Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lagzdiņš: Vēlēšanās uzvarējis viens no vislielākajiem oligarhu atbalstītājiem

Apgalvojums, ka oligarhu varai pēc Saeimas vēlēšanām ir pienācis gals, ir pārāk optimistisks, jo viens no vislielākajiem oligarhu atbalstītājiem, balstiem un palīgiem - Saskaņas centrs - ir uzvarējis vēlēšanās un ieguvis ļoti lielu vēlētāju balsu skaitu, vērtējot vēlēšanu rezultātus, "Rietumu Radio" sacīja politiķis Jānis Lagzdiņš.

"Ja Valdis Zatlers šobrīd saka, ka oligarhu varai ir pienācis gals un paņem "Saskaņas centru" valdībā, tad viņš paņem valdībā politisko spēku, kas visus gadus ir atbalstījis oligarhus un izgāzis viņu prezidenta vēlēšanās," uzskata Lagzdiņš. Viņš uzsver, ka daudzus iepriekšējos gadus "Saskaņas centrs" ar Jāni Urbanoviču priekšgalā "ir visos veidos palīdzējis Lembergam, Šķēlem, Šleseram un viņu partijām realizēt daudzos oligarhu plānus un blēdības".

"Kā frakcijas vadītājs divus gadus biju klāt šiem procesiem un zinu, kā tas tajā laikā notika. Ja vajadzēja balsis likumam par azartspēlēm, drošības iestāžu likumiem, vajadzēja izgāzt ģenerālprokuroru Jāni Maizīti - gāja runāt ar Urbanoviču. Viņam nebija visu "Saskaņas centra " frakcijas deputātu balsu, bet bija daļa tādu deputātu, kuriem viņš varēja uzticēties un pateikt - tu balsosi citādi, nekā mēs nolēmām frakcijā, citādi, nekā mēs pateicām žurnālistiem. Šādā veidā tika izgāzts Maizītis, mērdēts KNAB un Zatlers," sacīja politiķis.

Viņš uzskata, ka "Saskaņas centra" sadarbība ar oligarhiem, kas ilgusi daudzus gadus, tā vienā mirklī nevar pārtrūkt. "Protams, Šķēles, Šlesera, Lemberga iespējas caur "Saskaņas centru" ietekmēt procesus ir samazinājušās, bet ne jau tikai šie oligarhi realizēja savu politiku ar šīs partijas palīdzību. Arī "Saskaņas centrs", ilgus gadus šādi rīkojoties, ir pārņēmis oligarhu netikumus," spriež Lagzdiņš, norādot, ka, paņemot "Saskaņas centru" valdībā, ir jārēķinās, ka viens otrs projekts, lēmums vai balsojums no "Saskaņas centra" puses būs bijušo un varbūt arī nākamo oligarhu interesēs. "Būtu ļoti slikti, ja caur "Saskaņas centru" Latvijas politikā ienāktu citi oligarhi ar citiem uzvārdiem," piebilda politiķis.

Vērtējot "Saskaņas centra" izredzes veidot valdību, Lagzdiņš sacīja: "Ja mēs spējam panākt vienošanos par ļoti svarīgiem nacionāli politiskiem uzstādījumiem un ekonomiskām pamatnostādnēm, tad es neizslēdzu, kas tas ir viens no variantiem, kas var realizēties". Viņš gan uzsver, ka "Saskaņas centra" politika kardināli atšķiras no trīs labējo partiju politikas, kuras varētu veidot valdību.

Kā uzskata Lagzdiņš, okupācijas fakta atzīšana nedrīkst būt noteicošais faktors "Saskaņas centra" aicināšanai valdībā. "Ja kāds partijas līderis beidzot negribīgi un formāli atzīs okupāciju, tas nemainīs šo politiķu attieksmi pret Latvijas valsti un viņi nekļūs lojālāki. Viņi vienkārši sakostiem zobiem izpildīs to, ko mūsu naivie latviešu politiķi prasa. Tas būtu muļķīgi, ja tas būtu galvenais kritērijs," sacīja Lagzdiņš. Viņaprāt, galvenais kritērijs, - lai "Saskaņas centra" politiķi un viņus atbalstošā prese izbeigtu naidīgo un divkosīgo attieksmi pret Latvijas valsti un latviešiem, lai cienītu latviešu valodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas