Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvija cīņai ar organizēto noziedzību grib sadarboties ar Itāliju

Lai uzlabotu tiesībsargājošo iestāžu cīņu pret organizēto noziedzību, terorismu, nelegālu narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru apriti, Latvijas atbildīgās institūcijas turpmāk varētu oficiāli sadarboties arī ar Itālijas speciālajiem dienestiem.

To paredz Iekšlietu ministrijas sagatavotais un ceturtdien saskaņošanai Valsts sekretāru sanāksmē iesniegtais likumprojekts, informē Iekšlietu ministrijas pārstāve Sintija Virse.

Sadarbības līgums paredz abu pušu sadarbību, lai cīnītos pret terorismu un noziedzīgiem nodarījumiem, kas apdraud sabiedrisko drošību un kārtību. Sadarbība ietver informācijas apmaiņu par teroristu grupām, notikumiem, iesaistītajām personām, izmantoto tehniku un līdzekļiem.

Sagatavotais valdības līmeņa sadarbības līgums pirms parakstīšanas vēl saskaņojams ar citām atbildīgajām institūcijām un jāapstiprina Ministru kabinetā.

Iekšlietu ministrijai līdz šim ir izveidojušās veiksmīgas divpusējās attiecības ar vairākām valstīm un ar lielāko daļu no tām jau ir parakstītas dažādas vienošanās par sadarbību.

Ir līdzīgi līgumi noslēgti ar Austrijas Republiku, ASV, Baltkrieviju, Baltijas valstīm, Čehijas Republiku un Vācijas Federatīvo Republikas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas