Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Laikraksts: radušās problēmas arī peļņas nodokļa norēķiniem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Grieta
G
neviens jau tev neliedz sūtīt deklarāciju - kā uzskati, pareizi aizpildītu - pa pastu, un tad nebūs ne ar vienu jāstrīdās - pareizi vai nepareizi. :))
ok
o
Bezpalīdzīgs te nav neviens. Viss tika atrisināts. Bet jautājums ir tāds: kāda jēga no konsultantiem, kuri tevi mēģina pārliecināt par tīrajām muļķībām sakot, ka viņiem ir taisnība - un tas notiek brīdī, kad Tu mēģini iesniegt PAREIZI aizpildītu deklarāciju?... vai kāds var atbildēt?
Grieta
G
hehehe - precīzi jābūt - ja tiek akceptētas abas metodes, tad var izvēlēties izdevīgāko... kas man tur par "pirmo" vārdu iespruka... nezinu. nevajag laikam vienlaicīgi domāt vienu un rakstīt otru! :))
Grieta
G
ja tiek akceptētas abas pirmās metodes - tad arī izvēlies to, kas tev izdevīgāk. piebilde daudzpunktam - ziniet, man ir ļoti grūti iedomāties cilvēku, kurš ir tik bezpalīdzīgs nodokļu jautājumus un matemātiskos aprēķinos, bet nu ļoti aktīvi darbojas finanšu tirgos, ka viņam šis nodoklis jāmaksā. turklāt - Rīgas birža ir mājas lapa - speciāli investoriem, naudas lietas saucas. tur ir gan jautājumi, gan atbildes no dažādiem juristiem - kā tur tas nodoklis jārēķina.
ok
o
VID Zemgales nodaļā, manuprāt, arī tagad nav konsultantu, kuri mācētu precīzi interpetēt jēdzienu "saimnieciskās darbības veicējs" un zinātu to, ko FM akceptē divus veidus, kā aprēķināt kapitāla pieaugumu: pirmais iekšā - pirmais ārā (FIFO) vai vidējo svērto cenu metodi. Vai šie ir tik sarežģīti jautājumi?
XXL
X
Diskusija būtu daudz saturīgāka, ja Tu atklātu kuras VID nodaļas klients Tu esi.
....
.
Varbūt Jums ir zināšanas par to visu, bet cilvēks, kas iepriekš vispār neko nav ne sniedzis, ne citu ko darījis, ir visai neapskaižamā situācijā, jo īpaši, ja pats VID nespēj neko paskaidrot!
Grieta
G
nu nezinu gan - kāds dziļi komplicēts un juridiski sarežģīts ir bijis jūsu unikālais gadījums...
ok
o
Pēc pieredzes, ko esmu izjutis uz savas ādas - tikai nevajag. Mani ir konsultējuši laipni un patīkami cilvēki, bet konsultāciju juridiskais saturs un jēga ir bijusi tīrās muļķības. 100% muļķības. Beigās bija tā, ka es savā telefonā ātrāk mācēju atrast jaunās iedz. ien. nodokļa normas nekā konsultanti skatoties likuma drukāto versiju. Par to, kā šie konsultanti šīs jaunās normas interpretēja - vispār man nav komentāru. Nav. Ja nemāk domāt, tad nemāk... tad vadībai ir jāapmāca darbiniekus pirms tam.
Grieta
G
oi - tikai nevajag! īstenībā tie cilvēki, kas strādā konsultācijas, ir ļoti izglītoti un profesionāli, viņi visu ļoti labi zina. un ļoti labi paskaidro. vienmēr! arī varu tikai uzteikt savu Zemgales VID nodaļu. turklāt labi vārdi dzirdēti arī par Vidzemes Rīgas nodaļu.
Miķelis
M
Es nerunāju par šā gada nodokļa apmēru, bet par nākamo gadu, kad beigsies nodokļa pieauguma ierobežojums un likme par zemi pēc Dombrovska valdības prasības būs vairs ne 0,4%, kā bija likumā, bet 1,5%.
ok
o
VID Rīgas Zemgales nodaļā par šo nodokli kāds kaut ko zina droši vien tāpēc, ka pirms tam tur bija bijis klients, kurš viņiem izskaidroja, kas tas nodoklis tāds vispār ir. Tā, lūk!
Grieta
G
ziniet - cienījamais, VID darbiniekiem priekšā būs jūsu viss darījums, jo bankai ir jāsniedz atskaite par to. tā kā - sīki rakstīt, ko tikai jūs tur neesat iekļāvuši - ir lieki. galvenais visa summa. tā vēlreiz tiks tāpat pārrēķināta - ja būs nedamaksāts, piestādīs papildus rēķinu, ja būs pārmaksāts, ieskaitīs apakaļ jūsu kontā.
Grieta
G
nu nezinu gan - kas tur par dikti sarežīģītiem aprēķiniem. nevajag jau arī pārspīlēt - tieši tā, paņem iegādes cenu atņem pārdošanas cenu+visas komisijas maksas un atlikumu pareizi ar 15%. tad iegūto summu arī parskaita uz attiecīgo kontu. un ko tur tik grūti saprast?
XXL
X
Kā kāds ierēdnis kaut ko nezin, tā uzreiz normatīvie akti viņam esot nepilnīgi. Aizejiet kādam otrklasniekam palūgt, lai izskaidro, kā rēķināt 15% no summas. Kā aizpildīt šo deklarāciju man VID Rīgas Zemgales nodaļā izskaidroja pusminūtes laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas