Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Laikraksts: Ukrainā nolaupīts uzņēmējs no Latvijas; izspiesta nauda

30.aprīlī Ukrainas galvaspilsētā nolaupīts uzņēmējs no Latvijas, un no viņa izspiesti 1,25 miljoni dolāru, kā arī atņemts dzīvoklis, ceturtdien ziņo laikraksts Biznes&Baltija. Ķīlnieks 2.maijā atbrīvots.Pēc laikraksta ziņotā, 45 gadus vecais Latvijas pilsonis Andris ieradies Ukrainā, lai veiktu finanšu darījumus ar Kijevas uzņēmumiem.

Viņš palicis parādā Krievijas pilsonim 250 000 dolāru, atsaucoties uz Ukrainas varas iestāžu pārstāvju sniegto informāciju, vēsta laikraksts.Parāda pieprasīšana nav notikusi caur tiesu, bet gan, vienkārši nolaupot uzņēmēju. Viņš izrauts no automašīnas mazgātuvē un iestumts citā auto. Pēc nolaupīšanas parāds palielināts faktiski par miljonu dolāru.

Par Andra pazušanu milicijai paziņojis viņa paziņa no Kijevas. Varas iestādes noskaidrojušas, ka 1.maijā uzņēmējs izrakstījis pilnvaru uz savu dzīvokli. Atklājies, ka uzņēmējs vadāts automašīnā pa Kijevas apgabalu, sists, viņam izteikti nāves draudi, bet pēc tam viņš pārvests uz īrētu dzīvokli Ukrainā, ko vēlāk, atbrīvojot ķīlnieku, ieņēma milicija.

Aizturēti četri noziedznieki -  organizētājs bija 52 gadus vecs Krievijas pilsonis, kā arī izpildītāji, viņu vidū iepriekš sodīts Azerbaidžānas pilsonis. Tāpat aizturēts 26 gadus vecs vīrietis, kas vadīja iestādi, kurā tika rakstīta pilnvara uz Andra dzīvokli. Milicijas pārstāvis Vladimirs Poliščuks laikrakstam teicis: nevar apgalvot, ka visi šie cilvēki bijuši bandīti, "vienkārši tā notiek, ka Kijevā tiek nolaupīti uzņēmēji".

Šajā lietā esot arī citi aizdomās turētie, iespējams, viņi bijuši iesaistīti arī citās nolaupīšanās.

Uzņēmējs nogādāts slimnīcā. Lai gan viņš daudz pārdzīvojis, viss esot normāli.  Par nolaupīšanas faktu ierosināta lieta, tiesa, maksimālais iespējamais sods ir brīvības atņemšana, maksimums, uz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas