Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

labota - Šķēle: ja valdība sevi būs izsmēlusi, TP varētu to gāzt

Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle uzskata, ka Valda Dombrovska (JL) vadītās valdības izveidotais 2010.gada budžets ir slikts sabiedrībai un uzņēmējiem pilnīgi nepieņemams. Tomēr TP balsos par budžeta pieņemšanu galīgajā lasījumā, jo tāds ir aizdevējiem dotais solījums.

Taču jau tūlīt pēc budžeta pieņemšanas A.Šķēle kā partijas līderis plāno tikties ar premjeru un iesniegt priekšlikumus izmaiņām nodokļu likumos. Kā piemēru viņš minēja PVN atmaksas kārtību uzņēmējiem, kas pēc šobrīd sagatavotajiem grozījumiem, no 1.jūlija tiks mainīta paredzot garu pārmaksātā PVN atmaksas termiņu.

A.Šķēle atzina, ka TP būs gatava “palīdzēt valdībai šinī ļoti smagajā brīdī neiekrist vēl dziļākās lamatās par kurām man ir nepārprotama sajūta, ka valdība lēnām slīd”. TP līderis uzskata, ka, lai arī vairākas valdības amatpersonas paudušas, ka smagākais krīzes punkts ir sasniegts, viņš ir pārliecināts, ka “2010.gadā vēl nebūs atsitiena”. 

“2010.gads būs vēl slikts, es to negribu redzēt,” teica A.Šķēle.

Budžeta projekts būšot jāmaina. Viņš gan precīzi neatbildēja, vai TP uzstās uz budžeta grozījumu gatavošanas. Tomēr viņš uzskata, ka “šis ir pagaidu budžets”.

TP līderis jautāts vai viņš būtu gatavs kļūt par valdības vadītāju vēl šajā Saeimā teica: "Būs tāda vajadzība, es būšu gatavs." Jautāts, kad tas būs, A.Šķēle atbildēja, ka tas notks brīdī, kad šī valdība būs rīcībnespējīga, "kad redzēsim, ka šis budžets nepildās".

A.Šķēle konkrēti neatbildēja, vai TP būs tā, kas varētu gāzt V.Dombrovska valdību. Kad Dombrovska valdība sevi būšot izsmēlusi, Tautas partija tā varētu darīt. Ja valdība izgāzīšoties, “mēs palīdzēsim tikt pie jaunas valdības”. 

(precizēta 3.rindkopa - Škēles teiciens)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas