Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Labklājības ministrija rosina palielnāt neapliekamo minimumu pensionāriem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jolanta
J
Kāpēc netiek kustināts jautājums par to, ka ja viens no ģimenes pensionāriem pārceļas uz dzīvi citā pasaulē (aizsaulē), palikušajam (pārdzīvojušajam) jāsaņem vismaz puse no aigājēja pensijas, kā tas ir citās valstīs. Tad palikušāis varēs nomaksāt dzīvkļa īri , komunālos utt. Viņam nebūs jāiet ar izstieptu roku pioe pilsēts domes pēc pabalsta. Tik daudzi vīrieši nemaz nepaspējot saņemt pirmo pensiju, aiziet viņsaulē, bet viņu nopelnīto pensiju valdība izmanto negodīgi, atņemot šos līdzekļus sociālajam budžetam un ieskaitot valsts kasē, savi uzdzīvei. KAS UN KAD ŠO JAUTĀJUMU BEIDZOT RISINĀS?!
Jurčiks
J
Es arī domāju ,ka Baštiks mierīgi kopā ar savu sievastēvu Gunāru varēja turpināt andelēt babtistu humpalas.Latvijas bērniem viņš kaklā ir uzkāris ubagtarbu.To bāreņu ubagtarbas kuri aizgāja pasaulē,Baštiks uzkāra kaklā Latvijai.Drīz Latvijai vairs nebūs savu bērnu.Latvijas rokās Baštiks zvaigžņu vietā iespraudīs ubagtarbu.
labā
l
Atgādiniet visiem par cik latiem mēnesī Baštikprāt ir uzturams bārenis.Ja Baštiks vēl ilgi būs pie varas ,tad nebūs neviens kas tās pensijas nopelnīs.
Madris
M
Kādreiz aizvēstures laikos ieviesa ieviesa neapliekamo minimumu ,kas bija paredzēts iztikas minimuma līmenī,bet tie ,kas pelnīja vairāk,uzskatīja ,ka nodokļus maksāt nav vērts.Tapēc tagad, katrs var redzēt,kur ir iztikas minimums, un kur, neapliekamais minimums. Pa starpam vēl tiek skaidri norādīts ,kas ir vēlētāji, kas nav. Kamēr VID nepiespiedīs bagātos maksāt godīgi nodokļus, tikmēr nodokļus maksās maznodrošinātie un viņu bērni.
mjā ...
m
Puiciski uzmest lūpu un tukši muldēt Pēteris māk, argumentēti diskutēt gan nē ....
hm?
h
Es negrasos te neko pierādīt personām, kuras izdara apgalvojumus, nezinot pašus pamatus. -------------------------------- Kur Jūs manā jautājumā redzat apgalvojumus? Par nodokļiem pēc būtības: TAGAD pensiju nauda (sociālais nodoklis) tiešām netiek aplikta ar ienākuma nodokli, bet runa ir par nelielo pensiju saņēmējiem - tiem kuriem savā laikā visa alga tika aplikta ar ienākumu nodokli. Viņiem tiešām tagad nodoklis tiek atvilkts otro reizi.
Pēteris
P
Es negrasos te neko pierādīt personām, kuras izdara apgalvojumus, nezinot pašus pamatus. Tas ir bezjēdzīgi. Varu vienīgi norādīt avotu - LR likums "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" un no tā atvasinātie Ministru kabineta noteikumi.
Pēteris
P
Redzi, cilvēciņ - arī tie, kuri visu mūžu ir lietojuši prezervatīvus, grib saņemt pensiju. Un to nākotnē varēs nodrošināt tikai šodienas bērni. Kas attiecas uz naudas nopelnīšanu saviem bērniem, tad arī Tu izdari apgalvojumus, nezinot pašus pamatus. Neapliekamo minimumu par apgādībā esošajiem bērniem var izmantot tikai tie, kuri var nopelnīt naudu saviem bērniem. Savukārt attiecībā uz Taviem izteicieniem, ku Tu velti oponentiem, Tavs līmenis, līdzīgi kā tam, kurš sevi dēvē par Kazimiru, ir tāds, kāds nu tas ir. Un to uz augšu izmainīt nevar. Tādēļ -atvaino, bet tālāku diskusiju ar Tevi uzskatu par bezjēdzīgu.
hm?
h
vari apgalvot, ka par pensijai sakrāto naudu pensionārs un par viņu nodokļos ir jau samaksājuši ---------------------- Jūs ar skaitļiem un faktiem varat pierādīt pretējo?
Pēteris
P
Ja Tu Kazimir vari apgalvot, ka par pensijai sakrāto naudu pensionārs un par viņu nodokļos ir jau samaksājuši, tad Tu vienkārši izdari apgalvojumus, nezinot pašus pamatus. Turklāt, spriežot pēc izteicieniem, ku Tu velti oponentiem, Tavs līmenis ir tāds, kāds nu tas ir. Un to uz augšu izmainīt nevar. Tā kā - atvaino, bet tālāku diskusiju ar Tevi uzskatu par bezjēdzīgu.
JV
J
Tātad, šobrīd pirmais darbs ir palielināt neapliekamo minimumu par apgādībā esošajiem bērniem. ---------------------------- Pagaidīsi, ja nemāki būt vīrietis un nopelnīt naudu saviem bērniem, tad lieto prezervatīvus!
Pēteris
P
Nekas vairs stulbāks nevar būt. Loģiski ir, ka pensijas ir atliktais ienākums, kuru iemaksas brīdī neapliek ar nodokli, līdz ar to tas ir apliekams saņemšanas brīdī, izņemot neapliekamā minimuma daļu. Turklāt, būtu vēlams, lai neapliekamais minimums visām sociāli mazaizsargātām grupām - tai skaitā bērniem - būtu vienāds. Tātad, šobrīd pirmais darbs ir palielināt neapliekamo minimumu par apgādībā esošajiem bērniem.
Kazimirs
K
Tu Pēter esi īstenākais tovers. Vai tev neliekas špāsīgi tas, ka no pensijas vēl kaut ko atvelk. Tā pensija ir pensionāra sakrātā nauda, ko viņš un par viņu nodokļos ir jau samaksājuši. Ja tā, tad arī no bankā noliktās naudas būtu jāatvelk, kad tev izmaksā noguldījumu. Nevis tev banka maksā procentus, bet no tevis atvelk. Krievu laikā arī no algas atvilka nodokļus, bet pensiju izmaksāja tīri, cik tā bija piešķirta. Tagad ,tu vēl ņurkšķi, ka minimumu nevajag celt.
Miķelis
M
Nu tas tavs naivums ir neizmērojams. Vai tad bērniem ir vēlēšanu tiesības? Nav. Nu kā tad Tu vari gribēt, lai ZZS vadītā Labklājības ministrija uztrauktos par ģimenēm ar bērniem? Tuvojas pašvaldību vēlēšanas. Kas būs aktīvākie balsotāji? Pareizi, uzminēji - pensionāri. Protams, ka šobrīd neviens pat nedomā, ka ir iespējams šajā budžetā paredzēt vēl kādus papildus atvieglojumus, bet ZZS un Labklājības ministrija būs pateikusi saviem vēlētājiem - piedodiet, pensionāriem - mēs tā gribējām jūs atbalstīt, bet tie sliktie koalīcijas partneri no Tautas partijas, Pirmās partijas un TB/LNNK - noraidīja mūsu labo priekšlikumu.
Juris
J
Nekas vairs pareizāks nevar būt. Loģiski būtu tad, ja no pensijām vispār neņemtu nodokļus, izņemot no tām, kuras tika safabricētas, kad iemaksāja kaut kam dažus tūkstošus un pensija tad iznāca vairāki simti un iemaksāto dažu mēnešu laikā dabūja atpakaļ. Tālāk līdz mūža beigām šie mahinatori tagad saņem superpensiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas