Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Lasītājs: Zibens sabojā datoru, bet televizors paliek neskarts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
smarza
s
heh...arii sheit ir jaaraksta..ka droshiibas labad , ne jau ieriices labad bet gan sevas dziiviibas...zibns laikaa...dereetu ieriices nelietot....un no tiem vadinjus izvikt....vecajos labajos..no tv vilkaa aaraa anteenas vadus....laicinju atpakalj nokaava man datoru ziben...iespeera jumtaa blakus anteenai...vai kur tuvu tai...dators izsleegts...un beigts:)tagad sadzirdot tradariri...sleedzu visu aaraa...arii ruuteri no vadiwem atvienoju:)kur ir garantija ka neiespeer sadales kastee:) par to laiku var baudiit stihijas skatus...un p[alasiit graamatas:)
!
!
Lietojiet UPSi. Neizdomājiet neko no jauna. Dators pārlādējas pie vismazākajām sprieguma izmaiņām. TV ne. Nekad neesmu redzējis, ka zibens kaut kādas ierīces sabojātu. Bet ticu.
ac/dc
a
Mans gadījums - svētdien līdz ar lielu spērienu citos medību laukos aigāja dekoders. Pirmdien atnāca meistars - uzlika jaunu. Teica,ka varot būt zibens vainīgs.
Peteris
P
Man dators bija pieslēgts pie tīkla, barošana izslēgta, bet neizšetepselēta. Cik noprotu, zibens kaut kur ārā trāpīja pa tīkla vadu un visi pie tā pieslēgtie katrs dabūja savu triecieniņu. Man izšāva tīkla karti un izsita dzīvokļa ievaddrošinātājus (no tīkla vada caur datoru lādiņš aizgāja uz elektrotīklu un iedeva pārslodzi drošinātājiem). Pats dīvainākais, ka nonullējās ar baterijām barots ar tīkliem tieši nesaistīts modinātājs, kurš atradās blakus pagarinātājam, kurā bija iesprausti datora vadi. Tas, šķiet, no elektromagnētiskā impulsa.
.
.
man arī nosita datoru. bet tikuntā smuka bilde pie raksta ;-)))))
t
Nevajag būt slinkam -atvienojiet VIENMĒR elektroierīces no rikla. Pirmkārt ietaupīsiet elektrību ,otrkārt - mazināsiet kaitīgo elektro magnētisko lauku dzivoklī tā uzlabojot sev veselību.
WALA
W
Tam speciālas iekārtas kas par ~ 99,5 %novērš elektriskā impulsa iespējau nodarīt kādu kaitējumu elektronikai, taču to lieto reti, un labākajā gadījumā to iepsejams lieto Lattelecom lai aizsargātu "sava gala" iekārtas. Citiem provaideriem diezgan apšaubu vai kas tāds ir. Protams ja runājam par optisko tīklu, tad tas protams nav jāaizsargā tā kā "vara vadi", bet nu 220 V tīkla parspreigumam tāpat ir kaut kas jāliek aizsardzībai !!! Un lielākā daļa "mājas" UPS ar "surge rpotection" patiesībā netuvojas pat tādam zibens aizsardzības līmenim !!!
...
.
mhm... provaideri ziņo, ka pēdējo negaisu laikā nodeguši simtiem switchu, rūteru, datoru, un pat upšu gan provaideru tīklos, gan lietotāju mājās..
WALA
W
100% aizsardzību pret zibens radītiem bojājumiem nedod neviena pat tieši šim mērķim paredzēta ierīce. Bet ja tā ņem - neviena elektroniska ierīce nav mūžīga !!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas