Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lagzdiņš: Vienotību varētu stiprināt Kučinskis un Spurdziņš

Vienotības rindas varētu papildināt daži bijušās Tautas partijas (TP) politiķi, piemēram, Māris Kučinskis, Oskars Spurdziņš, tā intervijā Rietumu radio sacīja politiķis Jānis Lagzdiņš.

Viņš atzina, ka pēc lēmuma par TP likvidāciju ir neliela tukšuma sajūta. "Tukšuma sajūta tādā ziņā, ka no politikas ir aizgājis ilglaicīgs, prognozējams un savulaik stabils politiskais spēks, kurš aizstāvēja labēji konservatīvas, latviskas idejas," sacīja Lagzdiņš. Viņš uzskata, ka TP vietu pakāpeniski varētu ieņemt Vienotība, ja vien, tuvojoties Saeimas vēlēšanām, tā spēs nostiprināt, padarīt profesionālāku un vienotāku savu komandu.

"Pašlaik partija strādā grūto valsts darbu un, ja tā rekrutēs dažus, manuprāt, "Vienotībai" ļoti piemērotus TP politiķus, piemēram, Māri Kučinski un Oskaru Spurdziņu, tad partijas rindas varētu nostiprināties un vēlēšanu iznākums nebūtu nemaz tik slikts," sacīja Lagzdiņš.

Vienotības darbu Lagzdiņš kopumā vērtē pozitīvi, jo partija ir uzņēmusies atbildību par krīzi valstī. Politiķis atzīst, ka šādu rīcību no "Vienotības" nav gaidījis. "Laikā, kad strādāju parlamentā, "Vienotība" kritizēja visus vietā un nevietā, bija populistiska. Bet šobrīd viņi ir tie, kuri velk valsti no bedres ārā."

Runājot par Kučinska un citu TP līderu politisko nākotni, Lagzdiņš norādīja, ka politiķiem ir vairākas iespējas. "Neticu, ka TP bijušie līderi varētu pievienoties "Saskaņas centram". Atliek vēl divas alternatīvas - "Vienotība" un Zaļo un Zemnieku savienība. Izvēle, manuprāt, būs dažāda," sacīja Lagzdiņš.

Viņš ir pārliecināts, ka TP biedriem neatradīsies vieta topošajā Zatlera Reformu partijā. "Zatleram nepiestāvētu ņemt savās rindās pārāk daudz to partiju biedrus, kuru līderus bijušais prezidents ir kritizējis un pret kuriem acīmredzot tiks virzīta priekšvēlēšanu kampaņa. Paņemot partijā TP biedrus, vēlētāji Zatleram varēs pārmest, ka partijas rindās ir tie paši cilvēki, kurus Zatlers kritizējis," sacīja Lagzdiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas