Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Lai ministru darba izvērtēšana parlamentā notiktu, VL-TB/LNNK pieļauj iespēju grozīt Saeimas Kārtības rulli

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) neplāno atkāpties no savas ieceres par ministru izvērtējumu, tāpēc pieļauj iespējas veikt izmaiņas Saeimas Kārtības rullī.

Kā pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), Saeimas Kārtības rullis stingri nosaka, kādā veidā notiek premjera ziņojums Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību. Saskaņā ar Kārtības rulli ministru līdzziņojumi Saeimā nav paredzēti, piebilda premjers.

Dombrovskis arī norādīja, ka diskusijas par to, kā varētu notikt ministru atskaitīšanās par paveikto, vēl notiek.

Savukārt VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš žurnālistiem pastāstīja, ka šodien koalīcijas sēdē partneri nepauda negatīvu viedokli attiecībā uz šī jautājuma tālāko virzību, proti, partneri piekrita, ka ministru ziņojumiem kaut kādā veidā jānotiek. Līdz ar to, iespējams, būtu nepieciešami grozījumi Saeimas Kārtības rullī, piebilda Bērziņš.

Kamēr tiek meklēts veids, kā ministriem atskaitīties par padarīto, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) un tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) plāno pastāstīt par paveikto preses konferencē.

Kā ziņots, iepriekš premjers paudis, ka VL-TB/LNNK rosinātā ministru darba izvērtēšana varētu notikt viņa ikgadējā ziņojuma kontekstā.

Jau ziņots, ka nacionālā apvienība janvārī pēc satiksmes ministra Aivja Roņa paziņojuma par atkāpšanos izteica aicinājumu koalīcijas partneriem veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdza arī citu ministru nomaiņu.

Premjerministrs gan iepriekš paziņoja, ka negrasās izvērtēt savas vadītās valdības ministrus. Premjers uzskata, ka nacionālā apvienība pati var izvērtēt savus virzītos ministrus, taču viņš negrasās to darīt attiecībā uz valdības locekļiem. Savukārt vēlāk valdošā koalīcija vienojusies, ka ministru darbības izvērtējums būs valdības sagatavotais gadskārtējais ziņojums Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas