Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lai budžetā iekasētu plānoto, Dombrovskis uzdod pastiprināt cīņu ar ēnu ekonomiku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
breta
b
sociālais nodoklis nav nodoklis?
jupis
j
Kampējlatviešu nevainības prezumpcija: "Neko valstij, tikai savai kabatai, jo citādi nevarēšu izdzīvot, nevarēšu bērnus skolot ārzemēs, nebūs naudas ar ko samaksāt šoferim, apsardzei un trīs kalponēm. Esmu trūcīgs, man patiešām nav naudas līdzekļu, ar ko valstij maksāt nodokļus"
ku-kū
k
Dombrovskis pareizi dara, es tikai atbalstu! Vienreiz ir jābeidz saudzēt tos, kuri VAR maksāt nodokļus, bet to nedara. Pats zinu daudzus tādus, kuri lielās, ka nemaksā nodokļus, nodarbina ap 50 nelegālos darbiniekus, no kuriem daļa piedevām vēl ir nelegālie imigranti; maksā šiem nelegālajiem smiekla naudu, toties paši uzņēmuma īpašnieki ir miljonāri. Nu, cik var? Ir jādod pamatīgs blieziens gan kontrabandai, gan nelegālajai nodarbinātībai, gan nodokļu nemaksāšanai, tad jau gada laikā būsim ārā no šīs sūdu bedres. Protams, vispirms ir jāpanāk, lai VID Finanšu policijā un muitā nestrādātu Vaškēviča, Kalvīša, Šķēles, Jakāna u.c. barokļu draugi, kuri iepriekšējai valdībai nodrošināja pamatīgas melnās naudiņas. Un jāizpurina Valsts policijas Ekonomikas noziegumu augstākā un vidējā priekšniecība, kura pati ir krimināli sodāma, jo par kukuļu naudu mēdz izbeigt lietas. Turienes inspektoriem priekšniecība bez kautrēšanās dod attiecīgas norādes.
āķis
ā
aizej pamācies - pensijas maksā no sociālā nodokļa.
Nekas jauns
N
No brīža, kad Godmaņa 1. valdība pieņēma nodokļu likmes, kuras ražotāji nevarēja nomaksāt, akmens sāka velties. Repše nesamērīgi pielika algas valsts sektorā strādājošajiem. Ražot kļuva vēl neizdevīgāk. Nav ražošanas, tūrisms šķiet mūs neglābs, jo Jūrmalu izpārdeva kā ekskluzīvu guļamrajonu nevis saglabāja kā dziednīcu centru. Diezgan dumji. Valdošajiem tik ļoti negribas ko kardināli mainīt. Līdzīgi kā caram Nikolajam, visi teica, ka vajag reformas, bet kā tu saviem draugiem samazināsi privilēģijas. Likās, ka tauta piecietīs. Sliktākais, ka slikti bija visiem, pat grūti pateikt, kuriem sliktāk. Izskatās, ka pie mums arī nebūs labāk bet sliktāk. Pie tādiem nodokļiem var darīt neko.
targash
t
Taisnība ir abiem: nodokļi principā ir jāmaksā un nodokļi ir pārāk augsti. Būs uzņēmēju atriebība par šo budžetu: uzņēmumi aizies, notiks nodokļu optimizācija. Tas arī viss, plānoto ieņēmumu nebūs. Varēs balansēt budžetu uz nebēdu visu nākamo gadu.
Buba
B
T.i. vējdzirnavām. Vismaz kamēr Sportisti, Inkasatori un līdzīgie no augstākās līgas nesēdēs aiz restēm
SWSS komentētājiem
S
Ei, idioti, ko nodokļi nav jāmaksā? Ko jūs te muldat? No kādas naudas tiek maksātas pensijas? Tieši nodokļu nemaksātāju dēļ Latvijā ir tik mazas pensijas!
jopciks
j
Tos iespējams žņaudza Jakāns, tagad varbū žņaugs tos, kas var, bet negrib!
Joks
J
Skumji tikai, ka atkal žņaugs tos, kas jau nevar maksāt un rezultātā būs jauni bankroti un bezdarbnieki.
virgo
v
Cerams, ka netērēs laiku strostojot sīkos, bet drīzāk to izmantos tvarstot treknos.
starp citu
s
Bet pirms tam ar nesodāmības apziņu tika trallināts uz nebēdu, tai skaitā 800 miljoni no sociālā budžeta. Tas notikās ar garantijas zīmi- Kalvītis. Ar to es negribēju teikt, ka Jūs treknajos gados peldējāties naudā. Nāksies mums visiem sajozt siksnas.
mūdzis
m
Tad sūtiet savu kailfoto visiem laikrakstiem!
20 gadus!!!
2
Nu, bet 20 gadus esmu maksājusi, maksājusi un vēlreiz cītīgi maksājusi nodokļus. Un tagad jāsecina, ka tas viss iebiris viltīgo lapšu (nekaunīgo politiķu) alās, blēdībās un viltus projektos. Bet sociālām vajadzībām tagad čiks: tautai, pensionāriem un bērniem šiem nekā neesot - viss ar skaļu blīkšķi tiek cirsts nost. Un vai man turpināt maksāt? Vēl pie tam vairāk?? Lai pretī saņemtu reālu pigu ar LV simbolu virsū?
Jans
J
Nav īpaši gudram lai saprastu, ka deķītis ir par īsu. Maksāsi nodokļus, biznesam pienāks beigas un mājās būs bads. Valsts tāpat dabūs visus uzturēt. Jācīnās ar cēloņiem, ne sekām. Cēoņus veido valdību lēmumi un no tiem izrietošās darbības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas