Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Laikmetīgās mākslas muzeju plānots uzbūvēt pēc publiskās un privātās partnerības principiem

Laikmetīgās mākslas muzeju Andrejsalā plānots uzbūvēt pēc publiskās un privātās partnerības principiem, un nākamā gada valsts budžetā šim mērķim nebūšot nepieciešami līdzekļi. Kultūras ministre Helēna Demakova pirmdien preses konferencē informēja, ka projektu iecerēts īstenot pēc privātās un publiskās partnerības principiem un patlaban esot jautājums, ko pilsēta un valsts ir gatava projektā bez maksas ieguldīt. Demakova arī norādīja, ka patlaban neesot iespējams pateikt, cik projekts izmaksās, jo jāveic aprēķini.

Kultūras ministrija (KM) ar Nīderlandes arhitektu biroja "O.M.A Stedebouw B.V." (O.M.A) pārstāvjiem, tostarp pasaulslaveno holandiešu arhitektu Remu Kolhāsu (Rem Koolhaas), pabeiguši saskaņot topošā mākslas muzeja metu projektu un maketu. Tajā veiktas atsevišķas izmaiņas. Par vairākiem metriem samazināts plānotās piebūves augstums pie muzeja ieejas, izmainītas arī vairākas citas iepriekš plānotā projekta nianses.

Laikmetīgās mākslas muzeja projekts arī noteic, ka no 14 000 kvadrātmetru kopējās platības 4000 kvadrātmetru paredzēti izstādēm. Liela daļa muzeja teritorijas projektā paredzēta arī komercdarbībai - bāriem, restorāniem, kafejnīcām. Demakova pirmdien norādīja, ka, optimistiski prognozējot, muzeju izdosies uzbūvēt četru gadu laikā, ja tam būšot "politiskā griba".

Ministre vērsa uzmanību, ka pēdējā kultūras ēka, ko latvieši uzcēluši, ir 1905.gadā būvētais Nacionālais mākslas muzejs, bet pirms tam vācieši un krievi esot uzcēluši vairākas kultūras ēkas. Arī pēdējos 20 Latvijas valsts neatkarības gados māksla neesot "uzkrāta", bet šis jautājums tikšot atrisināts līdz ar daudzfunkcionālā kultūras centra izbūvi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas