Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lagzdiņš: Partijām ir pamats būt neapmierinātām ar Zatleru

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), Saskaņas centram (SC) un varbūt pat daļēji arī Vienotībai ir pamats būt neapmierinātām ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Rietumu Radio sacīja politiķis Jānis Lagzdiņš.

Kā sacīja Lagzdiņš, Zatlers sava pirmā prezidenta pilnvaru termiņa laikā pārāk bieži ir cilājis Damokla zobenu, partijām izvirzījis dažādus ultimātus. Pašlaik vismaz trīs lielās partijas intensīvi meklē jaunus, tām pēc iespējas labvēlīgākus prezidenta amata kandidātus.

Viņš norāda, ka tieši partiju interese un vēlme ielikt pilī cilvēku, kurš attiecīgajai partijai būtu labvēlīgāks, veidojot nākamās valdības, un necilātu Damokla zobenus, ir galvenais iemesls, kāpēc partijas meklē alternatīvu variantu Zatleram.

SC lielais mērķis nav gāzt Zatleru un ievēlēt kādu citu, bet gan maksimāli izmantot gaidāmās prezidenta vēlēšanas, lai tuvinātu iespēju, ka vēl šīs Saeimas sasaukuma laikā jaunais prezidents vai varbūt arī Zatlers nominētu valdību, kurā būtu "Saskaņas centrs", sacīja Lagzdiņš, uzsverot, ka partija darīs visu, lai šo mērķi sasniegtu.

Viņš norāda, ka arī ZZS centīšoties panākt, lai pilī būtu partijai labvēlīgāks prezidents. "Taču esmu pārliecināts, ka neviena cita Saeimas frakcija nebalsos par izteiktu ZZS kandidātu, jo tādējādi partijas un Aivara Lemberga tā jau lielā ietekme tiktu vēl palielināta," sacīja politiķis.

Kā uzskata Lagzdiņš, ja Lembergs cer pierunāt SC balsot par kādu no ZZS prezidenta kandidātiem, tad SC no ZZS ir jāsaņem pavisam drošas garantijas, ka vistuvākajā laikā tiks gāzta Valda Dombrovska (V) valdība un ka jaunajā valdībā bez ZZS būs arī SC.

Runājot par partijas "Par labu Latviju" (PLL) nostāju, kas iepriekš paudusi atbalstu Zatleram, Lagzdiņš sacīja: "Ir versija, ka "Par labu Latviju" varētu veidot divkosīgu politiku, it kā paužot atbalstu esošajam prezidentam, bet, ja deputātu balsis balsojumā par Zatleru sadalīsies pusi uz pusi, daži PLL deputāti varētu par viņu arī nenobalsot."

Politiķis ir pārliecināts, ka "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK" un PLL nav iespējams izmantot prezidenta vēlēšanas, lai savām partijām gūtu kādus politiskos labumus - ietekmi, simpātijas prezidenta pilī, iespēju gāzt esošo un veidot jaunu valdību. Tam šo abu mazo partiju deputātu balsis, kā uzskata Lagzdiņš, neesot nepieciešamas.

"Turklāt trīs lielās partijas biedē iespējamā koalīcija ar PLL, kurā ir divi ļoti ietekmīgi kuluāru spēlētāji Andris Šķēle un Ainars Šlesers, kas, ieejot valdībā, varētu palielināt šīs nelielās Saeimas frakcijas ietekmi," sacīja Lagzdiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas