Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Laikraksts: LTV “saķēdējusies” ar Lattelecom

Latvijas televīzija (LTV) ir tā «saķēdējusies» ar uzņēmumu Lattelecom, ka rodas iespaids - sabiedriskā televīzija nevis skaidro cilvēkiem visas iespējas, kā rīkoties pēc analogās apraides atslēgšanas, bet gan atbalsta tieši šī uzņēmuma piedāvājumu, šodien raksta_ Diena, _citējot Vidzemes augstskolas lektoru Jāni Juzefoviču, kurš laikrakstam vērtējis, kā LTV informē iedzīvotājus par drīzo analogās apraides atslēgšanu.

Jau vairākas dienas laikā pirms raidījuma Panorāma tiek demonstrēta reklāmu kopa - vispirms pārraidīts aktiera Harija Spanovska ierunāts paziņojums, ka tiks pārtraukta analogā apraide, tad seko LTV skaidrojošā reklāma, kurā norādīts, ka skatītājiem, kuri lieto istabas vai āra antenu, jāiegādājas dekoders, savukārt nākamā ir Lattelecom reklāma. Tādējādi būtībā tiekot pateikts «A - analogā apraide tiks atslēgta, B - tev ir jāiegādājas dekoders, C - tev tas jāpērk no Lattelecom», norāda J.Juzefovičs.

RSU žurnālistikas programmas vadītāja Anda Rožukalne pauž, ka arī LTV skaidrojošajā klipā demonstrētais dekoders ļoti atgādina Lattelecom dekoderu, lai gan tie nav vienīgie iespējamie. Piemēram, cilvēki var arī neiegādāties dekoderu, bet, piemēram, izvēlēties kabeļtelevīzijas vai satelīttelevīzijas piedāvājumu. Savukārt iedzīvotāji, kuri pagaidām ir kabeļtelevīzijas vai satelīttelevīzijas abonenti, varbūt vēlas izmantot virszemes televīzijas piedāvājumu, bet arī viņu iespējas netiek pienācīgi skaidrotas.  LTV interneta mājaslapā ir norādīti iespējamie televīzijas skatīšanās veidi, taču ne visiem skatītājiem ir pieejams internets, tāpēc šīs iespējas bijis plaši jāskaidro pašā LTV ēterā.

Pilnu rakstu LTV vienpusīgi skaidro digitalizāciju meklējiet laikrakstā Diena vai portāla sadaļā Šodien laikrakstā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas