Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LĀI direktors: valdībai jāizvērtē vēstniecību efektivitāte

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
docents
d
Tas Sprūds taču ir pilnīgs ampelmanis, kāds viņš direktors!? Šito kantori jāliek kopā ar Bojāra Ārpolitikas institūtu pie Latvijas Universitātes un Ojāra Kalniņa Latvijas institūtu! Daļu vēstniecību, protams, likvidēt vajaga, jo tur ne viens vien zilais pa draugam no LatvijAS CEĻA IELIKTS.
LU arī tāds ir...?
L
Kas tas par Ārpolitikas institūtu, cik tur darbinieki... Vai tas nav tas Ļejiņa kantoris, kur pats direktors par grāmatvedi, sētnieku - viss vienā personā?
nu vai zinat
n
vēl viens institūts!! cik tādu īsti ir! ?? eu! lieniet laukā no pagultes, žurkas!
Bet
B
Domrauskis nespēj visu izdarīt uz rāvienu, kas nav ticis darīts visu laiku! Viņš nav pārcilvēks! Bez tam, vai tad ne TP rīcībā ir Ārlietu ministrija! Tad , kāpēc vienam Dombrauskim jāpaveic visi darbi, kas ielaisti gadu desmitiem! Atkal uzrausies uz tēpistu grābekļa! bet taisnība jau ir, jo jāpārskata pašam Riekstiņam kāda atdeve ir no katras valsts kurā ir šī Latvijas pārstāvniecība! ja atdeves nav, tad jāslēdz un viss!
Elita
E
Cik komjaunietis, centigais Skeles, gaila, Kalvisa kalps M.Riekstins ir diplomatu, vestnieku amatos iekartojis slinkus, nekompetentus oligarhu pakalpinus no Gaila, Skeles, Birkava pavelem?
diplomats
d
Pilnigi piekritu tam, ka ir jalikvide un jasledz sis partiju atkritenu darba iekartosanas iestades vestniecibas, un cita veida parstavniecibas arpus Latvijas valsts robezam. Kapec lidz sim nav panakts, ka tiek atcelts likums ar ta speka stasanos dienu, likums "Par diplomatu izdienas pensijam". Vai tas nav amorali, ka sads likums vispar tika pienemts? Ja, protams, to izlobeja Sandra Kalniete (esot Arlietu ministra amata) un Maris Riekstins, lai nodrosinatu sev ikmenesa papildus ienakumus. Kapec Latvijas valdiba, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nav licis izrevidet un parskatis, parstradat visus Latvijas likumus, pedejo 20 gadu laika pienemtos, kuros vieteji zagli, banditi, korumpanti, kuri ir bijusi pie varas, sev ir likumos iestradajusi privlegijas, pilnvaras un papildus ienakumus. Latvijas valstij vairakkartigi SVF darbinieki ir noradijusi uz to, ka Latvijas valdibai, Saeimas deputatiem, ieredniem ir jasamazina vairakkartigi savas algas (pat lidz 70%), ka ir jatsakas no visa veida privlegijam, papildus ienakumiem kurus tie gust uz valst rekina, piemeram, valsts automasinu iznamtosanu lai noklutu uz darbu un no darba uz majam. Latvijas valsts parvalde ir izpuvusi no ieksam un ta smird, tarpi no tas krit ara....
Andrievs
A
Beidzot kāds drosmīgs cilvēks pasaka, ka vecās diplomātijas laiks beidzies. Ārpolitiku šodien pasaulē veido daudz elastīgāk un prasmīgāk. Turklāt nav jēgas runāt par Latvijas ārpolitiku, jo tādas faktiski nav. Ārlietu dienests ir paralizēts, kalpojot oligarhiem
Kris
K
Uzskatu, ka ir nepieciešami veidot Baltijas valstu vēstniecību tīklu, apvienojot resursus
mjaaa
m
bet vinsh nenoveco!
jap
j
Ārprāts, šitāds institūts mums arī ir?! Tad kāda problēma apvienot ar Latvijas Institūtu? I naudiņas pietiktu visiem, i prestižu celtu...
andri
a
soreiz tu kludies:). artis
nepieciešama izvērtēšana
n
Latvijas ārpolitikas institūta mājas lapai, kur kā direktors joprojām minēts cienījamais Atis Lejiņš, bet Sprūda kungs ir pētnieks.
info
i
Autoram informācijai par Igaunijas pārstāvniecībām pasaulē - . Tur atradīsies gan Izraēla, gan Ēģipte un arī ģenerālkonsulāts Ņujorkā :)
zvirbulēns
z
Nu tak prātīgs vecis, tas direktors, žetons!
Diplomēts čemodāns
D
Jāslēdz vēstniecības: - Slovēnijā un Ungārijā (lai turpina segt no Vīnes, piekomendējot papildu diplomātu), - Izraēlā (atdeve tuvu nullei, "politiskā" vēstniecība, līdzīgi kā Gruzija), - Kanādā (kopš VVF ir prom, droši var klapēt ciet šo bezjēdzīgo iestādi, pat no konsulārā aspekta bezjēdzīgajā Otavā), - Portugālē (jāsedz no Madrides), - Beļģijā (piekomandējot cilvēku pārstāvniecībā ES, kas segtu Lat-Bel divpusējās attiecības VAI arī Beļģiju sedz no Hāgas), - Grieķijā (nav adekvātas atdeves, konsulārās lietas neatsver nepieciešamību turēt veselu vēstniecību) + no ieekonomētajiem resursiem jāstiprina palikušās vēstniecības. Nav pieļaujams, ka valsts atlaiž karjeras diplomātus (ir, protams, atsevišķi izņēmumi), kuru sagatvošanā ieguldīti lieli līdzekļi. P.S. No autora minētajām nevajadzētu slēgt Ēģiptē (vienīgā Āfrikā + ar Izraēlas slēgšanu varētu segt Z-Āfriku + Tuvos Austrumus), Azerbaidžānā, Uzbekistānā un Kazahstānā (pēdējās trīs ir spēcīgi jāattīsta, jo sadarbība ar šīm Centrālāzijas valstīm var būt Latvijas konkurētspējīgā priekšrocība ES ietvaros, īpaši ekonomikas (t.sk. tranzīta jomā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas