Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Laikraksts: iebilst pret mājas uzkrājumu izmantošanu parādu dzēšanai

Daugavpilieši iebilst pret mājas uzkrājumu (parasti tiek izmantoti nepieciešamo remontdarbu un citu darbu veikšanai) izmantošanu parādu nomaksai, šodien raksta “Neatkarīgā”.

Daugavpils pilsētu māju vecāko padome savākusi 10 000 protestētāju parakstus. Tos nākamnedēļ paredzēts iesniegt Saeimā, kur par šo un citgiem priekšlikumiem vēl turpinās diskusijas. Uzkrājumu izmantošana parādu problēmu risinātu tikai daļēji, piemēram, Daugavpilī kopējais apkures parāds ir 2,2 miljoni latu, bet piecos sešos gados veidotie uzkrājumi - tikai 750 000 latu. Šobrīd namu apsaimniekotāji atzīst, ka, izmantojot uzkrājumus parādu nomaksai, tas uzskatāms par neformālu aizņēmumu, kurš pēc tam jāatskaita atpakaļ, norāda laikraksts.

Ja Saeima neatļaus izmantot uzkrājumus mājas parādu segšanai, Rīgā plānots izmantot īstermiņa aizņēmuma iespējas un cita veida līdzekļu pārdali, informē Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis. Tiesa gan, katrai namu pārvaldei ir noteikts aizņēmumu limits, ko tā drīkst izmantot, raksta “Neatkarīgā”. Pagaidām mājām, kurām ir lieli parādi par siltumu, tiek solīts apkuri pieslēgt vēlāk.

Vienošanās ar AS Latvijas gāze (LG) gan paredz, ka parādnieki nesals, solījusi reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS). Parādniekiem netiks atslēgta gāzes piegāde un visas pašvaldības varēs uzsākt apkures sezonu, jo ir norēķinājušās ar LG pat gadījumos, kad iedzīvotāji palikuši parādā. Netiek gan solīts, ka parādu nenomaksāšanas gadījumā cilvēki jau ziemas vidū nepaliks bez centralizētās apkures, raksta “Neatkarīgā”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas