzērienus drīkst pārdot līdz plkst.22.

Par šo ierosinājumu vēl būs jālemj Saeimai.

Straupes narkoloģiskās slimnīcas ārsts Edmunds Rudzītis iepriekš teica, ka alkohola tirdzniecības aprites laika pagarināšana vai arī cenu politikas izmaiņas kopumā būtiski nepalielinās grādīgās dziras patēriņu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas