Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latviešu izcelsmes zinātniecei ASV piešķirts prestižs tehnoloģiju apbalvojums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pele
p
Nešaubos, ka tāpat kā jebkurai tautai, kurai iespēja izglītoties, mums ir daudz talantu. Pagaidām nav ne Mocarta, ne Ģētes, ne Mikelandželo, ne Dalī, bet tas ir laika jautājums. Protams, ka mazās skandināvu tautas, kurām ir Grīgs, Sibeliuss, Undsete, Bergmans u. c. slavenības ir daudz atpazīstamākas. Cerēsim!
Šampēteris
Š
nesatraucies ...
Elza, Laura, Lara, Marija un V
E
Gratulejam un novelam daudz labas sekmes nakotne! Ar Dievpaligu!
haha
h
Ja izcelsmes zemei nav nozīmes, tad Latvija jāatceļ visa tautas izglītībai dotā nauda.
latviešu problēma?
l
Ir latvieši Latvijā, kuri ir guvuši ievērojamus panākumus dažādās nozarēs, bet viņi par tiem nekladzina. Kladzina tie, kuri nav guvuši nekādus panākumus un par to vaino nevis sevi, bet savu izcelsmes zemi.
Iks
I
Latviešu izcelsmes amerikāņu zinātniecei Esterei Sāns-Takeuči ASV prezidents Baraks Obama šonedēļ Baltajā namā pasniedza ASV augstāko apbalvojumu par tehnoloģiskajiem sasniegumiem, vēsta laikraksts "The Buffalo News". Takeuči par cilvēkiem implantējamo sirds defibrillatoru bateriju izgudrošanu piešķirta ASV Nacionālā zinātnes, tehnoloģiju un izgudrojumu medaļa, līdz ar to kļūstot par tikai 3.sievieti pēdējo 25 gadu laikā, kura tikusi pie šī apbalvojuma. ---------------------------------------------- ---------------------- Vislielākā CIEŅA latvietei Amerikā!
bimbam
b
Kadas mulkibas! Zinatniecei ir vistiesakais sakars ar Latviju, jo dzimusi 1. paaudze pec emigracijas! Tadel ari puslidz drosi varam pienemt, ka vina vel latviski mak runat! Es jau nu gan lepjos par to, un nemeginu skirt, vai cilveks ir arzemju latvietis, vai tepat dzimusais. Latvietis ir un paliek latvietis un basta.
Lauku gurkis
L
Beigsim, birdināt pelnus sev uz galvas. Vajag vairāk domāt un darīt; mazāk zagt, slinkot un komentārus rakstīt :). Pēc gadiem 4-5 te viss uz urrā ies uz augšu. Un šoreiz nevis caur īpašuma burbuļa naudas lietu, bet cilvēkiem jums līdzās, kas spēj izveidot veiksmīgus uzņēmumus (citiem vārdiem sakot - pievienot vērtību). Ja kādam šķiet, ka te ir slikti, paskatieties uz pārējiem 90% pasaules iedzīvotāju nevis tikai uz 10% turīgo daļu.
lasItāja
l
Nepārmetat latviešiem ārzemēs, jo valodu runāt var aizmirst 15 gados, ja apkārtnē nedzird. Vecākiem iemācīt saviem bērniem latviešu valodu prasa lielu piepūli un apņēmību, pie tam to visu jaunietis aizmirst, ja nepūlās uzturēt sakarus ar latviešu kopienu, ja tāda ir tai pilsētā. Cik daudz krieviem iemācīja latviešu valodu skolās turpat Latvijā? Kāpēc Ušakovam bija speciāli jāmācās latviešu valoda pēc ģimnāzijas? Saprotams, ka varam būt lepni par latviešu atvasēm, kas izceļās ārzemēs, kamēr Latvijā tādas iespējas trūkst.
t
t
super!
.
.
jauki pakomunicēt ar inteliģentu cilvēku. varu pateikt, kāpēc šāda attieksme no manas puses - zinu pilnīgi konkrētu gadījumu, kur cilvēks ir aizbraucis no latvijas, jo šeit, kā te viens komentētajs izteicās ir bedre. nekādas perspektīvas zinātnē, nulle. un tagad, kad ārzemēs ir iegūta izglītība, profesūra, apbalvojumi, tad pēkšņi visi atceras un meklē, kurā skolā mācījies, utt. utt. a tad kad te bija, tad nafig nevienam nav vajadzīgs. riebjas, godīgi sakot. tas v ismaz vēl ir latvietis, bet vairums par ko te kā par latviešiem raksta pat latviešu valodu neprot.
jap
j
piekrītu - mazai tautiņai ir ar ko /un vajag lepoties! tāpēc jau esam maza.
:/
:
Latviesi latvija nevar, bet arpus Latvijas var pat otraja pāaudze. Ko tas saka par Latviju ka tādu? Bedre?
kauls
k
Nu isteniibaa tiesji vaaciesjiem ir lepnums un tieksme mekleet dazaados slavenos cilveekos vaacu asinju piliites. Paldies, nezinaaju, ka Kurts Vonneguuts ir ar vaacu izcelsmi.
gumija
g
Lielās nācijas var izturēties vienaldzīgi pret saviem izcilajiem tautiešiem vienkārši tāpēc, ka viņu ir steriem.. Mazai tautai tā būtu stulbuma pazīme nelepoties. Vai kā dažam labam mazohisms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas