Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvija gatavojas ratificēt konvenciju, kas liegs kaķēnus "sūtīt jūrskolā"

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
.
.
nu nav tā kā tu saki. kas ir trusis? pēc tavas terminoloģijas trusis ir lops. kaut kā stulbi sanāk.
vv
v
nez kāpēc pie mums visu laiku tiek pieņemti kaut kādi absurdi, neizpildami, dzīvē nekam nederīgi, nevienam nevajadzīgi likumi? Vai arī mūsējie "idotu" bars cenšās pakāpeniski piespiest vēl šeit atlikušos iedzīvotājus kļūt par "stučītājiem"? (piem., kaimiņš vaktēs otru kaimiņu un lūrēs ar kādu mašīnu brauc vai skaitīs, cik kaķu kaimiņa kaķenei?) un ko darīt situācijā, kad daudzdzīvokļu māja viens kaimiņs baro veselu varza kaķu,, bet tanī pat laikā šis kaķu bars uzturās kāpņu telpa un šīs mājas iedzivotajiem traucē dzīvot, jo visa kāpņu telpa vārda tiešā nozīmē ir kaķu apčurāta un smird? Uzskatu, ka šādā gadījumā vajag visus kaķus iznīcināt, nevis es kā šīs mājas iedzīvotājs esmu spiests staigāt un paciest gan šos kaķus, gan šo kaķu veci. Man jau riebjās dzīvnieki, īpasi kaķi.
Sirmais
S
Cilvēki ko jūs muldat ,ka noindēšana ir labāka nāve. Noslīcinot tiko dzimušus kaķēnus nekādas lielas mokas tie necieš.Labi tas protams nav,bet neviens man nevar iestāstīt,ka noindēt ir humānāk.Tā naudiņa gan vienu otru interesē-30līdz 35ls par kaķēnu. 1/3 daļa cilvēces ēd un slavē kaķu gaļu un tas ir tikai normāli.Indusiem svēta ir govs, musulmaņi neēd cūku.Tāpec nevajag liekuļotun šķirot dzīvniekus kaujamos un neaizskaramos. Ja gribēšu turēšu istabā cūku,bet ēdīšu kaķi vai suni tā nav jūsu darīšana.
paldies
p
vārdotājam atšķir divas lietas: 1.) lopi (kalpo cilvēkam) 2.) dzīvnieki (pastāvošā suga): a.) savvaļas dzīvnieki b.) mājdzīvnieki. (tie arī ir tie "pets". Kādi vēl istabas? Istabas kaķis ir tas, kurš dzīvo istabā (mājā, dzīvoklī) un ārā netiek laists. tā lūk...
Vārdulizētājs
V
Ļoti vienkāršs un īss angļu vārds "pet", bet latviski iztulkot grūti :) "mājas mīluļi", "mājas (istabas) dzīvnieki" - mājdzīvnieki tomēr ir arī govis, par kurām šeit nav runa, bet suns privātmājas pagalmā nav gluži istabas dzīvnieks. It kā ieteicamais variants tagad esot "lolojumdzīvnieks", bet nu ļoti gari kaut kā. Varbūt kādam ir kāda labāka ideja?
Kaķene
K
Ainažos ir Jūrskolas muzejs. Ja nejaucu, tad savulaik laikrakstā "Auseklis" bija intervija ar muzeja gidi un tā stāstīja apmēram šādi: katru gadu rudenī un pavasarī muzeju aktīvi apmeklē skolēnu grupas. Tā kādu reizi, kamēr viņa skolēniem stāsta un izrāda Ainažu Jūrskolas muzeju, kāds bērniņš nemaz neklausās un lūkojas pa kaktiem. Beigās gide nenociešas un jautā, ko viņš tā meklē. Tos kaķēnus meklējot, jo mamma teikusi, ka esot aizsūtīti uz jūrskolu. Tagad nevarot atrast, kur tad viņi esot. Vairs neatceros, kā gide atrisināja šo traģikomisko situāciju...
slinkums
s
..mēs esam atbildīgi par to ko pieradinam.....tas ir tikai loģiski! Nesaprotu par ko ir stress.....Nez no kurienes tie "bomžu"dzīvnieki uz ielām rodas... No debesīm nokrīt vai? Ja mans finansiālais stāvoklis to atļauj, lai barotu, nodrošinātu medicīnisko aprūpi, nepieciešamo profilaksi utt..., kas nav maza summa (tikai retais par to padomā ,pirms ņem mājās dzīvnieku) varu atļauties turēt mājās ko gribu...Varbūt uz vecumdienām, ja pensija sanāks atļaušos sev šadu ekskluzīvu prieku....
SS
S
Nu ta beidzot kas labs, sen jau to vajadzēja ieviest.Tā kā tas ir citās normālās civilizētās valstīs!!!! Vēl tik vajadzētu kādu aģentūru vai biekrību "SOS" kur varētu ziņot par nelikumībām.
Nu gan
N
vai tieshaam neviens no komenteetaajiem un raksta autors nekad nav lasiijushi Dziivnieku aizsardziibas likumu? sen jau tas ir aizliegts!
.
.
ne visiem suņiem paredzēts dzīvot ārā, ko lai dara īsspalvainie. turklāt suni turēt dzīvoklī nav spīdzināšana, ja saimnieks vismaz 3 stundas ar suni aktīvi darbojas svaigā gaisā (nevis sēž parkā uz soliņa) cits jautājums vai suņu sainmieki to dara. bet lūk kaķa turēšana dzīvoklī ir tīrā spīdzināšana, jo kaķim pilnīgi citas psiholoģiskās struktūras, viņam vajadzīga liela dzīves telpa, kur brīvi klaiņot. bet par pārējo piekrītu pilnībā. nevajag nemaz 10 kucēnus, tie, kam bijuši suņi zin, ka jau 8 izbarot ir nu ļoooti grūti, un visus paturot ir diezgan droša garantija, ka piena trūkuma dēļ slimīgi izaugs VISI kucēni. tas laikam ir tas, ko vēlas panākt dabas draugi - uzturvielu trūkuma dēļ izaugušus slimus un rahītiskus suņus un kaķus.
Nemesis
N
"Ielāgojiet - kaķis NAV dabas, t.i. savvaļas zvērs" - piedod, bet lielāku STULBUMU nebiju dzirdējis.... acīmredzot nekad neesi bijis laukos... ja tā domā tas ka Tavs suns/ kaķis dzīvo iespundēts pilsētas dzīvoklī un citu suni/ kaķi ir redzējis tikai pa logu vēl nenozīmē ka tas tā ir no dabas. kaķis IR VAĻAS dzīvnieks kurš staigā kur pašam tīk. Viņam ir paredzēts no dabas dzīvot ĀRĀ! arī sunim ir paredzēts dzīvot ĀRĀ, bez saites. cita lieta, ka daži indivīdi mēģina iespundēt viņus dzīvoklī un padarīt par klēpja dzīvniekiem, ļauj gulēt gultā zem segas.... lūk tā jau IR ŅIRGĀŠANĀS par dzīvniekiem. "Tie kaķu un suņu bendes, kas slīcina piedzimušus mazuļus, pamēģiniet pasmakt ūdenī un tad padomājat vai gribēsiet vēl nogalināt (noslīcināt) otru, kurš ir mazāks un neaizsargātāks par Tevi!" - tiešām muļķis jeb tikai izliecies? Esi padomājis kā ir tai kaķenei/ kucītei izbarot ~10 mazuļus? Esi redzējis kāda pēc tam tā mamma izskatās? Un kādi tie mazuļi ir badīgi un kārni? Un viņi paliek tādi uz visu mūžu, jo viesiem vienas mātes piena NEPIETIEK! Fiziski nepietiek! Iedomājies, ka vienati sievietei astoņus bērnus jāizbaro ar krūti...Nez vai to sauc par humānismu... Esi tads humanists nu tad rūpējies par visu metienu, bet nē, mēģināsi izdāļāt jaundzimušos visiem radiem draugiem paziņām, vai sliktākā gadījumā aiznesīsi uz patversmi un nogrūdīsi: tieciet nu galā, es te humāni saradīju, jūs tieciet galā.... labi jau būt humānistam uz citu rēķina....
WALA
W
Nolaidies vienreiz uz zemes. Tu esi pieņēmis kaut vienu klaiņojošu kaķi/suni/citu zvēru vai garsies to darīt??? Vai varbūt par savu naudu esi gatavs kastrēt klaiņojošos zvērus ??? Neesi ??? Tad acīmredzot dom ka klaiņojošu dzīvnieku problēma vai nu neeksistē vai arī domā ka cilvēki teciņiem skries pie vetārsta kastrēt vai iemidzināt nevajadzīgos zvērus - beidzam vienreiz sapņot. Man personīgi nekad nebūs mājdzīvnieka ko "spīdzināšu" dzīvoklī, un arī savākt aiz "lempjiem" kas nevar tikt ar savu "dzīvniekmīlestību" galā ar negrasos, ja nu vienīgi ar šaujamo rokās - un tā lai visiem pseidodzīvniekmīļiem sirds nodreb. Man jau pietiek ar to ka kaut kādam pussprāgušam kaķēnam sanāca pārbraukt pāri - neciešu darīt dzīvai radībai pāri, bet vēl vairāk neciešu tos kas aiz savas pseido-mīlestības dzīvniekus pakļauj "bomžu" dzīvei.
Indive
I
It kā jau ļoti humāni, bet kurš to var nokontrolēt?????? Un kad tad tos klaiņojošos mīluļus pēc tam iemidzinās - kad tas no trakuma kādam bērnam virsū metīsies? Absurds sanāk... Nu, ja valsts to vetārsta apmeklējumu dotētu, bet ne jau nu krīzes laikā!
paldies
p
TUMSOŅĀM, kuri domā, ka "Dabā dzīvnieku vairošanos kontrolē māte daba - vājākie nomirst, izdzīvo stiprākie, lasi veselīgākie. varbūt ne īpaši patīkami, bet tā tas dabā iekārtots". Ielāgojiet - kaķis NAV dabas, t.i. savvaļas zvērs. Tas, tāpat kā suns ir MĀJDZĪVNIEKS, par kuru aprūp uzņemās divkājainais, tāpēc divkājainais arī ir atbildīgs par piedzimušajām dzīvībām. Tie kaķu un suņu bendes, kas slīcina piedzimušus mazuļus, pamēģiniet pasmakt ūdenī un tad padomājat vai gribēsiet vēl nogalināt (noslīcināt) otru, kurš ir mazāks un neaizsargātāks par Tevi!
paldies
p
sen jau vajadzēja!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas