Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Laikraksts: Drosmīgie jau atkal ņem kredītus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Losiene
L
Vai , skrienu tūlīt pēc kredīta!
Lelle
L
Ņu, ņu...lielākā krīze vēl ir priekšā...
xxx
x
Pārdodos verdzībā - par ceļojumu uz Ēģipti,divriteni un lelli..
sers
s
bankas pašlaik meklē utis arī labajiem klientiem, nedod dievs, nokavēt kārtējo maksājumu, laikā neapdrošināt vai neievērot kādu citu nebūtiska līguma punkta piecpadsmito apakšpunktu...savāks visu īpašumu kopā ar galvotāja īpašumiem.... Dažas bankas jau izskatās pec tipiskām krīzes maitu lijām kas meklē paklupušos...
lux '
l
Un tad, kad nevarēs kredītu atdot, atkal visi citi būs vainīgi.
!
!
Izdevumā Nekustīgais Īpašums (NĪ) šodien: redakcijas sleja Pērc šodien un zaudē aiznākošmēnes. Lasītājs raksta: Šodien dārgāk nekā pēc pusgada. Aktuāla fotoreportāža: Eža kažociņš un vāveres rats. Abonējiet, abonentiem mazliet dārgāk.
anonīmais šakālis
a
... 12:40 kapec cilveki lai tagad nepirktu nek. ip.? ja treknajos gados esi dzivojis ar galvu, esi iekrajis, kapec ne? ------------------------------------ Tie pērk bez kredītiem. Pats vairākus gadījumus zinu, bet ņemt kredītu ir neprāts. Uz nomaksu arī var paņemt. Bet kautko ieķīlāt vai galvot - ekstrēmistiem un mazohistiem.
upi
u
Drosmīgie bija tie kas ņēma par uzpūstajām cenām. Dzīvoklis kas maksāja 80 000, tagad maksā līdz 15 000
...
.
kapec cilveki lai tagad nepirktu nek. ip.? ja treknajos gados esi dzivojis ar galvu, esi iekrajis, kapec ne?
ejiet..
e
Vajadzētu saukt tos drosmīgos vārdā un uzvārdā, un arī amatos, kurus ieņem. Lai tad zina, kur strādā un cik saņem - moš kādi ierēdņi,kas tā arī krīzi un algu samazinājumu nav sajutuši..
d
d
davai davai. sak tik pirkt
reālists
r
ā, un vēl, piemirsu, tam otrajam, kas pirks pa 50 000 Ls, banka paprasīs ķīlu ( citu nekustamo) un divus galvotājus, pēc tam maksātnespējas gadījumā savāks abas ķīlas ( gan to, kuru tas otrs pirka, gan to, kuru ieķīlāja) un izģērbs galvotājus. Shēma reāla un tā tas būs, ja nu kāds ir naivs - iesaku šo shēmu izbaudīt uz savas ādas:)))
reālists
r
Nu, nu, drosmīgie. Karogs viņiem rokās, bet runāt par kredītu masveidīgumu šobrīd diez vai ir pamats. Cik ir tādu, kas spejīgi kvalificēties kredītam?! Kur viņi ziemo, ko ēd? Tie, kam ir nauda ir kur dzīvot un kredītus viņiem nevajag. Vienīgais iemesls kamdēļ bankas varētu kādam dot kredītus ir iepriekš atņemto dzīvokļu nākamajiem pircējiem. Tas ir bizness tā teikt ne pa jokam:))) Shēma vienkārša - atņēmām dzīvokli, nemaksātājam, kuram kā ķīlas vērtību ieskaitam 20 000 Ls, bet šis vēl paliek parādā 80 000 Ls, pēc tam to pašu dzīvokli pārdodam nākamajam pa 50 000 Ls kredītā. Tas nozīmē, ka tagad mums par vienu un to pašu dzīvokli divi cilvēki ir parādā kopumā 130 000 Ls. Un tas neskaitot to, ko iepriekšējais kredītņēmējs jau ir samaksājis. Pēc tam, par cik ekonomiskā situācija pasliktinās, tad, visticamāk, kaut kādā brīdī kredītu nevarēs maksāt arī tas, kurš paņēma pa 50 000 Ls, tad mēs viņam atņemam to dzīvokli un novērtajam to pa 10 000 Ls, viņš paliek parādā ap 40 000 Ls, un palaižam tirgū to dzīvokli trešo reizi pa 30 000 Ls:)) Reāli ar vienu un to pašu dzīvokli mēs uztaisam varku ap 300 000 Ls, kaut gan tā reālā vērtība ir labi, ja 1/10 daļa no šīs summas. Ja pieņemam, ka bankai tādi dzīvokļi nav viens vai divi bet simtiem, tad mēs pelnam miljonus!!!! Tā, ka es domāju - kredīti ir pieejami tikai tiem, kas pērk dzīvokļus no pašu banku dibinātajiem SIA, kuriem ir atdoti realizācijai banku atņemtie dzīvokļi. Lieki teikt, ka ekonomiskais labums no šīs shēmām ir stipri apšaubāms, jo nauda īsti nenonāk apgrozībā - t.i. banka iedod kredītu, bankai arī šī nauda tiek atpakaļ par iegādāto īpašumu. Patēriņu un naudas daudzumu apgrozībā šīs shēmas nepalielinās uz tā tikai uztaisīs banku rādītājus kā "ļoti labus" kamēr ekonomika turpinās brukt, bet iedzīvotāji turpinās kļūt vēl nabagāki.
siers
s
duraks nu vajag aiziet līdz bankai un uzzināt ko tā domā :) Patreiz bankas bez vērtējuma dod kredītus par jaunām mājām 280 Ls m2 investori pērk dzīvokļus no 200 - 300 Ls m2 ja cena ir līdz 400 Ls m2 par jaunu projektu tad tas ir pieņemami, tā Tālāk jau ir risks pārmaksāt. kā arī jāņem vērā ka nekaustāmā īpašuma nodoklis pēc jaunajām vēzēšanām var sasniegt kā visur Eiropā pieņemts 1 % no īpašuma vērtības, nevis kā patreiz ar celtnieku mafijas lobiju 0,1 % un ja tiks pacelts nodoklis cenas uz dzīvokļiem var strauji kristies. jo Rīgā patreiz ir ļoti daudz saimnieku mājas kas stāv tukšas. un izliktie iedzīvotāji vai nu jau ir nopirkuši īpašumu, vai gaida Rīgas domes dzīvokļus. TP dara visu lai lobētu celtniekus un nekulstāmā īpašumu spekulantus, uz pensionāru un maz drošināto rēķina. jo pēc deklarācijas ir redzams cik daudz kredītus TP biedri ir ieguldījuši Nekustamajos īpašumos :)) kas patreiz pūst un stāv tukši :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
x5
x
to jau īsti nevar saukt par kredītu došanu bankām ir pilnas rokas ar atņemtiem īpašumiem un tad nu viņas pārdod šos īpašumus uz nomaksu t.i "dod kredītu", pircējs maksās cik var un ja nevarēs banka atņems īpašumu atkal un "dos kredītu" nakošajam

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas