Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Lai gan aizliegums tuvoties pārkāpts jau kopš rudens, apcietina tikai tagad

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
!!!
!
!!!
I
I
dzerajs un memlaks, kaut ari kauslis, vardu sakot = riktigs videjais latviesu virietis, triekt rata!
Trūkst vārdu
T
Tāds tādu atrod - vīrietis sācis pacelt roku pret sievieti jau grūtniecības laikā, un tagad, kad bērnam pieci gadi un pašai n- tās traumas - beidzot izlikusi viņu uz ielas!
WALA
W
Ja kāds ir ar salmiem smadzeņu vietā tad par Dievs nespēj līdzēt. Un tas nav par varmāku bet gan par jums abiem diviem, ja vien neesat viens cilvēks ar personas dalīšanos.
tux
t
pati piedzīvoju tādu situāciju, ka laulātais pacēla roku pret mani un bērniem. toreiz biju dānijā. tur policija reaģēja NEKAVĒJOTIES. tikai ar vienu piebildi - tur ir sakārtota likumdošana. un policija strādā. visi dienesti strādā, pilda savas funkcijas. vainīgais tika sodīts. un saņēma krietni. pēc nopelniem. kadm tā būs šeit?????????????????????
Manga
M
Šis ir tikai viens stāsts. Manuprāt, jāraksta par to, ka aizliegums tuvoties nebūs īpaši efektīvs līdzeklis, kamēr vien tiesībsargi (policija) vardarbību ģimenē neuztvers nopietni un nepielietos visus spēkus, lai palīdzētu sievietei un bērniem. Ir nevis tikai skaisti jāpastāsta šausmu stāstiņš, bet jāprasa policijai, prokuratūrai un pārējiem, kāpēc viņi nereaģē, kāpēc pieļauj aizliegumu tuvoties ģimenei. Ir taču gadījumi, kad tuvošanās aizliegums ģimenē tiek atrisināts ar to, ka katrs dzīvo savā istabā. Tur pat 100 m nesanāk, bet sievietei un bērniem nav kur palikt. Un vēl jau arī ir problēma - kad nekādas krimināllietas nav ierosinātas, bet ģimenē vienalga ir notikusi vardarbība, kurā varbūt pat policija ir iejaukusies, bet tādos gadījumos nekāds tuvošanās aizliegums nav noteiktis, un vīrs turpina terorizēt ģimeni. Diena, iesaku - ne tikai stāstīt šausmu stāstus, bet - rakstīt par problēmas būtību, meklējot risinājumus. Šajā rakstā man tā ļoti pietrūka.
Ieva
I
Paldies! Man taa bija un ir aktuaala teema, tikai shobriid jau kaa citu vardarbiibaa cietusho atbalstiishana. Pashai man tas murgs ir aiz muguras, taapeec es zinu, cik liela noziime ir valsts/policijas attieksmei un atbalstam. Esmu arii daudz peetiijusi materiaalus, kaapeec cilveeki ir vardarbiigi pret laulaato vai vispaar it kaa miiljoto. Lai atbildeetu pati sev uz jautaajumiem KAPEC. Vardarbiiba notiek ne jau tikai dzeeraaju gjimenees, bet pilniigi normaalaas vai tik pat labi augstu iereednju un visaadi citaadi cieniijamu cilveeku gjimenees. Vairaakumaa gad., varmaaka tomeer ir viirietis. Un shie cilveeki riikojas izcili! rafineeti, pazemojot un izniicinot pashapzinju partnerim. Un peecaak melojot un visu sageriezhot ar kaajaam gaisaa. Par sho teemu veel ir stipri maz runaats, vismaz Latvijaa noteikti, tikai nesen, pirms paaris gadiem, shad un tad paraadaas pa rakstinjam, bet shii probleema ir aktuaala!
max
m
un kas tad tu - kāds, kurš dauza sievu?
ABC
A
Visu cieņu, Ieva. Piekrītu katram Tevis rakstītajam vārdam.
z
z
Tas ir Dieva sods par dzīvošanu grēkā un cilvēkiem tur nav ko jaukties.
andis
a
Ieva, Tu esi pilnīgi nožēlojams cilvēks!
Cietusī
C
Liels prieks un atvieglojums uzzināt, ka kādai sievietei tagad miers un būs iespēja visas rūpes veltīt bērnam, kuram tās noteikti vajadzīgas. (Un tikai pēc laika būs normāla dzīve.) Vēl es gribētu izmantot iespēju brīdināt sievietes ap gadiem piecdesmit neuzsākt nekādas atiecības ar Juri, kurš dzīvo vagonā pie Limbažu Lielezera.
Lola
L
Pietiks! LV ir vienalga, tiesu sistēmai ir vienalga, policijai ir vienalga! Tikai pašiem! Linča tiesa un viss!
Cietusī
C
Šis noteikti nav epizodisks gadījums, bet gan kopdzīvei nederīgs vīrietis vispār. Labi, ka beidzot ir risinājums un sieviete varīs veltīt rūpes bērnam, kas viņam noteikti tagad nepieciešams. Vēl es gribētu izmantot šo iespēju un brīdināt Latvijas sievietes vecumā ap no attiecībām ar vīrieti vārdā Juris, dzīvojoša pie Limbažu Lielezera. Viņš sākumā atstāj harismātiska un daudzcietuša vīrieša iespaidu (kāda jūtas veicinoša kombinācija! pie tam vēl bijušais kapteinis). Diemžēl pēc laika pilnīgi visām līdzijutējām nācies ciest no viņa smagās rokas un emocionālā terora..
a
a
bēdīgs stāsts ,bet tādas jau tās civullaulības ir ,dzīvo kopā bez Dieva svētības un vēl bastardus rada ,ko tad var gribēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KOMENTĒ EKSPERTI

Ko darīt, ja aizliegumu tuvoties pārkāpj?

Juris Dilba, resursu centra sievietēm Marta pārstāvis:

Ja tomēr tiek pārkāpts drošības līdzeklis aizliegums tuvoties, par to nekavējoties ir jāziņo procesa virzītājam un jālūdz izvērtēt iespēju piemērot bargāku drošības līdzekli (apcietinājumu). Procesa virzītājs šādos gadījumos raksta ierosinājumu izmeklēšanas tiesnesim, kurš pieņem lēmumu par apcietinājumu. Ja pārkāpumam ir bijuši liecinieki, tad par tiem jāpaziņo procesa virzītājam. Ja drošības līdzeklī ir arī noteikts aizliegums izmantot sakaru līdzekļus un informācijas nodošanas paņēmienus, tad ir jāsaglabā un jāuzrāda procesa virzītājam liecības par to — īsziņas, epasta vēstules un tamlīdzīgi.

Kristīne Strada-Rozenberga, krimināltiesību eksperte:

Pilnībā pietiek ar vienu reizi, kad aizliegums tuvoties pārkāpts, lai procesa virzītājs apsvērtu drošības līdzekļa grozīšanu, atbilstoši situācijai tas arī var būt pietiekams pamats to mainīt. Ja cietušais to konstatējis, bet procesa virzītājs nerīkojas, ieteiktu vērsties pie uzraugošā prokurora, kam jāveic aktīva uzraudzība, kurš arī dod norādījumus procesa virzītājam. Šā drošības līdzekļa pārkāpšanas gadījumos signāls parasti nāk no paša cietušā. Līdz ar to uzreiz pēc iesnieguma saņemšanas, policijai jāpārbauda, vai tas noticis.

Jānis Reiznieks, Valsts policijas pārstāvis:

Ja persona, kurai piemērots drošības līdzeklis, to neievēro, tad procesa virzītājs ir tiesīgs lemt par tā grozīšanu. Reāli praksē var lemt par apcietinājuma piemērošanu, ko izskata izmeklēšanas tiesnesis pēc izmeklētāja ierosinājuma. Iespēju robežās apkopojot esošo informāciju, var norādīt, ka 2008.gadā Rīgas reģionā minētais drošības līdzeklis aizliegums tuvoties tika piemērots 15 gadījumos pret aizdomās turēto personu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas