Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Labestības dienā saziedota rekordsumma - 272 660 latu

Labestības dienā saziedoti 272 662 lati, kas ir trīs reizes vairāk nekā sākotnēji tika plānots, šorīt pavēstīja telekompānija LNT. Akcija sākotnēji bija iecerēts palīdzēt četriem bērniem, taču tā kā saziedots ir daudz vairāk naudas varēs palīdzēt vairākiem desmitiem. Akcija organizēja LNT, ziedot.lv un Swedbank.

Šogad projekta centrā bija četri bērni. Piecgadīgajam Aleksam bija nepieciešami 5500 latu, lai viņš varētu staigāt. Nauda nepieciešama palīgierīču iegādei. Verai Marijai vajadzēja 4000 latu, lai veiktu acu operāciju un meitenes kreisā actiņa spētu izšķirt gaismu. Lai dzīvotu deviņgadīgā Anna Aļona operācijai nepieciešami 52,7 tūkstoši latu, bet astoņus gadus vecajai Lakijai vajag 7000, lai meitene varētu dzirdēt.

Pirmajā Labestības dienā pirms diviem gadiem mēs kopā saziedojām 141 000 latu un palīdzējām veseļoties 29 bērniem, pērn saziedojām 185 369 latus un palīdzējām 45 bērniem, rakstīts LNT mājas lapā.

“Es varu tikai pateikt paldies visiem Latvijā dzīvojošajiem cilvēkiem par saziedoto summu. Gluži tāpat kā muzeju nakts, kā maratons tas ir apliecinājums tam, ka cilvēki ir pilni optimisma un vēlmes dzīvot, spītēties, un par to viņiem paldies,” portālam Diena.lv sacīja Katrīne Pasternaka. Viņa arī piebilst, ka nav cerējus, ka saziedotā summa varētu būt tik liela. “Es cerēju, ka mēs varēsim palīdzēt četriem bērniem”.

(papildināta ar K.Pasternakas komentāru)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta

Ziedojumi nav lieli, bet to ir daudz. Ir ziedoti arī 500 lati, bet pārsvarā cilvēki ziedojuši pa latam. Šajā politiskajā un ekonomiskajā situācijā cilvēkam var rasties sajūta, ka viņš nevienam nav vajadzīgs. Taču akcija parāda, ka mēs kaut ko varam ietekmēt un kādam varam palīdzēt.

Vēlētos, lai Veselības ministrija padomā, ka aiz papīriem stāv reāli cilvēki un bērni. Objektīvi mēs esam maza valsts un daudz ko izdarīt nevaram, bet burta kalpi aiz Ministru kabineta noteikumiem neredz dzīvus cilvēkus, tā ir mūsu problēma, tāpēc elementāras lietas mums jārisina ar sabiedrības palīdzību. Piemēram, valsts apmaksā lētāko iepirkumu ortozēm, bet bērniem tās neder, un ir normāli, ka palīdz sabiedrība. Bet ir skumji, ka uz sabiedrības pleciem atstāj bērna dzīvību. Sabiedrība var palīdzēt uzlabot dzīves kvalitāti, bet ne uzturēt dzīvību.

Bija skaidrs, ka cilvēki saziedos konkrētajiem četriem bērniem, bet, ka būs Labestības dienas rekorsumma, to es negaidīju. Ziedot.lv palīdzības lūgumus saņem katru dienu, tāpēc bija bažas, vai būs, kas ziedo. Saziedotās summas apjoms liecina, ka sabiedrībā lēnām notiek vērtību maiņa. Krīze cilvēkiem ir likusi padomāt, cik patiesībā viss ir relatīvi – vakar bija darbs, bet šodien tā var nebūt.




Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas