Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Lasītākais raksts Diena.lv šogad - Zatlera aizmugure

ESAM APKOPOJUŠI 2009. GADĀ PORTĀLA DIENA.LV LASĪTĀKOS RAKSTUS:


1. Zatlera aizmugure. Raksts par Valsts prezidenta dzīvesbiedri Lilitu Zatleri un viņas ietekmi Rīgas pilī.

Iespējams, Lilitas Zatleres vēlme būt vienmēr pamanāmai un uzmanības centrā, sakņojas dzīves uztverē. Tieši viņa ģimenē vienmēr bijusi pirmā persona, punkta pielicēja. Tādēļ viņai gribas vismaz stāvēt līdzās vīram vietās un pasākumos, kur protokols to nemaz neprasa. Dalīties veiksminieku statusā, rakstīja SestDiena.

2. Astoņkājis. Raksts par Aināra Šlesera "zēniem".

Šogad Latvijā radās jauns apzīmējums "šofera dēls". Tas radies no bijušā satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) darbības stila valsts pārvaldē. Sākot pētīt Satiksmes ministrijas pakļautībā esošo uzņēmumu vadībā ieceltās personas, radās sajūta, ka tā ir viena liela ģimene. Astoņkājis.

3. Gaļa un kefīrs? Tas sunim. Stāsts par vegāniem.

Pierīgas Upeslejās dzīvo Jana Streļeca un jurists Jānis Jakobovičs. Viņi piekopj vegānu dzīvesveidu, proti, uzturā nelieto ne gaļas, ne piena produktus. Virtuvē uz plaukta stāv stikla trauku rinda ar dažādiem graudiem - griķiem, pupām, Indijas riekstiem. Pie griestiem daudz āķu, pie daža karājas arī pārtikā izmantojamas lietas.

4. Laikraksta Diena pārdošana.

9.oktobra pēcpusdienā portāls ziņoja, ka laikraksta Diena un uzņēmuma Dienas mediji galvenās redaktores - Anita Brauna un Nellija Ločmele -, iesniegušas atlūgumus. Avīzi pameta arī vairāk nekā desmit žurnālistu, viņu vidū arī visa Dienas komentētāju nodaļa – Pauls Raudseps, Askolds Rodins, Aivars Ozoliņš un Laila Pakalniņa.
Līdzšinējais Diena un Dienas bizness lielākais akcionārs Zviedrijas uzņēmums Bonnier Business Press jūlija sākumā paziņoja, ka aiziet no Latvijas preses tirgus. Par jauno īpašnieku kļuva bijušais laikraksta Diena direktors Aleksandrs Tralmaks. Vēlāk viņš paziņoja, ka vienīgie abu avīžu īpašnieki ir angļi - Roulendu ģimene. Konflikta pamatā bija neskaidrība par darījuma finansētājiem.

5. Viltus meteorīts Mazsalacā.

27.oktobra vakarā Latvijas ziņu aģentūrās parādījās informācija, ka Mazsalacā, iespējams, nokritis meteorīts. Nākamās dienas pēcpusdienā ģeologi nonāca pie secinājuma, ka bedre neizskatās pēc meteorīta radīta krātera, un tas ir cilvēka roku paveikts.Tā izrādījās telekomunikāciju sniedzēja reklāmas akcija.

6. Bauskas iedzīvotāji, aizstāvot savu slimnīcu, bloķē tiltus.

31.augustā Bauskas iedzīvotāji spontāni izgāja ielās un bloķēja divus tiltus. Iedzīvotāji protestēja pret Bauskas slimnīcas slēgšanu. Reformas rezultātā tā pārveidota par aprūpes iestādi. "Man ir ļoti skumji, jo Bauskā slimnīca ir kopš 19.gadsimta, tā pārdzīvojusi abus karus, valsts iekārtu maiņas, tagad bija moderni aprīkota, bez parādiem un kredītiem, un pēkšņi krīzes laiku tā nevar izturēt," komentēja Bauskas novada domes priekšsēdētājs.

7. Diskusijas par izcilās latviešu aktrises Vijas Artmanes atdusas vietu.

2008.gada oktobrī mūžībā aizgāja aktrise Vija Artmane. Tuvinieki izvēlējās viņu apbedīt Pokrova kapos. Aktrises ģimene iecerējusi ar laiku tur uzstādīt pieminekli. Tikmēr portāla lietotāji izteica sašutumu par to, kā izskatās kapu kopiņa. Aktrises dēls Kaspars Dimiters šogad uzrakstīja libretu izrādei "Vadonis" par Kārli Ulmani Nacionālajam teātrim. To pavadīja skandāli.

 8. Bankas prasības satriec klientus.

Aizkraukles banka janvāra beigās masveidīgi informēja klientus par jaunām prasībām: turpmāk par konta apkalpošanu būs jāmaksā pieci lati mēnesī, savukārt, ja cilvēks šo summu maksāt nevēlas, jāparaksta līguma grozījumi, kuri būtiski paplašina bankas tiesības mainīt kredīta likmi, pieprasīt aizdevuma pirmstermiņa atmaksu un papildu ķīlu. Turklāt visiem klientiem bija jāiesniedz virkne papildu dokumentu. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) atzinis Aizkraukles bankas darbību par negodīgu komercpraksi.

9. Priekšvēlēšanu plakāts sanaido skolotāju ar skolēniem.

Ādažu vidusskolā latviešu valodas un literatūras stundā kā uzskates materiāls gramatiskajām kļūdām tika lietots LPP/LC priekšvēlēšanu buklets. LPP/LC to uzskatīja par neētisku un aizskarošu. Taču skolotājas motīvi nav bijuši politiski, uzsvēra skola. Plakātā vienkārši bijis ļoti daudz kļūdu.

10. Kas iekļuvis Rīgas domē? Pašvaldību vēlēšanu rezultāti Rīgā.

Rīgas domē iekļuvušas četras partijas, liecināja Centrālās vēlēšanu komisijas dati. Uzvaru varēja svinēt Saskaņas centrs, jo par šo partiju rīdzinieki atdeva 34.4 % balsu.

11. Pasaules čempionāts hokejā.

Latvijas izlase no Šveices, kur notika Pasaules čempionāts hokejā, atgriezās ar izcīnīto 7.vietu. Turnīrs Latvijai beidzās pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā Kanādai - šīs valsts komanda vēlāk iekļuva finālā. Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans atzina, ka visi izlases spēlētāji cīnījās par Latvijas godu un ka jau šobrīd pasaulē Latvija tiek uzņemta kā hokeja lielvalsts.

12. Slepkavība Jūrmalā gaišā dienas laikā.

16.aprīlī Jūrmalā pie Majoru dzelzceļa stacijas savā automašīnā tika nošauts vīrietis. Viņš brauca ar auto Porsche Cayenne un bija apstājies pie luksofora, kur dega sarkanā gaisma. Nogalinātais Vjačeslavs bija uzņēmējs, kas lielākoties darbojās Krievijā.

13. Kāds pārgalvis uzrāpjas Vanšu tiltā. Tilta slēgšana rada milzīgus sastrēgumus.

27.oktobra pēcpusdienā kāda aculieciniece – portāla Diena.lv lasītāja atsūtīja fotogaleriju, kurā fiksēts, kā jauns vīrietis pa vantīm uzrāpjas uz Vanšu tilta balstiem. Tilts uz vairākām stundām tika slēgts, kas Rīgas centrā radīja milzīgus sastrēgumus, jo tilta slēgšana sakrita ar darba dienas beigām.

14. Rīgā atver pirmo Ķīnas preču veikalu China Town.

Oktobra beigās Rīgā atvēra pirmo Ķīnas mājsaimniecības preču un drēbju veikalu China Town. Ķīniešu bizness izvērsies arī Lietuvā, Šauļos. Eksperti prognozē, ka ķīniešu uzņēmēju ietekme Baltijā tuvākajos gados pieaugs.

15. Zemnieku protesta akcijas pēc kurām atkāpās zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS).

Zemnieki gada sākumā sarīkoja plašas protesta akcijas. Zemnieki ar smago tehniku sabrauca Rīgā no visas Latvijas un draudēja bloķēt Rīgas ielas. Pie valdības tika novietots zārks ar govju galvām. "Mārtiņrožu laiks beidzies", "Zemnieks nav slaucama govs", bija rakstīts uz zemnieku plakātiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ATCERIES NOTIKUŠO:

1. Zatlera aizmugure.

2. Astoņkājis.

3. Gaļa un kefīrs? Tas sunim. Stāsts par vegāniem.

4. Laikraksta Diena pārdošana.

5. Viltus meteorīts Mazsalacā.

6. Bauskas iedzīvotāji bloķē tiltus.

7. Diskusijas par Vijas Artmanes atdusas vietu.

8. Bankas prasības satriec klientus.

9. Priekšvēlēšanu plakāts sanaido skolotāju ar skolēniem.

10. Kas iekļuvis Rīgas domē?

11. Pasaules čempionāts hokejā.

12. Slepkavība Jūrmalā.

13. Pārgalvis iekaro Vanšu tiltu.

14. Rīgā atver pirmo Ķīnas preču veikalu.

15. Zemnieku ar smago tehniku sabrauc Rīgā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas