Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latkovskis priecātos arī par Rīgas Apriņķa novadu apvienības pievienošanos "Vienotībai"

Topošā partiju apvienība "Vienotība" patlaban risinot sarunas ar vairākiem politiskajiem spēkiem, tostarp tā priecātos par Rīgas Apriņķa novadu apvienības politiķu pievienošanos.

To Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "100.pants" pirmdien atzina partijas "Jaunais laiks" (JL) biedrs un Saeimas deputāts Ainars Latkovskis.

"Sarunas norit ar vairākiem politiskajiem spēkiem," viņš uzsvēra. "Ja runā par mani personīgi, es būtu ļoti priecīgs, ja mums pievienotos Rīgas Apriņķa novadu apvienība, kur ir politiķi, kuri strādā bijušā Rīgas rajona novada teritorijā."

Viņaprāt, daudzi no šīs apvienības politiķiem ir ļoti profesionāli, bet līdz šim izvairījušies iet politikā un saistīties ar kādu no lielākajiem politiskajiem spēkiem, vien izveidojot apvienību, lai varētu piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

"Bet sarunas noris ar daudziem, arī konkrētiem politiķiem," vēl piebilda Latkovskis, joprojām gan skaidri neatbildot, kāda loma un vieta apvienībā ir un būs bijušajai laikraksta "Diena" galvenajai redaktorei Sarmītei Ēlertei.

Savukārt Tautas partijas (TP) pārstāvis Māris Kučinskis atkārtoti uzsvēra, ka par LPP/LC un TP apvienošanos patlaban neesot runa. Abas partijas līdz šim vien runājušas par konsolidēšanos uzņēmēju atbalstam, jo uzskatot, ka dienaskārtību patlaban vajadzētu veidot tieši uzņēmējiem. Tomēr par apvienošanos, veidojot vienotu politisko spēku, vismaz patlaban neesot runa.

"Mēs neesam sarunās aizskāruši šo tematu," uzsvēra Kučinskis.

Jau vēstīts, ka apvienības "Vienotība", kuru patlaban veido trīs Saeimā pārstāvētās partijas - "Sabiedrība citai politikai", "Pilsoniskā savienība" un "Jaunais laiks" -, dibināšanas kongress notiks sestdien, 6.martā.

Savukārt pēdējās nedēļās sākušas klīst runas arī par iespējamo TP un LPP/LC apvienošanos, lai 10.Saeimas vēlēšanās startētu vienā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas